Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

EU:n ulkoasiainneuvosto keskustelee Sahelista ja Länsi-Afrikan rannikkovaltioista sekä Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan

Jaa
EU-maiden ulkoministerit kokoontuvat Brysselissä 23. tammikuuta. Ulkoministeri Pekka Haavisto edustaa Suomea kokouksessa.

Ulkoasiainneuvosto jatkaa keskustelua Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Keskustelussa esille nousevat muun muassa tuen jatkaminen Ukrainalle Euroopan rauhanrahastosta, energiaresilienssi, vastuuvelvollisuus, Ukrainan rauhanaloite ja valmistautuminen EU-Ukraina-huippukokoukseen 3. helmikuuta.

”Ulkoasiainneuvoston kokoontuessa Brysselissä Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on jatkunut melkein vuoden. Tuki Ukrainalle on tärkein keskustelun aihe. Suomen ja koko EU:n on jatkettava Ukrainan tukemista Venäjän jatkaessa hyökkäyksiään, jotka kohdistuvat myös Ukrainan energiainfrastuktuuriin”, sanoo ulkoministeri Haavisto.

Ulkoministerit käyvät keskustelun Sahelin ja Länsi-Afrikan rannikkovaltioiden tilanteesta. Suomi pitää tärkeänä, että EU tukee Sahelin alueen maiden vakauttamista ja demokraattiseen prosessiin palaamista sekä tukee rannikkovaltioita epävakauden leviämisen estämiseksi alueelle.

”Tarvitsemme Sahelin ja Länsi-Afrikan rannikkovaltioiden tilanteen ratkaisemiseksi tiivistä vuoropuhelua ja alueen tukemista niin alueellisesti kuin kahdenkeskisesti”, ulkoministeri Haavisto toteaa.

Ajankohtaisissa aiheissa esillä ovat muun muassa Iranin, Armenian ja Azerbaidzhanin, Montenegron, Afganistanin, Venezuelan ja Etiopian tilanteet.

Ulkoasiainneuvoston yhteydessä järjestetään lounastilaisuus Palestiinan pääministerin Mohammad Shtayyehin kanssa. Lisäksi ulkoministerit keskustelevat kansainvälisen atomienergiajärjestö IAEA:n pääjohtajan Rafael Grossin kanssa Ukrainasta ja Iranista epävirallisessa aamiaistilaisuudessa.

Lisätietoja:

Tomi Nyström, ulkoministerin erityisavustaja, puh. +358 295 350 470

Lauri Hirvonen, eurooppakirjeenvaihtaja, EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan yksikön päällikkö, puh. +358 295 350 063

Ulkoministeriön sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme