Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Etelä-Savossa työttömiä noin 1 300 vähemmän kuin vuosi sitten

Jaa

Etelä-Savossa oli maaliskuun lopussa 5 916 työtöntä. Se on lähes 1300 vuodentakaista vähemmän. Lomautettuja oli 681, eli 41,5 % vähemmän kuin vuosi sitten. Lomautettujen määrä nousi kuitenkin helmikuusta 45:llä.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli Etelä-Savossa maaliskuun lopussa 660, eli 195 henkilöä ja 23 % vähemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömiä oli maaliskuun lopussa 1 842 eli 261 henkilöä ja 12 % vähemmän kuin vuosi sitten.

Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli Etelä-Savossa maaliskuun lopussa 2 984 henkilöä, eli 75 enemmän kuin vuosi sitten. Aktivointiaste oli 33,5 %.

Työttömien asiointi jakautuu työllisyyden kuntakokeilujen ja TE-toimiston kesken

Etelä-Savossa reilut 2 100 työtöntä asioi Mikkelin seudun työllisyyden kuntakokeilussa, noin 1 100 Savonlinnan kaupungin työllisyyden kuntakokeilussa ja noin 2 600 TE-toimistossa. Maaliskuun lopussa lomautettuna olevista 81 % asioi TE-toimistossa.

Alle 30-vuotiaista työttömistä 84 % asioi työllisyyden kuntakokeiluissa ja 30–54-vuotiaista 56 % asioi kuntakokeiluissa. Yli 55-vuotiaista työttömistä taas valtaosa, 63 %, on TE-toimiston asiakkaita.

Työttömien määrä on laskenut vuodentakaisesta Mikkelin kuntakokeilussa 10 %, Savonlinnan kuntakokeilussa 6,5 % ja Etelä-Savon TE-toimistossa 27 %.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ennakointiasiantuntija Merja Toijonen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 165, merja.toijonen(at)ely-keskus.fi

Johtaja Hanna Makkula, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 004 hanna.makkula(at)te-toimisto.fi

Asiantuntija Mervi Huuskonen, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 044, mervi.huuskonen(at)te-toimisto.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Etelä-Savon ELY-keskuksen E-vastuualueen johtajan virkaa haki 23 henkilöä12.5.2022 11:31:50 EEST | Tiedote

Etelä-Savon ELY-keskuksen Elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen johtajan virkaa haki määräaikaan 5.5.2022 mennessä 23 henkilöä. Kaksi hakijoista ei halunnut nimeään julkisuuteen. Virka täytetään enintään viiden vuoden määräajaksi 1.8.2022 alkaen. Nimityspäätöksen tekee työ- ja elinkeinoministeriö. Virkaan valittava vastuualueen johtaja toimii yhdessä muiden toimijoiden kanssa alueen elinvoiman edistäjänä, yritysten uudistumisen, kasvun ja kansainvälistymiskyvyn vahvistajana sekä työvoiman kohtaannon, osaamisen ja osaavan työvoiman saatavuuden edistäjänä. Johtaja johtaa vastuualuetta ja vastaa erityisesti ohjaavien ministeriöiden ja keskushallinnon virastojen kanssa sovittujen tulostavoitteiden saavuttamisesta.

Suojele harjuluonnon monimuotoisuutta - älä poimi, tallaa tai siirrä rauhoitettua kangasvuokkoa3.5.2022 09:21:02 EEST | Tiedote

Kangasvuokko on kevään ensimmäisiä kukkivia kasveja, jota voit päästä ihailemaan harjuilla ja kuivilla, valoisilla kankailla. Laji on rauhoitettu jo vuonna 1952, mutta rauhoituksesta huolimatta laji on vähentynyt. Viimeisimmässä Suomen lajien punaisessa kirjassa laji listattiin vaarantuneeksi. Asutuksen läheisyydessä kangasvuokkoa uhkaa rakentaminen, tallaaminen ja edelleen myös kasvien poiminen ja siirtäminen puutarhoihin. Luonnossa kasvavat kangasvuokot tulee jättää rauhaan yhteisesti ihailtaviksi.

Etelä-Savon vesienhoidon toimenpideohjelma vuoteen 2027 päivitetty – puhtaiden vesien säilyttäminen vaatii tekoja21.4.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Puhtaat vedet ja eliöstöltään rikas vesiympäristö takaavat turvalliset juoma- ja uimavedet ja hyvät kalavedet. Hyvästä veden laadusta hyötyvät niin alueen asukkaat kuin elinkeinotkin. Vesien tilan parantaminen ja ylläpitäminen vaatii tekoja, rahaa ja pitkäjänteisyyttä sekä hyvää suunnittelua. Valtioneuvosto on hyväksynyt vesienhoidon kolmannelle kaudelle vuoteen 2027 ulottuvat vesienhoitosuunnitelmat ja merenhoitosuunnitelman toimenpideohjelman.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme