Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Etelä-Suomen aluehallintovirasto seuraa tiiviisti Uudenmaan koronatilannetta - uusia rajoituspäätöksiä tehdään tarvittaessa

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto seuraa tiiviisti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen epidemiatilannetta ja terveydenhuollon kantokykyä. Virasto selvittää parhaillaan, tarvitaanko alueella uusia koronarajoitustoimia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto seuraa tiiviisti toiminta-alueensa sairaanhoitopiirien koronatilannetta ja terveydenhuollon kantokykyä yhdessä muiden viranomaisten kanssa. Rajoituspäätösten välttämättömyyttä arvioidaan sairaanhoitopiirien johtamissa alueellisissa koronakoordinaatioryhmissä. 

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri ilmoitti 17.12.2021 nostavansa valmiustasonsa korkeimmalle tasolle erityisesti henkilökunnan sairaspoissaolojen lisääntymisen ja omikron-virusmuunnoksen leviämisen aiheuttaman riskin vuoksi. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt sairaanhoitopiiriltä lausunnon, jonka perusteella arvioidaan tarve mahdollisille uusille rajoituspäätöksille. Lausuntoa odotetaan saapuvaksi viikonvaihteen jälkeen. Jos uusia rajoituksia tarvitaan, Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekee päätökset mahdollisimman pian. 

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on voimassa tällä hetkellä aluehallintoviraston päätös, jonka mukaan kaikki yli 20 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Lisäksi laajasti erilaisissa asiakas- ja yleisötiloissa toiminta on järjestettävä niin, että lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä voidaan ehkäistä. Rajoitusten vaihtoehtona voi usein ottaa käyttöön koronapassin. 

Etelä-Suomen aluehallintoviraston voimassa olevat päätökset koronarajoituksista on listattu aluehallintoviraston verkkosivuilla. 

Lisätietoa 

Medialle: 

ylitarkastaja Oona Mölsä, p. 0295 016592 (lähetä tekstiviesti tai jätä soittopyyntö) 

johtaja Kristiina Poikajärvi, p. 0295 016 654 (lähetä tekstiviesti tai jätä soittopyyntö) 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté: Säkerhetsläget i regionen är stabilt, beredskap att trygga elförsörjningen19.8.2022 12:55:00 EEST | Tiedote

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde den 18 augusti 2022. Under mötet sammanställdes en lägesbild av beredskapsläget i regionen. Beredskapskommittén följer med och bedömer säkerhetsläget i samhället och förmedlar information till centralförvaltningen och intressegrupperna i regionen. Beredskapskommittén verkar i Västra och Inre Finlands område som omfattar landskapen Birkaland, Mellersta Finland, Södra Österbotten, Österbotten och Mellersta Österbotten.

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta: Alueen turvallisuustilanne vakaa, sähkönsaannin varmistamiseen varauduttu19.8.2022 12:55:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 18.8.2022. Kokouksessa koottiin tilannekuvaa alueen varautumistilanteesta. Valmiustoimikunta seuraa ja arvioi yhteiskunnan turvallisuustilannetta ja välittää tietoa alueen sidosryhmille ja keskushallintoon. Valmiustoimikunta toimii Länsi- ja Sisä-Suomen alueella, joka kattaa Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Kutsu verkkoseminaariin: Vaihteleva työaika 1.9.2022 klo 11–1216.8.2022 07:05:00 EEST | Kutsu

Vaihteleva työaika tarkoittaa nollatuntisopimusta, töihin kutsumista tarvittaessa tai työaikaa, joka vaihtelee esimerkiksi välillä 10–30 tuntia viikossa. Vaihtelevaa työaikaa koskeva lainsäädäntö muuttui 1.8.2022. Työsuojeluhallinto järjestää 1.9.2022 klo 11–12 maksuttoman verkkoseminaarin, jossa käsitellään sekä uutta että aiemmin voimassa ollutta lainsäädäntöä koskien vaihtelevaa työaikaa. Tilaisuus on tarkoitettu sekä työntekijöille että työnantajille ja heidän edustajilleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme