Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Etelä-Suomen aluehallintovirasto seuraa tiiviisti Uudenmaan koronatilannetta - uusia rajoituspäätöksiä tehdään tarvittaessa

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto seuraa tiiviisti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen epidemiatilannetta ja terveydenhuollon kantokykyä. Virasto selvittää parhaillaan, tarvitaanko alueella uusia koronarajoitustoimia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto seuraa tiiviisti toiminta-alueensa sairaanhoitopiirien koronatilannetta ja terveydenhuollon kantokykyä yhdessä muiden viranomaisten kanssa. Rajoituspäätösten välttämättömyyttä arvioidaan sairaanhoitopiirien johtamissa alueellisissa koronakoordinaatioryhmissä. 

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri ilmoitti 17.12.2021 nostavansa valmiustasonsa korkeimmalle tasolle erityisesti henkilökunnan sairaspoissaolojen lisääntymisen ja omikron-virusmuunnoksen leviämisen aiheuttaman riskin vuoksi. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt sairaanhoitopiiriltä lausunnon, jonka perusteella arvioidaan tarve mahdollisille uusille rajoituspäätöksille. Lausuntoa odotetaan saapuvaksi viikonvaihteen jälkeen. Jos uusia rajoituksia tarvitaan, Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekee päätökset mahdollisimman pian. 

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on voimassa tällä hetkellä aluehallintoviraston päätös, jonka mukaan kaikki yli 20 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Lisäksi laajasti erilaisissa asiakas- ja yleisötiloissa toiminta on järjestettävä niin, että lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä voidaan ehkäistä. Rajoitusten vaihtoehtona voi usein ottaa käyttöön koronapassin. 

Etelä-Suomen aluehallintoviraston voimassa olevat päätökset koronarajoituksista on listattu aluehallintoviraston verkkosivuilla. 

Lisätietoa 

Medialle: 

ylitarkastaja Oona Mölsä, p. 0295 016592 (lähetä tekstiviesti tai jätä soittopyyntö) 

johtaja Kristiina Poikajärvi, p. 0295 016 654 (lähetä tekstiviesti tai jätä soittopyyntö) 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Etelä-Suomen aluehallintoviraston harkinnassa seuraamusmaksu eläimiä laittomasti maahan tuoneille henkilöille – uusi laki mahdollistaa rahallisen sanktion25.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto harkitsee seuraamusmaksun määräämistä kahdelle eläimiä laittomasti maahan tuoneelle henkilölle. Sanktion voi vuodenvaihteessa voimaan tulleen lain myötä määrätä aluehallintovirasto tai Tulli henkilölle tai toimijalle, joka tuo EU:n alueelta Suomeen eläimen tai eläimiä ilman asianmukaisia todistuksia ja merkintöjä.

Coronaviruset har både utmanat utvecklingsarbetet inom ungdomssektorn och ökat dess behov24.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Coronaepidemin har utmanat planeringen och genomförandet av regionala och lokala utvecklingsprojekt inom ungdomssektorn. Coronabegränsningarna har ökat behovet av att stödja bland annat sociala möten och relationer mellan unga virtuellt i olika miljöer. År 2021 delade regionförvaltningsverken ut 2,3 miljoner euro i understöd för utveckling av ungdomssektorn till sammanlagt 68 projekt.

Korona on sekä haastanut nuorisoalan kehittämistyötä että lisännyt sen tarvetta24.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Koronaepidemia on haastanut nuorisoalan alueellisten ja paikallisten kehittämishankkeiden suunnittelua ja toteuttamista. Koronarajoitukset ovat lisänneet tarvetta muun muassa nuorten sosiaalisten kohtaamisten ja suhteiden tukemiseen virtuaalisesti erilaisissa ympäristöissä. Vuonna 2021 aluehallintovirastot jakoivat avustusta nuorisoalan kehittämiseen 2,3 miljoonaa euroa yhteensä 68 hankkeelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme