Kustannusosakeyhtiö Otava

Eva Reenpää Kustannusosakeyhtiö Otavan toimitusjohtajaksi

Jaa

Eva Reenpää (KTM) on nimitetty Kustannusosakeyhtiö Otavan toimitusjohtajaksi 1.1.2023 alkaen. Eva Reenpää on työskennellyt Otavan tietokirjojen kustannusjohtajana vuodesta 2016 asti. Hän on toiminut myös Otava Oy:n hallituksen jäsenenä ja Otavan Kirjasäätiön hallituksen puheenjohtajana.

Otavaa menestyksellisesti 13 vuoden ajan johtanut Pasi Vainio jatkaa toimitusjohtajana 31.12.2022 asti ja sen jälkeen uuden toimitusjohtajan ja liiketoiminnan tukena vuoden 2023 loppuun asti.

”Eva Reenpäässä yhdistyvät Otavan liiketoiminnan vahva osaaminen sekä ihmisläheinen johtamistyyli. Eva tuntee erinomaisesti kirjailijat, henkilöstön ja koko alan”, sanoo Otava-konsernin toimitusjohtaja Alexander Lindholm.

”Otava on suomalaisena kirjankustantajana edistänyt kirjallisuutta ja oppimista yli 130 vuoden ajan. Olen sitoutunut ja innostunut jatkamaan hienoa työtä, jota edeltäjäni ovat tehneet osaavien otavalaisten ja loistavien kirjailijoiden kanssa", Eva Reenpää kertoo.

”Olen saanut elää unelmaani kustantamossa jo yli 26 vuoden ajan, puolet siitä toimitusjohtajana. Olen kiitollinen siitä ja iloinen, että sinä aikana Otava on kasvanut Suomen suurimmaksi kustantamoksi. Ensi vuoden jälkeen pääsen keskittymään toiseen unelmaani, kun aloitan kirjakauppiaana Ruovedellä”,  sanoo Pasi Vainio.

Antti Karlqvist (KTM) on nimitetty Otavan toimitusketjusta vastaavaksi johtajaksi 1.10.2022 alkaen. Ville Rauvola (FM) on nimitetty Otavan tietokirjojen kustannusjohtajaksi 1.1.2023 alkaen.

”Toivotan Evalle, Antille ja Villelle menestystä uusiin tehtäviin ja kiitän Pasia erinomaisesta työstä Otavan johdossa”, sanoo Alexander Lindholm. 

Lisätietoja:

Alexander Lindholm 040 8330126 alexander.lindholm@otava.fi

Eva Reenpää 050 364 9702  eva.reenpaa@otava.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

Kustannusosakeyhtiö Otava on Suomen suurin ja johtava kustantamo. Julkaisemme kaunokirjallisuutta, tietokirjoja, lasten- ja nuortenkirjoja sekä tuotamme oppimisen palveluita. Otavan kustantamoperheeseen kuuluvat myös Like Kustannus, Karisto, Atena, F-Kustannus, Nemo ja Moreeni. 

Olemme vastuullinen kotimainen perheyritys, joka on yli 130 vuoden ajan edistänyt suomalaista kirjallisuutta, tietoa, lukemista, oppimista ja suomen kieltä. Valmistamme kirjamme Suomessa, omassa Keuruun kirjapainossamme. Kustantamisemme perustuu moniarvoisuuteen, avarakatseisuuteen ja suvaitsevaisuuteen. Teemme työtämme intohimolla ja tulevaisuuteen katsoen. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Talven neulekirjoissa palataan juurille: suomalaisvaikutteita, mystiikkaa ja puutarhainspiraatiota16.11.2022 11:12:31 EET | Tiedote

Onneksi on taas villapaitojen aika! Moreenin talven käsityökirjat ovat täsmälääke talven neulekuumeeseen: ne ovat täynnä mitä ihanimpia kaarrokeneuleita, sukkia ja asusteita, joiden värit ja kuviot tuovat iloa pitkäksi aikaa. Nyt inspiroidutaan kansallisperinteistä, magiasta ja luonnosta, jotka ovat saaneet suunnittelijoiden käsissä uuden, modernin ilmeen.

Professori Hannu Salmen "Tunteiden palo – Turku liekeissä 1827" on tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas8.11.2022 13:24:42 EET | Tiedote

"Perinpohjaisesti lähteisiin perustuva, moniaistillisesti kuljetettu tarina Turun palosta avaa kokonaan uuden näkökulman menneeseen tragediaan. Vaikka liekit melkein polttavat lukijaakin, teos pysyy faktoissa ja laajenee yksittäisiä ihmisiä sekä yhden kaupungin menneisyyttä suuremmaksi kertomukseksi Euroopan historiasta, tiedonvälityksestä, jopa Goethesta", todetaan palkintoperusteluissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme