EURES-verkoston palveluilla tuetaan kasvua yritysten kansainväliseen rekrytointiin

Jaa

Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hankkeen päätöswebinaarissa 27.10. esiteltiin tuloksia ja palveluja, joilla suomalaiset työnantajat voivat rekrytoida sujuvasti osaavaa työvoimaa Euroopasta. Palveluilla halutaan myös rohkaista työnantajia rekrytoimaan ulkomailta.

Esimerkki hankkeessa kehitetystä palvelusta on Työpaikkasuomi ja -ruotsi, joka tarkoittaa kielikoulutusta ulkomaalaistaustaisille työntekijöille ja yrittäjille. Lähtömaakoulutus voi kielen opetuksen lisäksi perehdyttää tulevaa työntekijää suomalaiseen kulttuuriympäristöön. Myös vastaanottavalle työyhteisölle on tarjolla esimerkiksi kansainvälistymisvalmennusta

Lähtömaakoulutus voi painottua kieleen, lisäksi se antaa sekä työntekijälle että työyhteisölle aikaa valmistautua sekä tukee molemminpuolista integroitumista, painottaa EURES-verkoston jäsenyritys BBi Communication Finlandin maajohtaja Marisa Kerman

Suomessa on vetovoimaa 

Webinaarin paneelikeskustelussa pohdittiin yritysten kansainvälistymisen tukemista, rekrytointeja, kausityötä ja Suomen veto- ja pitovoimaisuutta työ- ja asuinpaikkana. Suomi kiinnostaa luonnollisesti paitsi rauhallisena, luonnonläheisenä asuinmaana, myös vakaan yhteiskunnan ja työolojen takia. Ulkomaalaiset työntekijät arvostavat Suomea, jossa työsopimukset pitävät, työajat on määritelty ja työturvallisuus kunnossa.

Webinaarissa nähtiin myös Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hankkeen tuottamia tosielämän rekrytointivideoita ja keskusteltiin kansainvälisen rekrytoinnin eduista, haasteista ja tulevaisuudennäkymistä. Yleisölle esitettyyn kysymykseen “Lisääntyvätkö kansainväliset rekrytoinnit” saatiin vastaukseksi lähes sataprosenttisesti “KYLLÄ”.  

Riskinottoa, rohkeutta ja resursseja rekrytointiin

Kansainvälisen rekrytoinnin EURES-palvelut ovat tarjolla ympäri Suomea ELY-keskusten tai TE-toimistojen kautta. Rekrytointi ulkomailta ei kuitenkaan ole vielä valtakunnallisesti kovin yleistä esimerkiksi pk-yrityksissä. 

– Yrityksissä ei välttämättä tiedetä, millaisia säädöksiä ulkomaalaisen työntekijän palkkaamiseen liittyy. Tarvitaan myös rohkeutta ottaa ensimmäinen askel rekrytointiprosessissa. Kaikissa yrityksissä ei myöskään tunneta tarjolla olevia rekrytointipalveluja, summaa yrittäjä, toimitusjohtaja Wille Viittanen Wiitta Oy:stä.  


Lisätietoja:
 

Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hanke (ESR) 

Miia Hartikainen
projektipäällikkö
p. 02 9502 6018
miia.hartikainen@ely-keskus.fi 

Anne Helin
johtava projektiasiantuntija
p. 0295 026 026
anne.helin@ely-keskus.fi 

tyovoimanliikkuvuus@ely-keskus.fi 

ely-keskus.fi/tyovoimanliikkuvuus  

eures.europa.eu 
Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hanke
Pohjois-Karjalan ELY-keskus, PL 69
80101 Joensuu

https://www.ely-keskus.fi/web/tyovoimanliikkuvuus

Työvoiman liikkuvuus Euroopassa ESR-hanke edistää suomalaisten yritysten kasvua ja kansainvälistymistä sekä lisää osaavan työvoiman saatavuutta. Hankkeessa on kehitetty yritysten ja työnhakijoiden kansainvälistymistä tukevia EURES-verkoston palveluja sekä lisätty palvelujen tunnettuutta erityisesti kotimaisille työnantajille. Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hanke 2014–2021 on työ- ja elinkeinoministeriön koordinoima ja sen toteuttaa Pohjois-Karjalan ELY-keskus. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.