Aluehallintovirasto

Etsivän nuorisotyön ja oppilaitoksissa tehtävän nuorisotyön vahvistamiseen 12 miljoonaa euroa osana koronatilanteen jälkeistä elvytystä

Jaa

Hallitus on esittänyt neljännessä lisätalousarviossa 12 miljoonan euron määrärahan nuorisotyön vahvistamiseen osana koronaviruksen jälkeisiä elvytystoimia. Lisätalousarviolla tasoitetaan koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutuksia lapsiin ja nuoriin.

Määräraha jakautuu kolmeen osaan, joilla tuetaan kouluissa ja oppilaitoksissa tapahtuvaa nuorisotyötä ja etsivää nuorisotyötä:

1. Erityisavustus kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävän nuorisotyön hankkeille – hakuaika 11.8.–14.9.2020. Hakuilmoitus julkaistaan elokuussa aluehallintoviraston verkkosivuilla https://aviavustukset.fi/.

Avustuksen tarkoituksena on

  • lievittää etäopetuksen kielteisiä vaikutuksia,
  • sujuvoittaa lasten ja nuorten paluuta lähiopetukseen ja
  • sujuvoittaa mahdollista uudelleensiirtymistä etäopetukseen.

2. Erityisavustus uuden etsivän nuorisotyöntekijän palkkaamiseen – hakuaika 11.8.–14.9.2020. Hakuilmoitus julkaistaan elokuussa aluehallintoviraston verkkosivuilla https://aviavustukset.fi/.

Avustuksen tarkoituksena on etsivän nuorisotyön resurssien lisääminen. Avustusta myönnetään uusien etsivän nuorisotyöntekijöiden palkkauskuluihin.

3. Etsivän nuorisotyön vuonna 2020 jaettujen avustusten korottaminen

Etsivän nuorisotyön avustusta keväällä 2020 saaneiden toimijoiden avustusosuutta nostetaan. Uusi avustussumma tulee olemaan 30 000 €/henkilötyövuosi. Lisätietoja korotuksen toteuttamisesta annetaan elokuun alussa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja aluehallintovirastot tiedottavat tarkemmin avustusten hakemisesta elokuun 2020 alussa.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto toimii turvallisen asioinnin varmistamiseksi myymälöissä (Pohjois-Suomi)18.9.2020 14:36:18 EESTTiedote

Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto kokoontui 18.9.2020 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 7. kokoukseensa tänä vuonna. Kaupan ja logistiikan ala ja aluehallintoviranomaiset ovat yhtä mieltä, että kaupalla on oikeus ja velvollisuus huolehtia hygieniasta ja turvavälien säilymisestä myymälöissä. On erittäin tärkeää, että myös kaikki asiakkaat asioivat vastuullisesti ja estävät koronaviruksen leviämistä myymälöissä.

Rakennustyöntekijä putosi 2,5 metrin korkeudesta – sakkoja päätoteuttajalle ja työnantajalle16.9.2020 10:26:02 EESTTiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus on 18.8.2020 antamallaan tuomiolla tuominnut työmaalla aliurakoitsijana toimineen, tapaturmassa loukkaantuneen työntekijän työnantajan 25 päiväsakon suuruiseen rangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Lisäksi päätoteuttajana toimineen pirkanmaalaisen rakennusalan yrityksen työnjohtaja tuomittiin 15 päiväsakkoon ja päätoteuttaja 10 000 euron suuruiseen yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta.

Valmiustoimikunta: Pohjois-Suomessa hyvä valmius alueellisiin päätöksiin ja viruksen torjuntatoimiin (Pohjois-Suomi)15.9.2020 14:52:06 EESTTiedote

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 15. verkkokokoukseen ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 15.9.2020 ja päivitti tilannekuvan koronaviruksesta ja toimista alueellaan. Kokouksessa käytiin läpi valtioneuvoston hybridistrategian mukaiset alueellisen päätöksenteon muodot ja toimivalta viruksen torjuntatoimissa. Aluehallintoviraston roolina on valvoa ja ohjata kuntia, kuntayhtymiä ja sairaanhoitopiirejä COVID-19 pandemian hoidossa määrätyn työnjaon mukaisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme