Suomenlinnan Pursiseura

Euroopan suurin puisten veneiden kilpailu purjehditaan Helsingin edustalla viikonloppuna

Jaa

Rantatapahtumassa kohtaavat kilpailijat ja klassikkoveneistä kiinnostuneet

Kuva: Jorma Rautapää
Kuva: Jorma Rautapää

Maailman tai ainakin Euroopan suurin puisten purjeveneiden kilpailu purjehditaan Suomenlinnaa ympäröivillä vesillä lauantaina 17.8.2019. Mukana kilpailemassa on tänä vuonna noin 150 klassista puista purjevenettä. Kaikenmallisten, -kokoisten, -ikäisten ja -tyyppisten suomalaisten puupurjehtijoiden lisäksi Tuoppiin osallistuu veneitä eri puolilta Itämerta. Kilpailun tarkoituksena on edistää veneilykulttuuria ja pitää puiset purjeveneet pinnalla. Henkisesti ja fyysisesti. Kilpailun järjestää talkoovoimin Suomenlinnan Pursiseura.

Kilpailun lähto- ja maalilinja ovat Kruunuvuorenselällä. Ensimmäiset veneet lähtevät matkaan klo 9.30 ja viimeiset saapuvat maaliin iltapäivästä. Yleisölle parhaat katselupaikat löytyvät Suomenlinnan Länsi-Mustasaaren, Särkän ja Harakan rannoilta. Kilpailun etenemistä voi seurata myös liveseurannasta. Ohjeet ja osoitteet löytyvät Viaporin Tuopin sivuilta ja somekanavista.

Kilpailun jälkeen veneet kokoontuvat Suomenlinnan Pursiseuran kotisatamaan Iso-Mustasaaren Varvilahteen. Rantatapahtumassa purjehtijat ja klassikkoveneistä kiinnostuneet kohtaavat. Tarjolla on ruokaa, ohjelmaa ja palkintojenjako. Ranta-alue on täksi vuodeksi suunniteltu uusiksi ja panostettu etenkin sen viihtyisyyteen. Musiikista vastaavat DJ Bunuel ja Mustat Silmät.

”Meidän unelmissamme Tuopin ympärille alkaisi kasaantua muutakin klassikkovenetoimintaa. Voisiko esimerkiksi MeriViaporin järjestää samaan aikaan Tuopin kanssa? Näin puiset purje- ja moottoriveneet olisivat samaan aikaan Suomenlinnassa, se olisi komeaa! Meistä olisi myös mukavaa jos muut veneilykulttuuria ylläpitävät tulisivat Tuoppiin esittäytymään. Näin tapahtuma kasvaisi ja palvelisi vielä paremmin yleisöäkin”, yksi Viaporin Tuopin järjestäjistä Helmeri Heikkilä sanoo.

Erik Bruun suunnitteli erikoisjulisteen

Piirroksillaan muun muassa merikotkan ja norpan suojeluun voimakkaasti vaikuttanut graafikko Erik Bruun suunnitteli 35. kertaa järjestettävälle Viaporin Tuopille erikoisjulisteen. Purjehdusaiheinen työ julkaistaan tapahtumassa.

Viaporin Tuoppi sai tänä vuonna myös verkkokaupan. Myynnissä on paitsi ajattomia Tuoppi-paitoja niin myös 35. kilpailun virallisia kisapaitoja. Paidat ovat suomalaisen Pure Wasten tuotantoa. Ne on tehty 100-prosenttisesti kierrätysmateriaalista, valmistuksessa ei käytetä kemikaaleja ja jokainen t-paita säästää 2700 litraa vettä. Paitakaupan löytää osoitteesta: https://www.printmotor.com/viaporintuoppi/

Lue lisää Viaporin Tuopista: http://www.viaporintuoppi.fi/

Tilaa paita: https://www.printmotor.com/viaporintuoppi/

Seuraa Viaporin Tuoppia Facebookissa: https://www.facebook.com/viaporintuoppi/

Seuraa Viaporin Tuoppia Instagramissa: https://www.instagram.com/viaporintuoppi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Santtu Parkkonen, SuPS-viestintä
0400911130
santtu@mellakkahelsinki.fi

Kuvat

Kuva: Jorma Rautapää
Kuva: Jorma Rautapää
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomenlinnan Pursiseura
Suomenlinnan Pursiseura
Suomenlinna
00190 Helsinki

http://www.viaporintuoppi.fi

Suomenlinnan pursiseura on vuonna 1978 perustettu yhdistys, joka on järjestänyt vuodesta 1985 lähtien puuveneille tarkoitettua purjehduskilpailua Viaporin Tuoppia.

Viaporin Tuoppi on maailman, Euroopan tai ainakin Suomen suurin puisten purjeveneiden kilpailu. Siihen osallistuu vuosittain noin 200 venettä ja 1000 purjehtijaa. Tuoppi purjehditaan Suomenlinnaa ympäröivillä vesillä. Kaikenmallisten, -kokoisten, -ikäisten ja -tyyppisten suomalaisten puupurjehtijoiden lisäksi Tuoppiin osallistuu venekuntia eri puolilta Itämerta.

www.suomenlinnanpursiseura.fi

www.viaporintuoppi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomenlinnan Pursiseura

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme