Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Etu-Töölössä aloitetaan heinäkuussa valaistuskaapeleiden uusiminen

Jaa

Etu-Töölössä alkaa maanantaina 4. heinäkuuta 2022 urakka, jossa uusitaan ulkovalaistuksen kaapelointeja sekä ripustuspylväitä usealla kadulla. Urakka kestää vuoden loppuun saakka.

Urakan aikana uusitaan vanha, vikaherkkä valaistusverkko. Töiden avulla varmistetaan, että valot toimivat luotettavasti myös tulevaisuudessa. Samalla saneerataan Helen Sähköverkko Oy:n sähköverkkoa yhteiskaivuuhankkeena.

Kaapelointeja uusitaan Pohjoisella Rautatiekadulla, Arkadiankadulla, Aurorankadulla, Freesenkadulla, Dagmarinkadulla, Fredrikinkadulla, Lutherinkadulla, Temppelikadulla, Nevanderinkadulla, Oksasenkadulla, Tunturikadulla, Museokadulla, Minervanpolulla, Apollonkadulla, Vänrikki Stoolin kadulla, Töölönkadulla ja Cygnaeuksenkadulla.

Työt alkavat urakka-alueen pohjoisosasta, ks. vaiheistuskartta. Tarkoituksena on, että urakka on valmis vuoden loppuun mennessä.

Työt vaikuttavat erityisesti pysäköintiin

Töillä on vaikutuksia erityisesti pysäköintiin. Pysäköintipaikat poistetaan käytöstä kultakin urakka-alueen kadulta silloin, kun siellä tehdään töitä.

Töillä ei ole vaikutuksia joukkoliikenteen reitteihin eikä aikatauluihin. Kokonaisia katuja ei suljeta, mutta jalkakäytäviä suljetaan suojaputkien asennuksen vuoksi. Kulku kiinteistöihin turvataan.

Töitä tehdään pääsääntöisesti arkisin kello 7–18 välillä. Töistä aiheutuu tavanomaista rakennusmelua. Asfaltin sahaaminen ja kallion kiilaaminen aiheuttavat eniten melua. Työalueet rajataan aidoilla, jotta alueella liikkuminen on turvallista.

Urakoitsijana toimii Suomen Energia-Urakointi Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaja
Christian Hovilainen
projektinjohtaja, kaupunkitekniset urakat
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 3103 9550
christian.hovilainen@hel.fi

Urakoitsija / Suomen Energia-Urakointi Oy
Sini Lindström
p. 010 272 6378
sini.lindstrom@kssenergia.fi

Marko Hirvonen
p. 010 272 6231
marko.hirvonen@kssenergia.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 18.8.202218.8.2022 17:44:19 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 18.8.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 1.9.2022. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme