Vaasan kaupunki - Vasa stad

Eteläisen kaupunginselän reitin ensimmäinen osuus valmistui – avajaisia vietetään Majakkakivellä 1.6.

Jaa

Eteläisen kaupunginselän ulkoilureitin ensimmäinen osuus on valmis. Kymmenen kilometrin mittainen reitti kulkee Sundominlahden rantaa mukaillen Kalarannasta aina Risöhön saakka, ja sen varrelle on rakennettu muun muassa uusia taukopaikkoja sekä kokonaan uusi silta Vanhan Vaasan kanaalin yli. Reitin avajaisia vietetään keskiviikkona 1.6. klo 16-19 Suvilahden vanhan kaatopaikan takana sijaitsevalla Majakkakivellä.

Kuva: Ilari Rautiainen
Kuva: Ilari Rautiainen

Kalaranta-Risö -osuus on alkusysäys noin 30 kilometrin mittaiselle Eteläisen kaupunginselän reitille, josta povataan Vaasan uutta luontomatkailuvalttia. Nyt valmistuneen osuuden varrelle on tehty muun muassa uusia taukopaikkoja, pystytetty uusia opaskylttejä, paranneltu valaistusta sekä rakennettu jykevä silta Vanhan Vaasan kanaalin yli.

Isoimman kasvojenkohotuksen on saanut Suvilahden ostoskeskukselta lähtevä osuus, joka kulkee Patteriniemen kautta kanaalia pitkin aina Vanhaan Satamaan asti.

– Reitti on nyt täysin valmis Kalarannasta Majakkakivelle saakka, mutta lisäksi myös Metsähallituksen puolelle on tehty parannuksia ja esimerkiksi Risön alueella vanhan Paukkumajan kohdalta lähtevää polkua on paranneltu, viheraluetiimin palveluvastaava Jarmo Latvala kertoo.

Reitin avajaisia vietetään Majakkakivellä tulevana keskiviikkona 1.6. klo 16-19. Majakkakivi on muinaismuistomerkki, joka sijaitsee Suvilahden vanhan kaatopaikan takana Vanhan Vaasan kanaalin varrella, ja sen vieressä on viime syksynä asennettu uusi silta kanaalin ylitse.

– Pystytämme avajaisiin kenttäkeittiön, josta riittää maukasta hernekeittoa ainakin 150:lle ensimmäiselle. Paikalla on myös laavu, jossa jokainen voi halutessaan paistaa makkaraa tai lämmittää muita eväitä. Luvassa lisäksi Suvilahti-seuran puheenvuoro ja musiikkiesityksiä. Toivotamme kaikki sankoin joukoin paikalle, Latvala sanoo.

Majakkakivelle voi saapua kolmesta suunnasta. Maisemista pääsee nauttimaan parhaiten kulkemalla uutta esteetöntä reittiä Suvilahdesta kanaalin vartta aina uudelle sillalle saakka. Vanhasta Satamasta paikalle pääsee Hevossaarentien risteyksestä, josta lähtee polku alaspäin Majakkakiven suuntaan. Avajaisiin voi saapua tarvittaessa myös autolla Lekatietä pitkin. Kaatopaikan kiertävä tie aukaistaan klo 16 ja sitä pitkin voi ajaa myötäpäivään aina Majakkakivelle saakka. Auton voi jättää parkkiin tien varteen.

Faktoja uudesta reitistä

  • Kalaranta-Risö on alku noin 30 kilometrin mittaiselle Eteläisen kaupunginselän reitille.
  • Reitin varrelle on rakennettu taukopaikkoja, penkkejä sekä rantautumispaikkoja melojille. Lisäksi valaistusta ja opasteita on paranneltu.
  • Reitillä on useita kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kohteita, joista kerrotaan lisää sen varrelle pystytetyissä kylteissä.
  • Ulkoilureitti on suurimmalta osin esteetön ja esimerkiksi Suvilahdesta lähtee kaksi metriä leveä esteetön kulkuväylä aina Majakkakivelle saakka.
  • Ensimmäisen osuuden kunnostamiseen saatiin valtion virkistysalueavustusta 180 000 euroa.

Yhteyshenkilöt

Jarmo Latvala, palveluvastaava
040 761 5572
jarmo.latvala@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Ilari Rautiainen
Kuva: Ilari Rautiainen
Lataa
Kuva: Jouko Keto / Vaasan kaupunki
Kuva: Jouko Keto / Vaasan kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme