Kaakkois-Suomen ELY-keskus

EuroVelo 10 -pyöräilyopasteiden toteutusurakka alkamassa, Helsinki–Vaalimaa

Jaa

EuroVelo 10 -pyöräilyreitin suunnistus- ja etäisyystaulujen asennus välille Helsinki–Vaalimaa on alkamassa huhtikuun puolivälissä. EuroVelo 10 Helsinki–Vaalimaa on osa Itämerta kiertävää kansainvälistä pyörämatkailureittiä, joka kulkee enimmäkseen alemmalla maantieverkolla ja pyöräteillä hyödyntäen lisäksi kuntien keskustojen katuverkostoja.

Pyörätie Etelä-Suomessa. Kuva: Memmi Ojantola.
Pyörätie Etelä-Suomessa. Kuva: Memmi Ojantola.

Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen ELY-keskukset aloittavat kevään aikana yhdessä kuntien kanssa toteuttamaan itä–länsisuuntaista pyöräilyn opastusta Helsingin ja Vaalimaan välille. EuroVelo 10 Helsinki–Vaalimaa on osa Itämeren ympäri kulkevaa kansainvälistä pyörämatkailureittiä. Edellä mainittujen ELY-keskusten lisäksi hankkeessa ovat mukana Sipoon ja Pyhtään kunnat sekä Porvoon, Loviisan, Kotkan ja Haminan kaupungit.

Suunnistus- ja etäisyystaulujen asennus alkaa huhtikuun puolivälissä olosuhteiden niin salliessa. Nyt toteutettava opastus liittyy Turku–Helsinki-välille kesällä 2021 toteutettuun opastukseen. Länsirannikkoa pitkin kohti pohjoista kulkeva Turku–Vaasa-yhteysväli on parhaillaan suunnittelussa.

Opasteet sijoittuvat enimmäkseen alemmalle maantieverkolle ja pyöräteille. EuroVelo 10 -reitti kulkee myös katuverkkoa pitkin kuntien keskustojen kautta sekä lyhyitä osuuksia yksityistieverkolla. Reitillä on pyritty huomioimaan matkailulliset kohteet, jolloin paikalliset nähtävyydet ja tärkeät pysähdyspaikat ovat saavutettavissa.

Opastus auttaa osaltaan noususuhdanteessa olevaa pyörämatkailua ja tuo samalla esille eri kulkumuotojen käyttötarvetta maantieliikenteessä.

Lisätietoja:

Liikennejärjestelmäasiantuntija Herkko Jokela, Uudenmaan ELY-keskus

Liikenneturvallisuusvastaava Janne Saarikoski, Kaakkois-Suomen ELY-keskus

etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

ELY-keskuksen puhelinnumero: 0295 029 000

Liikenteen asiakaspalvelu: puh. 0295 020 600

Avainsanat

Kuvat

Pyörätie Etelä-Suomessa. Kuva: Memmi Ojantola.
Pyörätie Etelä-Suomessa. Kuva: Memmi Ojantola.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme