Etelä-Savon ELY-keskus

Etelä-Savossa lukuvuoden päättyminen toi työttömiksi opettajia ja koulunkäynninohjaajia

Jaa

Etelä-Savossa oli kesäkuun lopussa 5 489 työtöntä. Se on 659 vuodentakaista vähemmän. Lomautettuja oli 224, eli 46 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Etelä-Savossa työttömien määrä nousi toukokuusta kesäkuuhun 265:llä. Tämä selittyy valtaosin koulujen lukuvuoden päättymisellä. Työttömänä oli kesäkuun lopussa noin 100 opettajaa ja noin 100 koulunkäynninohjaajaa enemmän kuin toukokuun lopussa.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa kesäkuun lopussa 612, eli 166 henkilöä ja 21 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa kesäkuun lopussa 2 788 henkilöä, eli 63 vähemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiaste oli Etelä-Savossa 33,7 %.

Pitkäaikaistyöttömiä oli Etelä-Savossa kesäkuun lopussa 1 763 eli 307 henkilöä ja 15 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Asiointi hoituu TE-toimistossa ja kuntakokeilussa

Etelä-Savossa vajaa 2 200 työtöntä asioi Mikkelin seudun työllisyyden kuntakokeilussa, noin 1 000 Savonlinnan kaupungin työllisyyden kuntakokeilussa ja vajaa 2 300 TE-toimistossa. Alle 30-vuotiaista työttömistä peräti 84 % ja 30–54-vuotiaista työttömistä 60 % asioi kuntakokeiluissa. Yli 55-vuotiaista työttömistä taas valtaosa, 59 %, on TE-toimiston asiakkaita. Kesäkuun lopussa lomautettuna olevista 78 % asioi TE-toimistossa.

Työttömien määrä on laskenut vuodentakaisesta Mikkelin kuntakokeilun alueella 3 %, Savonlinnan kuntakokeilun alueella 8 % ja Etelä-Savon TE-toimistossa 18 %.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ennakointiasiantuntija Merja Toijonen, p. 0295 024 165, merja.toijonen(at)ely-keskus.fi
Palvelujohtaja Kari Joutsalainen, p. 0295 044 054, kari.joutsalainen(at)te-toimisto.fi
Asiantuntija Mervi Huuskonen, p. 0295 044 044, mervi.huuskonen(at)te-toimisto.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Vähäisiä sinileväesiintymiä havaittu Etelä-Savossa4.8.2022 13:17:03 EEST | Tiedote

Viikolla 31 hieman sinilevää havaittiin kahdella vakiohavaintopaikalla, Pieksämäen Heiniöllä ja Mikkelissä Launialan uimarannalla. Lisäksi kansalaishavaintoja vähäisistä sinileväesiintymistä on tehty Mikkelin Ukonvedellä Kyyhkylän uimarannalla sekä itäisellä Puruvedellä Savonlinnassa. Ajankohtaan nähden havaintoja on tavanomaisesti, ja muutenkin sinileväkesä on ollut Etelä-Savossa maltillinen.

Lintuvedet ja niissä elävät lintulajit tarvitsevat suojelua - aihe esillä Farmari-messuilla27.6.2022 14:07:07 EEST | Tiedote

Lintuvesien ja niissä elävän linnuston tila on heikentynyt viime vuosikymmeninä. Uhanalaisia ranta- ja vesilintuja voidaan suojella lintuvesiä kunnostamalla. Farmari-messuilla Etelä-Savon ELY-keskuksen osastolla syvennytään lintuvesien ja kosteikkojen kunnostukseen perjantaina 30.6., kun lauteille haastateltavaksi nousee lintuvesiasiantuntija Veli-Matti Pekkarinen Metsästäjäliitosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme