CLC Climate Leadership Coalition

Eurooppalaiset yrityselämän johtajat vaativat EU-maiden päämiehiltä signaalia hiilineutraaliuden saavuttamiseksi 2050 mennessä

Jaa

Laaja joukko eurooppalaisia yrityselämän johtajia on tehnyt vetoomuksen EU-maiden päämiehille hiilineutraaliustavoitteen asettamiseksi vuoteen 2050 mennessä. Vetoomus on osoitettu Romanian Sibiussa 30.4-9.5.2019 pidettävälle Eurooppa-neuvoston epäviralliselle kokoukselle, jossa käsitellään Euroopan tulevaisuutta.

Avoimessa kirjeessä vaaditaan, että ilmastonmuutos on otettava tärkeimmäksi asiaksi EU:n agendalla. Tämä loisi varmuutta vähähiilisten ratkaisujen kehittäjille ja investoijille, joiden panoksia enenevässä määrin tarvitaan.

Allekirjoittajat edustavat sekä kansainvälisiä että maakohtaisia liiketoimintoja. Toimialoista edustajina ovat muun muassa autoteollisuus-, energia-, kauppa-, kemia-, teräs-, engineering-, vakuutus-, maatalous- ja elintarvikealojen yrityksiä, jotka työllistävät yhteensä yli 1,5 miljoonaa henkilöä.

Suomalaisten organisaatioiden allekirjoittajia ovat toimitusjohtaja Jyri Häkämies, EK, toimitusjohtaja Juha Marttila, MTK, toimitusjohtaja Pia-Noora Kauppi, Finanssiala, hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin, Kone, toimitusjohtajat Eero Hautaniemi, Lassila & Tikanoja, Sakari Lukinmaa, Castrén & Snellman, Pekka Lundmark, Fortum, Jouko Pölönen, Ilmarinen, Karl Henrik Sundström, Stora Enso, Peter Vanacker, Neste, kaupunginjohtaja Minna Arve, Turku ja toiminnanjohtaja Jouni Keronen, Climate Leadership Coalition.

Enemmistö allekirjoittaneista yrityksistä kuuluvat ilmastonmuutokseen ratkaisuja kehittäviin järjestöihin kuten The Prince of Wales’s Corporate Leaders Group (CLG), We Mean Business Coalition, The Haga Initiative, Climate Leadership Coalition ja The Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC).

Linkki kirjeeseen: https://www.corporateleadersgroup.com/reports-evidence-and-insights/pdfs/ceo-letter-to-eu-heads-of-state-to-signal.pdf

Linkki englanninkieliseen tiedotteeseen: https://www.corporateleadersgroup.com/reports-evidence-and-insights/news-items/business-leaders-urge-eu-heads-of-state-to-signal-new-economic-direction-towards-net-zero-by-2050

Yhteyshenkilöt

Jouni Keronen
Climate Leadership Coalition
jouni.keronen@clc.fi
puh. +358 50 453 4881

Linkit

Tietoja julkaisijasta

CLC Climate Leadership Coalition
CLC Climate Leadership Coalitionhttp://clc.fi

CLC ry:n (CLC Climate Leadership Coalition) tarkoituksena on vaikuttaa Suomen elinkeinoelämän ja tutkimusorganisaatioiden yleiseen kilpailukykyyn ja valmiuteen vastata ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen riittävyyden tuomiin uhkiin sekä kykyyn hyödyntää näiden synnyttämiä liiketoimintamahdollisuuksia. Yhdistys edistää alansa parhaiden kansainvälisten käytäntöjen tunnetuksi tekemistä ja siirtämistä Suomeen. Yhdistyksen perusajatus on, että kannattava ja kestävä liiketoiminta on tehokkain keino vastata globaaleihin ympäristöhaasteisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta CLC Climate Leadership Coalition

Neste, Nunnauuni ja Wärtsilä palkittiin mustahiilipäästöjen vähentämisestä6.5.2019 19:00:00 EESTTiedote

Musta hiili on yksi Arktisen alueen lämpenemisen keskeisistä syistä. Climate Leadership Coalition (CLC) kumppaneineen halusi tehdä asiaa tunnetuksi ja järjesti ensimmäistä kertaa Lumi valkeaksi, ilma puhtaaksi -kilpailun, jossa etsittiin ratkaisuja mustan hiilen päästöjen vähentämiseksi. Innovaatiokilpailun voittajat julkistettiin tänään 11. Arktisen neuvoston ministerikokouksessa Rovaniemellä.

Suomi ilmastoratkaisujen kärkimaaksi27.3.2019 17:00:00 EETTiedote

Ilmastonmuutos on noussut vuoden 2019 vaalien keskeiseksi teemaksi. Julkinen keskustelu on tähän asti painottunut siihen, hoitaako Suomi Pariisin sopimuksen velvoitteensa ja millaisia muutoksia, velvoitteita, kieltoja ja veroja tämä vaatisi. Keskustelussa varjoon on jäänyt se, että ilmastonmuutoksen hillitsemiseen tarvittava transformaatio luo valtavat liiketoimintamahdollisuudet. Vaikka Suomen omat päästöt ovat pieniä globaalissa mittakaavassa, on Suomen ja suomalaisten toimijoiden hyvä olla kehityksen kärjessä.

Suomalaisyritykset ehdottavat ”hiililakia” ilmastotavoitteiden ja -suunnitelmien pohjaksi9.10.2018 15:21:32 EESTTiedote

TIEDOTE 9.10.2018. Hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n julkaiseman 1,5 asteen ilmastotavoite -raportin mukaan lämpeneminen saavuttaisi +1,5 astetta vuosien 2030 ja 2052 välillä, jos kasvihuonekaasupäästöt jatkavat kasvuaan nykyisellä tahdilla. Raportti havainnollistaa, että kahden asteen lämpeneminen olisi ihmiskunnan kannalta liian vaarallista ja meidän tulisi ottaa tavoitteeksemme pysäyttää globaali lämpötilan nousu 1,5 asteeseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme