Espoon kaupunki - Esbo stad

Eurocities-vuosikonferenssissa keskitytään kaupunkien ilmastojohtajuuteen

Jaa

Mitä eurooppalaiset kaupungit voivat tehdä ilmastonmuutoksen torjumiseksi? Miltä unelmien kaupunki näyttää nuorten silmin? Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia Eurocities-verkoston vuosikonferenssissa 8.–10.6.2022 Espoossa.

Espoo tarjoaa parastaan, kun eurooppalaiset päättäjät saapuvat kaupunkiin Eurocities-verkoston vuosikonferenssiin kesäkuussa. Kuva: Antti Rastivo
Espoo tarjoaa parastaan, kun eurooppalaiset päättäjät saapuvat kaupunkiin Eurocities-verkoston vuosikonferenssiin kesäkuussa. Kuva: Antti Rastivo

Eurooppalaisten kaupunkien johtoa kokoavassa kolmipäiväisessä konferenssissa pohditaan nuorten osallisuutta, yhteiskehittämistä ja kaupunkien johtajuutta ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä. Vuosikonferenssin teema "An Era of New Beginnings" jakautuu kolmeen osaan "Dream", "Act", ja "Lead", joiden kautta aiheita tuodaan esiin. Konferenssiin osallistuu kaupunkien johtoa esimerkiksi Oslosta, Rotterdamista, Helsingistä, Brysselistä, Tukholmasta ja Münchenistä.

Perjantain yhtenä pääpuhujana kuullaan EU-komission varapresidentti Frans Timmermansia, joka johdattelee konferenssivieraat keskusteluun ilmastoneutraaleista kaupungeista. Timmermans vastaa komission ilmastoasioista sekä Euroopan vihreän kehityksen ohjelmasta.

”Kaupungit ovat keskeisessä roolissa EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamisessa ja kestävän tulevaisuuden luomisessa. Vuosikonferenssissa myös vahvistetaan dialogia kaupunkien ja Euroopan komission välillä. Tavoitteita on kuitenkin mahdotonta saavuttaa, elleivät kaupungit onnistu saamaan työhön mukaan laajasti tekijöitä yhteiskunnan eri puolilta. Yhteiskehittäminen, julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö, onkin ilmastojohtajuuden ja nuorten osallisuuden lisäksi yksi konferenssin läpileikkaavista teemoista”, toteaa Milla Ovaska, kansainvälisten asioiden päällikkö.

Osana konferenssia ja Euroopan nuorisovuotta Espoo järjestää FutureMentors -ohjelman, jossa eurooppalaisten kaupunkien nuoret käyvät dialogia kaupunkiensa päättäjien kanssa. Kyse on käänteisestä mentoroinnista.

”Halusimme luoda nuorille mahdollisuuden tuoda esiin heidän unelmiaan, toiveitaan ja huoliaan omaan tulevaisuuden kaupunkiinsa liittyen. Nyt tehtävät päätökset vaikuttavat pitkälle tulevaisuuteen ja nuoret ovat ne, jotka tulevat elämään siinä tulevaisuudessa. Toivomme ohjelman myötä päätöksentekijöiltä uskallusta antautua dialogiin ja antaa uudenlaiselle ajattelulle tilaa”, kumppanuuskoordinaattori Marianne Julkunen kertoo.

Eurocities Awards -palkinnot parhaille asukkaiden osallistamisen käytännöille

Konferenssin ohjelmassa on torstai-iltana 9.6. Eurocities Awards -seremonia, missä jaetaan tunnustukset niille jäsenkaupunkien projekteille, jotka parhaiten ovat onnistuneet sitouttamaan asukkaitaan ja vaikuttamaan heidän elämänlaatuunsa. Tämän vuoden palkinnot jaetaan kolmessa kategoriassa: ‘Future generations transforming the cities’, ‘Skills and competences for the future’ ja ‘Scalable solutions for positive climate impact’. Palkinnonsaajat valitsee viisihenkinen tuomaristo.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan Eurocities-vuosikonferenssin ohjelmaa paikan päälle Dipoliin, Otaniemeen. Konferenssia on mahdollista seurata myös virtuaalisesti tapahtuman verkkosivuilta.

#Eurocities2022
#FutureMentors2022

Konferenssi on tehty yhteistyössä tulevaisuuden kaupunkeja rakentavien kumppaneiden kanssa. Pääyhteistyökumppaneina ovat Aalto-yliopisto ja VTT. Katso kaikki yhteistyökumppanit: eurocities2022.eu/partners.

Eurocities on Espoolle tärkein eurooppalainen kaupunkiverkosto. Eurocities tekee EU-edunvalvontaa, tuottaa tietoa EU:n rahoitushauista ja lainsäädännöstä sekä toimii jäsenkaupunkiensa vertaisoppimisen alustana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Puhujien haastattelupyynnöt ja muut median tiedustelut:
markkinointi- ja viestintäpäällikkö Mari Ala-Mikkula, p. 043 826 7495, mari.ala-mikkula@espoo.fi

Eurocities 2022 Espoo -vuosikonferenssi:
kansainvälisten asioiden päällikkö Milla Ovaska, p. 043 824 4911, milla.ovaska@espoo.fi

Future Mentors -ohjelma:
kumppanuuskoordinaattori Marianne Julkunen, p. 040 554 3606, marianne.julkunen@espoo.fi

Kuvat

Espoo tarjoaa parastaan, kun eurooppalaiset päättäjät saapuvat kaupunkiin Eurocities-verkoston vuosikonferenssiin kesäkuussa. Kuva: Antti Rastivo
Espoo tarjoaa parastaan, kun eurooppalaiset päättäjät saapuvat kaupunkiin Eurocities-verkoston vuosikonferenssiin kesäkuussa. Kuva: Antti Rastivo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme