Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen vangilla todettu koronavirustartunta 24.11. – Rikosseuraamuslaitos ottaa käyttöön rajoituksia leviämisvaiheessa olevilla alueilla

Jaa

Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen vangilla on todettu koronavirustartunta 24.11.2020. Rikosseuraamuslaitos ottaa käyttöön torjuntatoimenpiteitä leviämisvaiheessa olevilla alueilla. Niistä viestitään heti, kun mahdollista.

Sairastunut vanki pidetään erillään muista vangeista. Altistusten jäljitys on parhaillaan käynnissä.

Eristystoimenpiteet on tehty suositusten mukaisesti ja toimintamalleista on sovittu Vankiterveydenhuollon (VTH) tartuntataudeista vastaavan lääkärin kanssa.

Rikosseuraamusalueella ja vankilassa on ryhdytty asian vaatimiin toimenpiteisiin yhteistyössä VTH:n kanssa. Altistuksia jäljitetään parhaillaan ja asianosaisiin ollaan yhteydessä. Koronaan sairastuneella vangilla on mahdollisuus olla yhteyksissä läheisiin.

Kaikissa vankiloissa on tehty valmiussuunnitelmat koronaepidemian varalle. Yksiköiden valmiussuunnitelmissa on myös ohjeistettu henkilökuntaa, miten toimia turvallisesti laitosympäristössä. Rikosseuraamuslaitos suunnittelee uusia rajoituksia leviämisvaiheessa oleville alueille. Niistä viestitään heti, kun mahdollista.

Rikosseuraamuslaitoksen valmiusryhmä seuraa koronaviruksen tartuntatilannetta yhteiskunnassa sekä vankiloissa ja yhdyskuntaseuraamustoimistoissa viikoittaisissa kokouksissa. Tarvittaessa varaudutaan uusiin toimenpiteisiin alueilla ja yksiköissä viranomaisohjeistuksia noudattaen. Alueilla on myös paikalliset valmiusryhmät.

Lisätiedot:

Vankiterveydenhuollon johtaja Jussi Korkeamäki, p. 029 524 5723

Rikosseuraamuslaitos
Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen aluejohtaja Katri Järvinen, p. 029 568 1101
Valmiuspäällikkö Anssi Vuosalmi, p. 029 56 88450

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Leijona Catering Ab och Brottspåföljdsmyndigheten stärker sitt strategiska partnerskap – Leijona tar över kiosktjänsterna i fängelserna inom ramen för mathållningstjänsterna25.11.2020 11:03:08 EETTiedote

Brottspåföljdsmyndigheten och Leijona Catering Ab har stärkt sitt partnerskapsavtal genom att utvidga servicehelheten till att även omfatta kiosktjänsterna. Avtalet har undertecknats den 24 november 2020. Målet är att utveckla Brottspåföljdsmyndighetens riksomfattande kioskverksamhet på ett kostnadseffektivt sätt samt att bidra till likabehandling av fångarna och rikta resurserna till kärnfunktionerna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme