Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

EU:n ulkoasiainneuvosto keskustelee Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan ja Tunisiasta

Jaa
EU-maiden ulkoministerit kokoontuvat Brysselissä 20. maaliskuuta. Samana päivänä järjestetään myös EU:n ulko- ja puolustusministerien yhteisistunto. Ulkoministeri Pekka Haavisto edustaa Suomea ulkoasiainneuvoston kokouksessa. Yhteisistunnossa Suomea edustaa ulkoministerin lisäksi puolustusministeri Antti Kaikkonen. Ministeri Haavisto ja ministeri Kaikkonen tapaavat myös Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin.

Ulkoasiainneuvosto jatkaa keskustelua Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Esille nousevat pakotteet ja niiden toimeenpano, vastuuvelvollisuuskysymykset ja Ukrainan jälleenrakennus. ”EU:n tulee jatkaa vahvaa ja yhtenäistä vastaamista Venäjän sotilaalliseen hyökkäykseen. Pakotteiden kiertämisen estämiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota”, toteaa ulkoministeri Haavisto.

Ulkoministerit keskustelevat myös Tunisian poliittisesta ja taloudellisesta tilanteesta sekä niiden vaikutuksista maan demokratiakehitykseen ja vakauteen. ’’EU:n tulee Tunisian kanssa tehtävässä yhteistyössä korostaa ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeusvaltioperiaatteen kunnioittamista’’, painottaa ulkoministeri Haavisto.

Ulko- ja puolustusministerien yhteisistunnossa esillä ovat EU:n strategisen kompassin toimeenpano ja EU:n sotilaallinen tuki Ukrainalle. Ministeri Haavisto ja ministeri Kaikkonen tapaavat myös Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin.

Ulkoministeri Haavisto osallistuu matkansa aikana lisäksi EU-Irak –yhteistyöneuvoston kokoukseen, European Humanitarian Forum -tapahtumaan, Turkkia ja Syyriaa tukevaan apulupauskonferenssiin sekä ensimmäistä kertaa järjestettävään Schuman Security and Defence Partnership Forum –tapahtumaan, jossa EU:n ja EU:n kumppanimaiden ulko- ja puolustusministerit keskustelevat yhteisistä turvallisuushaasteista ja niihin vastaamisesta.

Lisätietoa

Laila Clyne, ulkoministerin diplomaattiavustaja, puh. +358 295 350 492, laila.clyne@formin.fi
Lauri Hirvonen, eurooppakirjeenvaihtaja, EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan yksikön päällikkö, puh. +358 295 350 063, lauri.hirvonen@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme