Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

EU:n ulkoasiainneuvosto jatkaa keskustelua Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan

Jaa

EU-maiden ulkoministerit kokoontuvat Brysselissä maanantaina 16. toukokuuta. Valtiosihteeri Johanna Sumuvuori edustaa Suomea kokouksessa. Ulkoasiainneuvoston pääaiheina ovat Venäjän sotilaallinen hyökkäys Ukrainaan ja Länsi-Balkan.

EU-maiden ulkoministerit jatkavat keskustelua Venäjän sotilaallisesta hyökkäyksestä Ukrainaan. Suomi tuomitsee Venäjän hyökkäyksen jyrkästi. Suomi vastaa Venäjän toimiin osana Euroopan unionia ja korostaa EU:n vahvaa poliittista, taloudellista ja humanitaarista tukea Ukrainalle.

Ulkoministerit käyvät lisäksi epävirallisen keskustelun aiheesta Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleban ja Kanadan ulkoministeri Mélanie Jolyn kanssa.

Ulkoasiainneuvosto käsittelee myös Ukrainan sodan vaikutuksia Länsi-Balkanille sekä EU:n ja Länsi-Balkanin maiden yhteistyön tiivistämistä. Euroopan unioni on Länsi-Balkanin merkittävin tukija, investoija ja kauppakumppani. Lisäksi Länsi-Balkanin maiden ulkoministerit osallistuvat ulkoasiainneuvoston epäviralliseen lounastapaamiseen.

Ulkoasiainneuvoston yhteydessä järjestetään EU–Kanada-ministerikomitean kokous. Kanada on tärkeä kumppani niin EU:lle kuin Suomellekin.

Lisätietoja: Matti Nissinen, eurooppakirjeenvaihtaja, puh. +358 295 351 780

Ulkoministeriön sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme