Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Eurooppalaiset kaupungit haluavat yhdessä edistää kestävää kasvua

Jaa

Yhteistyö, ihmiskeskeisyys, kestävyys ja hyvä elämänlaatu ovat niitä yhteisiä arvoja, jotka ovat tehneet Euroopan suurkaupunkialueista merkittäviä globaalien haasteiden ratkaisijoita. Nämä periaatteet kiinnostavat myös monia ulkomaisia yhtiöitä, sijoittajia ja osaajia. Eurooppalaisista suurkaupunkialueista koostuva verkosto on aloittamassa nyt ainutlaatuista yhteistyötä, jonka tarkoituksena on turvata yhteisiä eurooppalaisia arvoja sekä tukea kestävää kasvua.

Kuva: Marek Sabogal
Kuva: Marek Sabogal

14 eurooppalaista kaupunkialuetta yhdistävät voimansa kilpailussa suorien ulkomaisten sijoitusten houkuttelemiseksi. Työtä tehdään Choose Europe -yhteistyön avulla. Sen kantavana ajatuksena on, että yhteinen menestys tuottaa etuja koko Euroopan alueelle. Verkostoon kuuluvat seuraavat suurkaupungit ja alueet: Helsinki, Amsterdam, Katalonia, Berliini, Kööpenhamina, Frankfurt, Lyon, München, Pariisi, Riika, Tukholma, Wien, Varsova ja Zürich.

Kilpailijat yhdistävät voimansa yhteisen hyvän vuoksi

Eurooppalaisten suurkaupunkien ja alueiden muodostaman epävirallisen ryhmän tavoitteena on korostaa arvoja sekä erotella niitä erityisiä voimavaroja, joilla voidaan vahvistaa menestyksekästä eurooppalaista talousmallia. Ryhmän jäsenet ovat sitoutuneet pitkäaikaiseen yhteistyöhön, joka pohjautuu yhteisiin eurooppalaisiin arvoihin sekä ihmiskeskeiseen malliin, joka edesauttaa vakautta, kestävyyttä sekä menestystä. Tämä on ensimmäinen kerta kansainvälisten suorien sijoitusten kentällä, kun keskinäiset kilpailijat yhdistävät näin laajasti voimansa yhteisen hyvän vuoksi.

”Vaikka olemme erilaisia esimerkiksi maantieteellisten seikkojen osalta, olemme viime kädessä hyvinkin samanlaisia. Työskentelemme suurkaupunkien ja alueiden tasolla, ja meille on annettu tehtäväksi houkutella vastuullisia, lisäarvoa tuottavia sijoituksia kaupunkeihimme innovaatioiden ja työpaikkojen syntymisen edistämiseksi. Pyrimme tähän tavoitteeseen noudattamalla yhteisiä eurooppalaisia arvojamme yhteiskunnallisesta kestävyydestä ja ympäristönsuojelusta tinkimättä,” toteaa verkoston perustajajäsenen Amsterdam International Businessin johtaja Peter de Kruijk.

Kaikki verkoston jäsenet ovat sitoutuneet laajasti yhteistyöhön. Maailma on täynnä vastakkainasetteluja, mutta Choose Europe -yhteistyön tavoitteena on tehdä Euroopasta ihanteellinen paikka kansainvälisille yhtiöille, jotka tähtäävät sekä taloudelliseen menestykseen että kestävään kasvuun.

Choose Europe -kampanja käynnistyy Helsingissä 29.9.2022. Kampanja kohdistuu aluksi Pohjois-Amerikkaan ja keskittyy digitaalisiin kanaviin sekä useisiin fyysisiin tapahtumin eurooppalaisissa kaupungeissa, joihin kuuluvat muun muassa Web Summit ja MIPIM. Samalla kampanja toimii lähtölaukauksena pitkäaikaiselle yhteistyölle siihen osallistuvien 14 kaupungin ja alueen välillä.

Tervetuloa ohjelman lanseeraustilaisuuteen 29. syyskuuta

Choose Europe -projekti lanseerataan Sofia Helsingissä torstaina 29.9. kello 14:00-16:00 osoitteessa Sofiankatu 4 C. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus haastatella 14 suuren eurooppalaisen kaupungin edustajia. Olet tervetullut osallistumaan tilaisuuteen joko paikan päällä tai online -yhteyden kautta. Ilmoittautumiset tämän linkin kautta.

Lisätietoja hankkeesta ja siihen osallistuvista eurooppalaisista alueista löytyy jatkossa osoitteesta: www.chooseeurope.eu. Sivut avautuvat 29.9.2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Choose Europe -hankkeesta:

Johanna Huurre, Director, Invest in, Helsinki Partners, 0400 211 251, johanna.huurre@helsinkipartners.com

Kuvat

Kuva: Marek Sabogal
Kuva: Marek Sabogal
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki laati periaatteet datan ja tekoälyn eettiselle käytölle1.12.2022 08:30:00 EET | Tiedote

Helsinki on laatinut periaatteet datan ja tekoälyn eettiselle käytölle. Helsinki haluaa käyttää dataa ja tekoälyä vastuullisesti ja eettisesti sekä toimia suunnannäyttäjänä muille. Datan ja tekoälyn avulla kaupunki voi aiempaa tehokkaammin automatisoida toimintoja ja parantaa palveluiden laatua, ja siksi niitä halutaan hyödyntää enemmän. Tähän liittyy kuitenkin eettisiä kysymyksiä, minkä takia periaatteet on laadittu.

Helsingin yritysneuvonnan myötävaikutuksella on syntynyt jo 30 000 yritystä – nyt yrityksiä perustavat nuoret, naiset ja maahanmuuttajataustaiset30.11.2022 10:05:00 EET | Tiedote

Helsingin yritysneuvonta täyttää 30 vuotta. Yritysneuvonta on luovinut usean taantuman läpi, auttanut useita menestystarinoita kasvamaan ja seurannut yrityskulttuurin kansainvälistymistä aitiopaikalta. Ukrainan sota ja pandemian koronatukihakemukset ovat työllistäneet viime aikoina Helsingin yritysneuvontaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme