SDP EDUSKUNTA

Eveliina Heinäluoma: Huoltovarmuustalkoot tehdään yhdessä - Asuinrakennusten omistajille merkittävä tuki vihreään energiasiirtymään

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Varautumisen ministerityöryhmä on päättänyt tänään merkittävästä pientalojen lämmitysratkaisujen avustusmäärärahasta. 72 miljoonan euron suuruisella lisämäärärahalla vuosille 2022–2023 mahdollistetaan asuinrakennusten irtaantuminen öljylämmityksestä. Lisäksi kaukolämpöjärjestelmään liittyminen tehdään mahdolliseksi kaasu- tai öljylämmityksestä luovuttaessa. Hakemusten käsittelyn nopeuttamiseksi ELY-keskusten toimintaresursseja vahvistetaan.

– Asuinrakennuksen omistaja voi jatkossa tehdä omassa kodissaan huoltovarmuutta vahvistavia toimenpiteitä sekä edistää vihreää siirtymää. Tämä avustusmääräraha on tärkeä tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa, jossa meidän tulee irtaantua nopeasti venäläisistä fossiilisista energianlähteistä, taustoittaa Eveliina Heinäluoma.
Lisäksi asuinrakennusten energia-avustukseen kohdistetaan valtion asuntorahastosta vuosina 2022–2023 100 miljoonaa euroa. Tällä määrärahalla pidetään yllä hyvin toimivaa energia-avustusjärjestelmää ja siihen lisätään mahdollisuus tukea siirtymää matalalämpöiseen kaukolämpöä tukeviin laitteistoihin.

– On tärkeää, että luomme kannusteita rakennusten omistajille tehdä energiatehokkuutta parantavia toimia. Rakentamismääräykset asettavat energiatehokkuudelle minimitason, mutta tällä avustuksella tehokkuutta voidaan nostaa entistä kestävämmälle tasolle, kertoo Eveliina Heinäluoma.

Päätöksen yhteydessä hallitus linjasi myös julkisten kiinteistöjen lämmitysratkaisujen lisätuesta. Kuntien, seurakuntien ja yhdistysten kiinteistöjen öljy- tai kaasulämmityksestä luopumisen avustusmäärärahoja korotetaan 10 miljoonalla eurolla vuonna 2022. Lisäyksellä on tarkoitus vastata tuki-intensiteetin muutoksesta aiheutuvaan kysynnän kasvuun.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Salonen: Pandemian aiheuttamaa oppimisvajetta on paikattava poliittisin toimin vielä pitkään25.5.2022 14:31:11 EEST | Tiedote

Kansanedustaja ja sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen pitää hallituksen lisätalousarviossa esitettyä 120 miljoonan tukipakettia lapsille ja nuorille välttämättömänä korona-ajan oppimisvajeen paikkaamiseksi. Lapsiasiavaltuutetun kertomus koronavuodesta 2021 alleviivaa pandemian kasvattaneen lasten eriarvoisuutta. Erityisesti mahdollisuudet etäopetuksessa menestymiseen ovat vaihdelleen lasten ja nuorten välillä merkittävästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme