Vihreät Euroopan parlamentissa

Europarlamentaarikko Alviina Alametsä: “Palestiinalaisilla on oikeus itsenäisyyteen.”

Jaa
Euroopan parlamentti hyväksyi tällä viikolla päätöslauselman, jossa vaaditaan kahden valtion ratkaisun löytämistä Israelin ja Palestiinan konfliktiin. Europarlamentaarikko Alametsä pitää tärkeänä, että EU puolustaa oikeudenmukaisuutta ja Palestiinan itsenäisyyttä.

“Israelin Palestiinan alueella toteuttamat siirtokunnat, miehitys, sortotoimet ja tuhoaminen eivät ole ainoastaan kansainvälisen oikeuden vastaisia, vaan myös käytännössä tekevät kestävän ratkaisun löytymisen mahdottomaksi. Se on muutettava. EU:n on seisottava sorrettujen puolella, eikä sortajien. Myös hiljaisuus on sortajan puolella seisomista. Israelin aggressiivinen miehityspolitiikka tuhoaa kaikki mahdollisuudet rauhaan. Se ei voi jatkua, ja EU:n on näytettävä kantansa”, toteaa Alametsä.


“Israelin valtion politiikan kritisoimista leimataan usein antisemitismiksi. Tällaisia puheenvuoroja kuulee myös parlamentissa ja täysistuntosalissa, viimeksi tällä viikolla. Näin yritetään siirtää keskustelua pois palestiinalaisten kohtaamasta sorrosta. Vaikka täysistunnossa nähtiinkin jälleen Israelin toiminnan puolustelemista, ja joillain käsittämättömillä muutosehdotuksilla luotiin kuvaa molempien puolien tasavertaisesta syyllisyydestä konfliktiin, niin päätöslauselman kanta on selvä. Euroopan unionin on ajettava rauhaa, oikeudenmukaisuutta ja palestiinalaisten itsenäisyyttä”, lisää Alametsä.


“Antisemitismi on vakavaa syrjintää, jota vastaan tulee tehdä töitä kaikin keinoin. Mutta itse kohdattu sorto ei ole oikeutus sortaa muita. Israel ei voi jatkaa kaikkien ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion puolesta puhuvien leimaamista antisemitisteiksi”, toteaa Alametsä.


“Mielestäni Euroopan unionin täytyy sekä tuomita selkeästi Israelin miehityspolitiikka ja palestiinalaisiin kohdistuva sorto, että näyttää voimansa käytännön teoilla. Euroopan unioni on Israelin suurin kauppakumppani. Kuten Venäjän hyökkäyssodan myötä on toivottavasti alettu ymmärtää, sillä kenen kanssa käymme kauppaa on paljonkin väliä. EU:n on varmistettava, että palestiinalaisten tai keidenkään muidenkaan verellä valmistettuja tuotteita ei päädy markkinoillemme. Kauppapolitiikalla voimme myös ohjata ihmisoikeuksien toteuttamiseen, jos haluamme”, päättää Alametsä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihreät Euroopan parlamentissa
Vihreät Euroopan parlamentissaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

Ville Niinistö: Hiilensidonnan markkinoilla on monia mahdollisuuksia, mutta selkeitä sääntöjä tarvitaan30.1.2023 16:16:13 EET | Tiedote

Euroopan parlamentin jäsen Ville Niinistö ryhtyy neuvottelemaan Vihreän ryhmän edustajana hiilenpoistojen sertifioinnista Euroopan parlamentin ympäristövaliokunnassa. Tavoitteena on kehittää sääntelyä hiilensidonnan todentamiseksi ja raportoinniksi ja samalla kannustaa viljelijöitä, metsänomistajia, yrityksiä ja teollisuutta uusien ratkaisujen käyttöönottoon hiilidioksidin sitomiseksi ja varastoimiseksi.

Europarlamentaarikko Alametsä vaatii Leopard 2 -panssarivaunujen antamista Ukrainalle: “Tuki Ukrainalle osoitetaan teoin, ei sanoin.”13.1.2023 16:23:23 EET | Tiedote

Europarlamentaarikko Alviina Alametsä vaatii Suomen osallistumista Leopard 2 -panssarivaunujen antamiseen Ukrainalle. Ukrainan presidentti Zelenskyi on pyytänyt panssarivaunuja Euroopalta ja länsimailta jo hyökkäyssodan alkaessa. Ensi viikon täysistunnossa Euroopan parlamentti keskustelee EU:n yhteisestä turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta ja hyväksyy mietinnön aiheesta. Alametsä on toiminut vihreän ryhmän esittelijänä mietinnössä. Alametsän johdolla vihreät esittävät vaatimuksen, että EU-jäsenmaat Saksan johdolla muodostavat laajan yhteisliittymän, joka toimittaisi Leopard 2 -panssarivaunuja Ukrainaan mahdollisimman nopeasti.

Europarlamentaarikko Alviina Alametsä vieraili Delhissä - Euroopan on nyt aika kääntää katseensa Intiaan5.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Vihreiden europarlamentaarikko Alviina Alametsä vieraili tammikuun ensimmäisellä viikolla Intiassa tapaamassa poliittisia instituutioita, kansalaisjärjestöjä, asiantuntijoita ja ihmisoikeusaktivisteja. Alametsä tapasi matkalla muun muassa tunnetut ihmisoikeusasianajajat Colin Gonsalvesin ja Vrinda Groverin. Alametsä toimii Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnassa Intiaa koskevien asioiden pysyvänä esittelijänä, ja hän valmisteli mietinnön Euroopan parlamentin kannoista EU:n ja Intian väliseen tapaamiseen vuonna 2021. Alametsä näkee, että EU:n ja Intian välisissä suhteissa on paljon mahdollisuuksia, mutta EU ei saa sulkea silmiään Intian ihmisoikeusongelmilta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme