Etelä-Savon kauppakamari

Etelä-Savon vuoden 2018 yhteisövero oli 50 miljoonaa euroa

Jaa

Etelä-Savon yritykset maksoivat vuonna 2018 yhteisöveroa yhteensä 50 miljoonaa euroa.

Vuonna 2018 suurimmat yhteisöverot Etelä-Savosta kertyivät Mikkeliin (25 miljoonaa euroa), Savonlinnaan (8 miljoonaa euroa) ja Pieksämäelle rekisteröidyistä yhteisöistä (4 miljoonaa euroa).Tiedot käyvät ilmi Keskuskauppakamarin laskelmista, jotka perustuvat Verohallinnon tietoihin.

Vuonna 2018 veroja maksavien yritysten lukumäärä on kasvanut koko maassa. Kokonaisuudessaan veroja maksavien yritysten lukumäärä koko Suomessa kasvoi 2,4 prosenttia. Etelä-Savossa veroja maksavien yritysten lukumäärä nousi 1,6 prosenttia.

Myös yhteisöveron määrä on kasvanut. Koko maassa yhteisöveroa maksettiin vuonna 2018 4,7 prosenttia enemmän kuin vuonna 2017. Etelä-Savossa yhteisöveron määrä on 18 prosenttia edellisvuotta suurempi.

”Yhteisöverokanta laskettiin 20 prosenttiin vuonna 2014. Yritysten maksaman yhteisöveron määrä on kuitenkin kasvanut vuosittain ja on merkittävästi korkeampi kuin ennen yhteisöverokannan alentamista. Suomen yhteisöverokanta on pidettävä jatkossakin kansainvälisesti kilpailukykyisellä tasolla”, sanoo Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää.

”Etelä-Savon yhteisöverotulojen kasvu on rohkaisevaa. Yritysten menestyksellä on suora vaikutus maakunnan talouteen ja elinvoimaan. Etelä-Savossa ja sen kunnissa on monipuolisesti huolehdittava yritysten toimintaedellytyksistä ja kilpailukyvystä sekä asukkaiden ostovoimasta”, sanoo Etelä-Savon kauppakamarin toimitusjohtaja Teppo Leinonen.

Yhteisövero vain yksi yritysten maksamista ja tilittämistä veroista. Keskuskauppakamari julkaisee vuoden 2020 alussa Suuren Veroselvityksen, jossa tarkastellaan yritysten tilittämiä ja maksamia veroja alueittain.

Etelä-Savon kauppakamarin Veropäivä järjestetään 13.11.2019 Mikkelissä (Xamk/Mikpolisali, Patteristonkatu 2). Päivän aikana keskustellaan muun muassa tuloverotuksen, kirjanpidon ja tilinpäätöksen ajankohtaisia asioita sekä verotuksen viimeaikaisesta oikeuskäytännöstä.
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan päivän ohjelmaa.

Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumiset: http://www.eskauppakamari.fi/events/kauppakamarin-veropaiva-4/

Yhteyshenkilöt

Johtava veroasaintuntija Emmiliina Kujanpää
Keskuskauppakamari
puh. 040 768 0621
emmiliina.kujanpaa@chamber.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon kauppakamari
Etelä-Savon kauppakamari
Maaherrankatu 14
50100 Mikkeli

044 732 1180http://www.eskauppakamari.fi/

Etelä-Savon kauppakamari on merkittävä alueellinen vaikuttaja ja yritysten edunvalvoja. Me edustamme kattavasti alueen elinkeinoelämää, sillä meillä on useampi sata yritysjäsentä sekä alueen kuntia/kaupunkeja sekä useita yhteisöjä jäseninä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon kauppakamari

Syyskokoustiedote: Etelä-Savosta nopeiden tietoverkkojen kärkimaakunta12.12.2019 13:41:26 EETTiedote

Tietoverkkoyhteyksien merkitys liiketoiminnassa ja kuntien kilpailukykytekijänä kasvaa rajusti tulevina vuosina. Käytännössä kaikilla toimialoilla tämä kysymys on toiminnan edellytysten kannalta ratkaiseva. 5G verkot ja nopeat valokuituyhteydet nousevat välttämättömyydeksi tulevina vuosina. Jotta Etelä-Savo pystyy ylläpitämään kilpailukykyä ja vetovoimaa ja suhteessa muihin alueisiin, on nopeasti tehtävä kattavia toimintasuunnitelmia ja konkreettisia toimenpiteitä nopeiden verkkojen peittävyyden edistämiseksi. Jälkeen muista alueista ei voi missään olosuhteissa jäädä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme