Finanssivalvonta

Eurooppalaisten vakuutusyhtiöiden stressitestien tulokset julkaistu

Jaa

Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomainen EIOPA on julkaissut tänään eurooppalaisten vakuutusyhtiöiden stressitestien tulokset.

EIOPA toteuttaa säännöllisesti stressitestejä eurooppalaisille vakuutusyhtiöille arvioidakseen, kuinka hyvin eurooppalainen vakuutussektori pystyisi selviytymään vakavasta, mutta uskottavasta rahoitus- ja taloustilanteen epäsuotuisasta kehityksestä. Valvojat käyttävät stressitestien tuloksia apuna muun muassa vakuutussektorin haavoittuvuuksien tunnistamisessa.

Vuoden 2021 stressitestissä keskityttiin pitkittyneen koronapandemian ja pitkäaikaisen matalan korkotason ”lower for longer” vaikutuksiin vakuutusyhtiöiden pääomiin sekä likviditeettiin.

Stressitestiin osallistuneet yhtiöt voivat vapaaehtoisesti julkaista omat stressitestituloksensa. Yhtiöiden julkaisemat tulokset on linkitetty EIOPAn verkkosivuille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa Vesa Ronkainen, ryhmäpäällikkö, Vahinko- ja henkivakuutus ja sijoitustoiminnan valvonta -toimisto. Haastattelupyynnöt koordinoi Viestinnän mediapäivystys, puhelin 09 183 5250 arkisin klo 9–16.

Tietoja julkaisijasta

Finanssivalvonta
Finanssivalvonta
PL 103, Snellmaninkatu 6
00100 Helsinki

09 183 51https://www.finanssivalvonta.fi/

Finanssivalvonta on rahoitus- ja vakuutusvalvontaviranomainen, jonka valvottavia ovat muun muassa pankit, vakuutus- ja eläkeyhtiöt sekä muut vakuutusalalla toimivat, sijoituspalveluyritykset, rahastoyhtiöt ja pörssi. Edistämme finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssivalvonta

Finnish financial sector's capital position as at 30 September 2021: only minor changes3.12.2021 10:05:00 EET | Press release

The Finnish financial sector's capital position remained good across all sectors also in the third quarter of 2021. The banking sector's capital ratio decreased slightly, whereas in the employee pension, life and non-life insurance sectors solvency strengthened. The risks in the operating environment relate particularly to the COVID-19 pandemic, as insufficient vaccination coverage and new virus variants mean continued uncertainty.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme