Eero Heinäluoma

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma: Elinkustannusten nousua hillittävä

Jaa

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut suurta kärsimystä, inhimillistä hätää ja valtavia taloudellisia menetyksiä Ukrainassa. Jatkuessaan nämä Venäjän sotatoimet uhkaavat aiheuttaa maailmanlaajuisen talouskriisin ja suoranaista nälänhätää erityisesti Lähi-idässä ja Afrikassa.

Meidän on tehtävä kaikki voitavamme tämän sodan nopeaksi lopettamiseksi ja Ukrainan jälleenrakentamisen aloittamiseksi. EU-maiden on oltava valmis lisätoimiin Venäjän sotatoimien pysäyttämiseksi ja Ukrainan auttamiseksi. Tämä edellyttää kaikilta eurooppalaisilta taloudellisia uhrauksia, mutta kaikkialla Euroopassa on nyt vahvasti aistittavissa henki, että Ukrainaa ei jätetä yksin.

Sodan vaikutukset näkyvät Euroopassa ja koko maailmassa jokaisen kansalaisen elämässä. Erityisesti kohoavat ruoan ja energian hinnat vaativat huomiota niin kotimaisessa kuin eurooppalaisessakin päätöksenteossa. Elinkustannusten nousun hillitseminen on nyt otettava asialistan kärkeen, jotta inflaatio ei karkaa käsistä ja tuhoa niin eurooppalaista talouskehitystä kuin tavallisten kotitalouksienkaan elämisenmahdollisuuksia.

Suomen hallitukselta vaaditaan nyt nopeita toimia muuttuneeseen taloustilanteeseen vastaamiseksi ja kohoavien elinkustannusten hillitsemiseksi. Elokuun budjettiriihen keskeiseksi asiaksi on nostettava tehokkaista ja hyvin kohdennetuista toimenpiteistä päättäminen tavoitteena elinkustannusten madaltaminen ja ostovoimasta huolehtiminen. Kansalaisten ostovoiman turvaamisessa tarvitaan palkankorotusten rinnalla myös valtiovallan toimenpiteitä.

Tasapainoisen aluekehityksen varmistaminen puolestaan edellyttää liikenteen kustannuksiin puuttumista. Kalliiden yleisten veronalennusten sijaan kannattaa hakea hyvin kohdennettuja, pieni- ja keskituloisia auttavia veroratkaisuja. Hallituksen kannattaa tässä hakea yhteistoimintaa myös työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Energian ja polttoaineiden kevään hinnankorotukset ovat johtaneet myös alan yhtiöiden voittojen merkittävään kasvuun. Joidenkin energiayhtiöiden voitot ovat kevään kuukausien aikana jopa viisinkertaistuneet. Suomessa, ja laajemmin Euroopassa, on otettava nyt tällainen kehitys tiukaan seurantaan ja varmistettava tarvittaessa lainsäädännöllä, ettei Venäjän hyökkäystä Ukrainaan käytetä ylikansallisten yhtiöiden voittojen maksimoimiseen ja tätä kautta tapahtuvaan kansalaisten elinolojen kurjistamiseen.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eero Heinäluoma

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma: Turvallisuusratkaisuissa yhtä jalkaa Ruotsin kanssa1.5.2022 15:57:41 EEST | Tiedote

Vappu on yli satavuotisessa perinteessä aina ollut työväen, opiskelijoiden, kevään ja kansainvälisen solidaarisuuden juhla. Tänä vappuna erityisesti kansainvälinen solidaarisuus on lähellä meitä kaikkia. Ukraina taistelee tänään vapaudestaan ja on osoittanut, että se on valmis maksamaan kovan hinnan itsemääräämisoikeudestaan. Ukrainan taistelu on monessa mielessä samanlainen kuin Suomen talvisota 1939. Venäjän perusteeton hyökkäys, ylivoimainen hyökkääjä, kansakunnan yhdistyminen vastarintaan ja suuret tappiot hyökkääjälle. Venäjän sotilaallinen voima tosin on osoittautunut paljon repaleisemmaksi nyt kuin vuonna 1939. Erojakin on, nyt Ukraina saa laajassa mitassa ulkomaista apua. Maailma ei ole enää paikka, jossa suuret voivat ilman mitään rajoja toteuttaa omaa imperialistista politiikkaansa. Euroopan Unioni on osoittanut voimansa. Unioni on yhdessä Yhdysvaltain kanssa yhdistynyt koviin vastatoimiin, jotka vaikuttavat asteittain ja laittavat Venäjän talouden asteittain polvilleen. Inve

Eero Heinäluoma Euroopan parlamentin turvallisuus- ja puolustuspolitiikan valiokuntaan24.1.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) on nimetty Euroopan parlamentin turvallisuus- ja puolustusvaliokuntaan seuraavaksi kahdeksi ja puoleksi vuodeksi. Turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunnan (SEDE) tehtävä on mahdollistaa EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan asioiden käsittely parlamentissa ja aihealueen parlamentaarinen valvonta. Valiokunnan nyt alkaneen viikon työlistalla on muun muassa uuden EU-US turvallisuus- ja puolustusdialogin käynnistäminen, Euroopan Indopasifisen merialueen strategian kuuleminen sekä keskustelu Naton strategisen viestinnän osaamiskeskuksen kanssa.

Eero Heinäluoma jatkaa EU-parlamentin sd-ryhmän johdossa15.12.2021 07:41:31 EET | Tiedote

Euroopan parlamentin jäsen Eero Heinäluoma (sd.) on valittu yksimielisesti jatkamaan parlamentin sosialidemokraattisen ryhmän taloudenhoitajana ja ryhmän työvaliokunnan jäsenenä. Myös ryhmän puheenjohtaja Iratxe García Pérez valittiin jatkoon yksimielisesti. Ryhmän varapuheenjohtajista sen sijaan äänestettiin tiukassa äänestyksessä. Heinäluoma jatkaa näin 144 jäsenisen, parlamentin toiseksi suurimman poliittisen ryhmän johdossa ja tämän myötä myös yhtenä parlamentin vaikutusvaltaisimmista suomalaisista europarlamentaarikoista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme