Demarinuoret

Euroopan Demarinuorten liittokokous Suomeen keväällä 2019

Jaa

Euroopan Demarinuorten valtuusto päätti lauantaina kokouksessaan Itävallassa, että Euroopan Demarinuorten seuraava liittokokous järjestetään Helsingissä. 29.-30.3.2019 Suomeen saapuu yli 250 nuorta sosialidemokraattia lähes 40 eri maasta. Kokous on suurin Suomessa pidettävä kansainvälinen poliittisen nuorisojärjestön tapahtuma 2010-luvulla.

“On suuri kunnia saada yli 250 eurooppalaista kollegaa Suomeen keskustelemaan Euroopan tulevaisuudesta juuri eurovaalien alla. Vuosi 2019 on todellinen Eurooppa-politiikan supervuosi, koska eurovaalien lisäksi järjestetään eduskuntavaalit, joissa päätetään Suomen Eurooppa-politiikan suunta ja heinäkuusta 2019 Suomi aloittaa EU-puheenjohtajamaana. Suomella ja SDP:lla on loistava tilaisuus ottaa johtajuus siitä, että Euroopasta tehdään ilmastonmuutoksen torjumisen suurvalta ja voimakas demokratian puolestapuhuja”, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi toteaa.

“Euroopan suurimpana puoluepoliittisena nuorisojärjestönä olemme aktiivinen osa Eurooppalaista sosialidemokraattista keskustelua. Etenkin eurovaalien alla tuntuu hienolta tuoda Suomeen kaikkien jäsenvaltioiden nuorisoliitot, sillä näin olemme myös tämän keskustelun ytimessä. Uskon, että suurtapahtuma vahvistaa myös Suomen Demarinuorten kansainvälistymistä. Eurooppalaisista kysymyksistä täytyy keskustella eurooppalaisella tasolla”, Euroopan Demarinuorten pääsihteeri Tuulia Pitkänen päättää.

Päätös liittokokouksen järjestämisestä tehtiin eilen 24.11.2018 Wienissä Euroopan Demarinuorten valtuuston kokouksessa. Suomea kokouksessa edusti ja hakemuksen esitteli Demarinuorten Anita Patanen ja Demariopiskelijoiden Miina-Anniina Heiskanen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Demarinuoret
Demarinuoret
Siltasaarenkatu 18-20 C 6 krs.
00530 Helsinki

http://www.demarinuoret.fi

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on yli 110-vuotias poliittinen nuorisojärjestö, joka toimii niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme