Espoon kaupunki - Esbo stad

EUROOPAN URHEILUVIIKON AVAJAISET TÄNÄ VUONNA ESPOOSSA

Jaa

Euroopan urheiluviikon avajaiset järjestetään Leppävaarassa 23.9.2019, School Action Day -tapahtuman yhteydessä. Avajaiset ovat osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmaa.

Euroopan urheiluviikkoa (European Week of Sport EWoS) vietetään viidettä kertaa. Urheiluviikko on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa.

Kampanjaviikolla kannustetaan ihmisiä liikkumaan aktiivisesti sekä lisätään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista. Viikon tunnus on #BeActive.

-Eurobarometri -tutkimukset osoittavat, että liikkumattomuus Euroopassa lisääntyy. Trendi on huolestuttava. Siksi on tärkeää, että kunnat ja seurat yhdistävät voimansa liikkumisen edistämiseksi, sanoo EU-komission liikuntayksikön johtaja Yves Le Lostecque. -Haluamme tehdä pitkäjänteistä työtä ja innostaa aktiiviseen elämäntapaan. Ideaalitilanteessa vuodessa on 52 urheiluviikkoa, ei vain yksi.

- Syyskuussa Euroopan liikkumisen keskus tulee olemaan Espoossa. Olemme vakuuttuneita, että Espoon avajaistapahtuma tulee olemaan innostava. Teette hyvää työtä: Espoo voi olla esimerkkinä muille kaupungeille koko Euroopassa, Le Lostecque painottaa.

Euroopan urheiluviikon avajaisiin ja tapahtumatorin aktiviteetteihin ovat kaikki tervetulleita. Tapahtumatorin lavalla nähdään monenlaisia esityksiä.

School Action Day -tapahtuma on suunnattu pääkaupunkiseudun koululaisille. Kahdeksan tuhatta koululaista pääsee päivän aikana liikkumaan Leppävaaran urheilupuistossa eri toimintapisteillä. Toimintapisteitä tulee olemaan noin 100, joita toteuttavat mm. lajiliitot ja liikuntaseurat.

Lisätietoja:

https://ec.europa.eu/sport/week/

https://www.espoo.fi/fi-FI/Kulttuuri_ja_liikunta/Liikunta/Euroopan_urheiluviikon_avajaiset_ja_Scho(163667)

 

European Week of Sport

Terhi Liintola

Vastaava asiantuntija  - Programme manager

Opetushallitus / Utbildningstyrelsen / Finnish National Agency for Education

EU:n Erasmus+ -ohjelma - EU Erasmus+ programme

Puh./Tfn./Tel +358 (0)295 338 504 & +358 (0)400 247 744

 

School Action Day

Anna Autio Tuottaja Espoon kaupunki anna.autio@espoo.fi 040-5540282

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme