SDP EuroopassaSDP Euroopassa

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri: Suomen mahdollistettava EU-rahoitus pääradalle

Jaa

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri toivoo EU:n puheenjohtajamaa Suomelta rohkeutta EU:n vuosien 2021–27 budjettiraamien neuvotteluihin. Kumpula-Natri huomauttaa, miten esimerkiksi Suomen pääradan mahdollinen EU-rahoitus riippuu pitkälti EU:n vuosien 2021–27 monivuotisen rahoituskehyksen koosta.

– Suomen päärata saatiin nostettua viime parlamenttikaudella TEN-T-ydinverkkokäytävien joukkoon Verkkojen Eurooppa -ohjelmassa. Tämä tarkoittaa, että Suomella on mahdollisuus hakea pääradan suunnittelukustannuksista jopa 50 prosenttia ja rakentamisen rahoituksesta jopa 30 prosenttia Euroopan unionista.

– Käytännössä kuitenkin Suomen mahdollisuudet saada rahoitusta riippuvat EU:n vuosien 2021-27 budjetin koosta. Sitä neuvotellaan parhaillaan Suomen johdolla.

EU:n budjettikeskusteluissa väännetään paraikaa kättä siitä, onko EU:n budjetti vuosina 2021–27 lähempänä 1,0 vai 1,1:tä prosenttia 27 EU-maan yhteenlasketusta bruttokansantuotteesta.

– Nyt on tärkeää saada varmistettua, että budjetti on mahdollisimman lähellä 1,1 prosenttia. Tämän myötä Euroopassa ja Suomessa päästään toteuttamaan kaivattuja tulevaisuusinvestointeja ja parantamaan kansalaisten kaipaamia yhteyksiä, kuten rautateitä ja digi-infraa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:

Miapetra Kumpula-Natri
+358 505113004

Tietoja julkaisijasta

SDP EuroopassaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP Euroopassa

Miapetra Kumpula-Natrille europarlamentissa tärkeitä digivastuita19.5.2020 15:16:56 EESTTiedote

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (S&D) on nimitetty keskeisiin digivastuisiin europarlamentissa. Parlamentin teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnan S&D-ryhmä on valinnut Kumpula-Natrin johtamaan europarlamentin kannan valmistelua EU:n datastrategiaan. Kansainvälisen kaupan valiokunnassa Kumpula-Natri sai puolestaan vastuulleen edustaa parlamenttia WTO:n e-commerce -neuvotteluprosessissa, jonka tavoitteena on luoda toimivat maailmanlaajuiset pelisäännöt verkkokaupalle ja digitaloudelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme