Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Etelä-Suomen aluehallintovirasto harkitsee kohdennettuja kokoontumisrajoituksia Uudellemaalle - tilannekuva tarkentuu ensi viikolla

Jaa

Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä esittää, että aluehallintovirasto määräisi tapahtumia koskevia rajoituksia alueelleen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyytää kirjalliset lausunnot Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriltä ja alueen kunnilta ja päättää ne saatuaan rajoitusten tarpeesta ja laajuudesta. Varsinaisia päätöksiä voitaisiin tehdä arviolta ensi viikon kuluessa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtaman alueellisen koronakoordinaatioryhmän mukaan epidemiatilanne on huonontunut ja terveydenhuollon kantokyky on vaarantunut. Ryhmä on esittänyt Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että se rajoittaisi osallistujamääriä sisätilojen yhteislaulutilaisuuksissa ja sellaisissa sisätiloissa järjestetyissä tilaisuuksissa, joissa on seisomakatsomot.

”Pyydämme nyt kirjalliset lausunnot tilanteesta ja tarvittavista rajoitustoimista Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriltä ja alueen kunnilta, minkä jälkeen päätämme rajoituksista ja niiden kohdentamisesta”, toteaa ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. ”Mahdolliset päätökset voitaisiin tehdä todennäköisesti ensi viikon loppupuolella. Uusien päätösten valmistelu vaatii kattavaa taustatyötä, minkä vuoksi emme voi antaa arviota nopeammasta aikataulusta.”

Jos aluehallintovirasto määrää tilaisuuksiin kohdistuvia rajoituksia, tapahtuman järjestäjän on mahdollista ottaa koronapassi käyttöön ja vapautua mm. mahdollisista yleisön enimmäismääriä koskevista rajoituksista.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto seuraa epidemiatilannetta tiiviisti yhdessä alueellisten koronakoordinaatioryhmien kanssa ja arvioi rajoitusten välttämättömyyttä tilanteen mukaisesti. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on tällä hetkellä ainoa Etelä-Suomen alueen sairaanhoitopiiri, jonka alueelle on esitetty aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia. Muiden sairaanhoitopiirien - Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen - tilanne ei alueellisten koronakoordinaatioryhmien arvioiden mukaan toistaiseksi ole antanut aihetta aluehallintoviraston määräämille rajoituksille.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa tilanteesta ja mahdollisista päätöksistä lisää todennäköisesti ensi viikon kuluessa.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Oona Mölsä, p. 0295 016 592 (lähetä tekstiviesti tai jätä soittopyyntö)

aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen p. 0295 016 564 (lähetä tekstiviesti tai jätä soittopyyntö)

etunimi.sukunimi@avi.fi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Laaja tilojen käyttöä koskeva määräys on annettu Pohjois-Pohjanmaalle – voimaan 7.12.20213.12.2021 19:46:39 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on eilen tehdyllä päätöksellä kieltänyt 3.12.2021 alkaen Pohjois-Pohjanmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Tänään on määrätty lisäksi, että 7.12.2021 alkaen asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Rajoitukset ovat voimassa 31.12.2021 asti. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.

Skärpta restriktioner för sammankomster och användning av lokaler i Nyland, även i Egentliga Tavastland införs restriktioner3.12.2021 15:59:39 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har med ett beslut som gäller Nyland förbjudit offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som ordnas inomhus och i vilka det deltar fler än 20 personer. Dessutom måste de som ansvarar för användningen av olika utrymmen för kunder och publik ordna användningen av utrymmena så att det går att förebygga den risk för coronasmitta som närkontakter mellan kunderna, de som deltar i verksamheten eller sällskap utgör. I Egentliga Tavastland förbjuds offentliga tillställningar inomhus i vilka det deltar fler än 50 personer. Restriktionerna träder i kraft den 4 december. Covidintyget är ett alternativ till restriktionerna i sådana situationer som anges i lagen.

Nya begränsningar för inomhussammankomster träder i kraft på självständighetsdagen inom Södra Österbottens, Mellersta Österbottens, Mellersta Finlands och Birkalands sjukvårdsdistrikt3.12.2021 14:22:21 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland förordnade idag med stöd av 58 paragrafen i lagen om smittsamma sjukdomar nya sammankomstbegränsningar för fyra sjukvårdsdistrikts områden. De nya förordnandena träder i kraft på självständighetsdagen den 6 december 2021 och de är i kraft en månad. Regionförvaltningsverkets tidigare beslut om sammankomstbegränsningar hålls i kraft i Vasa sjukvårdsdistrikts område.

Sisätilojen uudet kokoontumisrajoitukset Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien alueelle tulevat voimaan itsenäisyyspäivänä3.12.2021 14:21:11 EET | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi tänään tartuntatautilain pykälän 58 nojalla uudet kokoontumisrajoitukset neljän sairaanhoitopiirin alueelle. Uudet määräykset tulevat voimaan itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 ja ovat voimassa kuukauden. Vaasan sairaanhoitopiirin alueella pysyy voimassa aluehallintoviraston aiempi päätös kokoontumisrajoituksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme