SDP EuroopassaSDP Euroopassa

EU ryhtymässä toimiin: Jatkossa yksi ja sama laturi kännyköihin – MEP Kumpula-Natri: ”Ihmisten arki ja ympäristö voittaisivat”

Jaa

Euroopan unioni on ryhtymässä toimiin, jonka myötä jatkossa yksi ja sama laturi kävisi kaikkiin kännyköihin. Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin (S&D) mielestä esitys on tervetullut.

Kuva: Euroopan parlamentti
Kuva: Euroopan parlamentti

– EU on pyrkinyt jo pitkään saamaan laitevalmistajia omaksumaan yhteisen, yhden standardoidun laturinpään. Unioni on toteuttanut laitevalmistajien kanssa vapaaehtoisuuteen perustuvia sitoumuksia ensimmäisen kerran jo vuonna 2009, Kumpula-Natri kertaa.

– Sopimuksilla onkin saatu kurssia jo muutettua. Erilaisten laturien ”villistä lännestä” on päästy: kun vuonna 2009 erilaisia malleja oli jopa 30 kappaletta, nykyisin määrä on vakiintunut muutamaan. 

Europarlamentin mepit ovat vuosien ajan aktiivisesti vaatineet EU:lta toimia yleisen ja yhteisen laturinpään puolesta. Myös tänään torstaina eurokansanedustajat äänestivät täysistuntosalissa asiasta. Parlamentin vaatimukset on nyt kuultu ja Euroopan komissio kertoi tänään julkaistussa työohjelmassaan antavansa aiheesta lakiesitystä myöhemmin tänä vuonna. Kumpula-Natri pitää uutista ilahduttavana. 

– Jotta kaikissa laitteissa toimivaan laturinpäähän lopulta aidosti päästään, tarvitaan EU:lta nyt viimeistä rutistusta. On käynyt selväksi, että tavoitteeseen ei päästä vapaaehtoisilla sopimuksilla. Sen lisäksi, että yhteinen laturinpää helpottaa ja sujuvoittaa kansalaisten arkea, auttaa se myös vähentämään alati lisääntyvän elektroniikkaromun määrää, mistä ympäristö kiittää. Isojen kokonaisuuksien lisäksi EU:n on mielestäni tärkeä helpottaa ihmisten arkielämää konkreettisilla toimilla. Yhteinen laturinpää tai vaikkapa viime kauden suuri menestys, ulkomaan verkkovierailumaksuista luopuminen, ovat oivia esimerkkejä! 

– Kun yhteiseen laturinpäähän päästään, tulee tarkasti myös arvioida, voisiko laturien hävikkiä vähentää myös luopumalla käytännöstä, jonka mukaan jokaisen ostetun älypuhelimen mukana tulee uusi laturi, Kumpula-Natri pohtii.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:

Miapetra Kumpula-Natri
+358 505113004

Kuvat

Kuva: Euroopan parlamentti
Kuva: Euroopan parlamentti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EuroopassaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP Euroopassa

Miapetra Kumpula-Natrille europarlamentissa tärkeitä digivastuita19.5.2020 15:16:56 EESTTiedote

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (S&D) on nimitetty keskeisiin digivastuisiin europarlamentissa. Parlamentin teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnan S&D-ryhmä on valinnut Kumpula-Natrin johtamaan europarlamentin kannan valmistelua EU:n datastrategiaan. Kansainvälisen kaupan valiokunnassa Kumpula-Natri sai puolestaan vastuulleen edustaa parlamenttia WTO:n e-commerce -neuvotteluprosessissa, jonka tavoitteena on luoda toimivat maailmanlaajuiset pelisäännöt verkkokaupalle ja digitaloudelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme