SDP EuroopassaSDP Euroopassa

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri: Suomen mahdollistettava EU-rahoitus pääradalle

Jaa

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri toivoo EU:n puheenjohtajamaa Suomelta rohkeutta EU:n vuosien 2021–27 budjettiraamien neuvotteluihin. Kumpula-Natri huomauttaa, miten esimerkiksi Suomen pääradan mahdollinen EU-rahoitus riippuu pitkälti EU:n vuosien 2021–27 monivuotisen rahoituskehyksen koosta.

– Suomen päärata saatiin nostettua viime parlamenttikaudella TEN-T-ydinverkkokäytävien joukkoon Verkkojen Eurooppa -ohjelmassa. Tämä tarkoittaa, että Suomella on mahdollisuus hakea pääradan suunnittelukustannuksista jopa 50 prosenttia ja rakentamisen rahoituksesta jopa 30 prosenttia Euroopan unionista.

– Käytännössä kuitenkin Suomen mahdollisuudet saada rahoitusta riippuvat EU:n vuosien 2021-27 budjetin koosta. Sitä neuvotellaan parhaillaan Suomen johdolla.

EU:n budjettikeskusteluissa väännetään paraikaa kättä siitä, onko EU:n budjetti vuosina 2021–27 lähempänä 1,0 vai 1,1:tä prosenttia 27 EU-maan yhteenlasketusta bruttokansantuotteesta.

– Nyt on tärkeää saada varmistettua, että budjetti on mahdollisimman lähellä 1,1 prosenttia. Tämän myötä Euroopassa ja Suomessa päästään toteuttamaan kaivattuja tulevaisuusinvestointeja ja parantamaan kansalaisten kaipaamia yhteyksiä, kuten rautateitä ja digi-infraa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:

Miapetra Kumpula-Natri
+358 505113004

Tietoja julkaisijasta

SDP EuroopassaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP Euroopassa

Kutsu medialle: Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin ”State of European Union” -seminaari torstaina 26.09.2019 klo 17 Helsingissä23.9.2019 11:13:55 EESTKutsu

EU:ssa eletään mielenkiintoisia aikoja, kun uusi parlamentti on valittu ja komissaarikandidaattien kuulemiset lähestyvät europarlamentissa. Vahvistuuko vai mureneeko Euroopan Unioni? Olette lämpimästi tervetulleita europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri järjestämään perinteiseen ”State of European Union” -seminaariin torstaina 26.09.2019 klo 17 alkaen Helsingissä Allas Sea Poolilla.

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri: "Tämä on tärkeää kuulla, ennen kuin päätän, mitä nappia EU-komission kohtalosta painan"17.9.2019 14:45:00 EESTTiedote

Europarlamentti hyväksyy tai hylkää lokakuussa Ursula von der Leyenin komission ja sen ohjelman. Ennen lopullista äänestystä europarlamentti ja mepit tenttaavat tiukasti komissaarikandidaatteja. Europarlamentaarikko, Suomen S&D delegaation puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri peräänkuuluttaa nimitettyjä komissaariehdokkaita esittelemään konkreettiset askeleet Ursula von der Leyenin kesällä esittelemistä lupauksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme