Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

EU-vaalit 2019: Ennusteet uuden parlamentin kokoonpanosta osittaisten tulosten perusteella

Jaa

Ensimmäiset ennusteet uuden Euroopan parlamentin kokoonpanosta on julkaistu perustuen 22 maan alustaviin tuloksiin ja arvioihin tuloksista kuudessa maassa.

Ensimmäiset kokonaistulokset perustuvat:

  • Virallisiin lopullisiin tuloksiin seitsemästä EU-maasta: Tšekki, Kreikka, Latvia, Kypros, Slovakia, Slovenia ja Espanja
  • Virallisiin alustaviin tuloksiin 15 maasta: Itävalta, Belgia, Kroatia, Tanska, Viro, Suomi, Saksa, Unkari, Irlanti, Liettua, Luxemburg, Malta, Alankomaat, Portugal, Ruotsi
  • Kansallisiin arvioihin viidestä maasta: Bulgaria, Ranska, Italia, Puola ja Romania
  • Tuloksiin ennen vaaleja tehtyihin kyselyihin äänestysaikeista: Britannia

Ennustetta parlamentin kokoonpanosta päivitetään sitä mukaa, kun kansalliset arviot tuloksista sekä viralliset tulokset päivittyvät.

Vaalitulossivustolla esitellään kansalliset tulokset, paikkajako poliittisten ryhmien ja EU-maiden mukaan, meppien sukupuolijakauma sekä tietoa äänestysprosentista. Sivustolla on lisäksi mahdollista vertailla tuloksia, tarkastella erilaisia mahdollisia enemmistökoalitioita tai luoda pienoisohjelman omiin tarpeisiin.

Arviot äänestysprosentista EU:n alueella korkeampia kuin aikaisemmin

Äänestysprosentin EU:n alueella arvioidaan nousevan 50,5 %:in. Tämä olisi korkein äänestysprosentti EU-vaaleissa 20 vuoteen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaume DUCH GUILLOT
Euroopan parlamentin päätiedottaja
(+32) 496 59 94 76
jaume.duch@europarl.europa.eu

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto