Like Kustannus

Eve Kulmalan feministinen selviytymisopas Hauskan tytön käsikirja tarjoaa viiltävän vitsikästä vaaleanpunaista aktivismia

Jaa

Miten selvitä nuorena naisena maailmassa, joka on rakennettu valkoisille heteroille cis-miehille? Some-vaikuttaja Eve Kulmalan viiltävä, vilpitön ja hauska uutuuskirja viihdyttää ja voimauttaa huumorin keinoin.

Naisvihaa, läskivihaa, luokkaeroja ja valkoisten etuoikeuksia ruotiva feministinen selviytymisopas Hauskan tytön käsikirja kertoo, miksi tyttöys on yksi parhaista lyömäaseista patriarkaattia vastaan.  

Eve Kulmala räjäyttää stereotypiat ja avaa, mitä itse kukin voi oppia etuoikeuksistaan. Viiltävän vilpitön ja hillittömän hauska teos on myös omakohtainen tilitys 23-vuotiaan komediantekijän elämästä. Se on käsikirja kaikille kilteille tytöille, jotka haluavat muuttaa maailmaa. 

Ensisijaisesti e- ja äänikirjana ilmestyvä Hauskan tytön käsikirja koostuu 18 oppitunnista, joiden päätteeksi lukija on täydellisen valmis vaaleanpunaiseen vallankumoukseen. 

Eve Kulmala (s. 1998) on komediainfluensseri, somehumoristi ja sataprosenttisesti setävapaa vitsiasiantuntija. Hänellä on Instagramissa yli 22 000 seuraajaa.  Kulmalan huumori lyö aina ylöspäin ja muokkaa pölyttyneitä valtarakenteita uuteen järjestykseen. 

 

"Miten voi olla, että miesten ylimieliset perseilyn olympialaiset pysyvät kantavana teemana vuodesta toiseen, vaikka teemme jatkuvasti tasa-arvotekoja paremman maailman eteen?" 

"Kohtaamamme naisviha ei näyttäydy aina väkivaltana, haukkumisena tai aktiivisena vihana. Se on tiedostamatonta ja pinnan alla kuplivaa ärsyynnystä ja vähättelyä, joka ulottuu jokaiselle yhteiskunnan alueelle. Kyllä, myös meidän tasaarvon lintukodossamme eli rakkaassa Suomessamme."

Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 20.1.2022 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi  

Pdf-vedokset ja tekijän haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Muistatko tuplapesämankat? Oletko koskaan miettinyt syvällisesti Aku Ankan taskukirjoja? Nyt siihen on mahdollisuus – tutustu Tommi Liimatan Serkkuteoriaan29.4.2022 10:51:45 EEST | Tiedote

Muistatko kultaisen 80-luvun surullisine huoltoasemahampurilaisineen ja kokoelmakasetteineen? Entä ilmastoimattoman Datsun Cherryn ja kesälomamatkat sukulaisten luo? Tommi Liimatta analysoi pettämättömän tarkasti maailmamme muutosta ja lähihistoriamme populaari-ilmiöitä uutuusteoksessaan Serkkuteoria.

Suoraan sydämeen on nyrkkeilijä Sonia Grönroosin traaginen ja voimaannuttava elämäntarina26.4.2022 09:33:00 EEST | Tiedote

Nyrkkeilijä Sonia Grönroosin elämäkerta "Suoraan sydämeen" on tuskan ja pettymysten värittämä mutta yhtä lailla täynnä tinkimätöntä innostusta ja rakkautta. Grönroos oli matkalla maailman huipulle, kun hänen uransa katkesi pahimmalla mahdollisella hetkellä. Jo lapsuudessaan Grönroos koki kovia, kun hänen isänsä kaappasi hänet pois Suomesta ja jätti sitten heitteille. Koetut vaikeudet ovat kuitenkin saaneet Grönroosin arvostamaan entistä enemmän kaikkea sitä hyvää, mitä elämä tarjoaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme