Mailand Communications Oy

EUCF:n tuki kuntien ja kaupunkien kestävän energiatalouden kehityshankkeiden valmisteluun on haettavissa 2.10. asti

Jaa

European City Facility (EUCF) on EU:n Horisontti 2020 -ohjelman alainen väline, jonka kautta kunnille ja kaupungeille myönnetään taloudellista tukea sekä tarjotaan asiantuntijapalveluita kestävämmän energia- ja ilmastostrategian toteuttamiseen. Myönnettävän rahoitustuen tarkoituksena on kehittää investointisuunnitelmia, joilla mahdollistetaan energiatalouden kehityshankkeille myös ulkoinen rahoitus.

Euroopan unionin jäsenmaiden – Suomi mukaan lukien – kunnat ja kaupungit ovat tehneet erinomaisia ilmastoaloitteita ja vähentäneet energiankulutusta ja kasvihuonekaasupäästöjä. Uusia innovatiivisia rahoitusjärjestelmiä tarvitaan kaikissa maissa kestävien ratkaisujen toteuttamiseen. Kaikilla ei kuitenkaan ole tarvittavia taloudellisia valmiuksia tai teknistä osaamista suunnitella ulkoista rahoitusta vaativia energiainvestointeja. EUCF:n tarkoituksena on tukea kaupunkeja ja kuntia investointikonseptien kehittämisessä ja liikkeelle saamisessa. Näin mahdollistetaan vähähiilisten ja energiatehokkaiden ratkaisujen löytäminen ja toteuttaminen.

Rahoitusta myönnetään hakemuskohtaisesti 60 000 euroa jo alustavasti määritellyn investointihankkeen jatkokehitykseen. EUCF:n myöntämän tuen voi käyttää esimerkiksi markkina- ja sidosryhmätutkimuksiin sekä taloudellisiin ja riskianalyyseihin, jotka tarvitaan sijoituskonseptin kehittämiseksi. Kyseeseen voi tulla lisäresurssin palkkaaminen tai toimeksiannot voidaan tilata ulkopuolisilta asiantuntijoilta. Myönnetyllä tuella ei voida rahoittaa suoraan todellisia investointeja, vaan se käytetään konseptin viimeistelemiseen toteutuskelpoiseksi.

Tuki maksetaan kahdessa erässä, joista jälkimmäinen (30 %) vasta konseptin vahvistumisen jälkeen. Tavoitteena on valmis suunnitelma, joka antaa ulkopuolisille rahoittajille riittävät tiedot projektin arvioimiseksi. Hakemuksen voi jättää myös keskeneräisenä, mikäli halutaan EUCF:n alustava arvio seuraavia hakukierroksia varten.

Tukea voivat hakea ja saada kaupungit, kunnat tai kuntien ryhmät, jotka sijaitsevat EU-jäsenvaltioissa tai Isossa-Britanniassa, ovat laatineet kestävän energiankäytön ja ilmaston toimintasuunnitelman (SEAP/SECAP) tai kunnianhimoltaan vastaavan ilmasto- ja energiasuunnitelman sekä sitoutuvat EUCF:n kahden vuoden seurantajaksoon.

Hakuaikaa on 2.10.2020 klo 19.00 (Suomen aikaa) asti. Hakemus tehdään European City Facility -verkkosivuilla: https://eucityfacility.eu/

Webinaari, jossa on ohjeistus EUCF-rahoituksen hausta (suomenkielinen):  https://youtu.be/Cc_o9Y2iw6Q

Lisätietoja hakuprosessista: ce.finland@eucityfacility.eu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja aloitteesta: Sini Lamoureux, Union of the Baltic Cities, Sustainable Cities Commission, sini.lamoureux@turku.fi

Lisätietoja kuntien ja kaupunkien hakujen käytännön toteutuksesta: Katri Suhonen, FCG, katri.suhonen@fcg.fi

Tietoja julkaisijasta

Mailand Communications Oy
Mailand Communications Oy
Arkadiankatu 16 B 26
00100 Helsinki

0405670212http://www.mailand.fi

Viestintätoimisto Mailand Communications auttaa asiakkaitaan tunnettuuden kasvattamisessa, muutostilanteiden hallinnassa ja myynnin kehittämisessä monikanavaisen viestinnän keinoin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mailand Communications Oy

EU:n Safety Gate -järjestelmä auttaa saamaan vaaralliset COVID-19-tuotteet pois markkinoilta2.3.2021 14:30:00 EETTiedote

Euroopan komissio julkaisi tänään Safety Gate -vuosiraporttinsa. Safety Gate on tuoteturvallisuutta koskeva EU:n nopea tietojenvaihtojärjestelmä, joka on ollut käytössä vuodesta 2003 lähtien. Sen avulla varmistetaan nopea tiedonkulku viranomaisten kesken tuotteista, jotka on todettu vaarallisiksi. Vuonna 2020 Safety Gate -järjestelmässä ovat mukana 27 EU-maan lisäksi Iso-Britannia, Islanti, Liechtenstein ja Norja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme