Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Evenemanget Kaamos sprider överraskningar, glädje och ljus 20–28.11.2020

Dela

I slutet av november, 20–28.11, mitt under årets mörkaste tid, ordnar Helsingfors stad utomhusupplevelser för alla helsingforsare. Med evenemanget Kaamos vill staden skapa överraskningar och glädje på vardagliga platser, skäl till att gå ut och stanna upp och uppleva. Runt om i staden kan du ta del av bland annat ljud- och ljusinstallationer, eldshower, dans, utomhusfilmer, reflexorientering och musik.

Evenemanget Kaamos hämtar med sig ljus i novembermörkret. Bild från Belenos Groups eldshow. Foto: Mikko Strandberg.
Evenemanget Kaamos hämtar med sig ljus i novembermörkret. Bild från Belenos Groups eldshow. Foto: Mikko Strandberg.

Man kan besöka evenemangsplatserna enkom, eller bara stanna upp när man passerar. Programmet består av korta föreställningar med flera visningar.

Programhelheten genomförs tillsammans med kultur-, idrotts- och konstfältet i Helsingfors. På hösten ordnade Helsingfors stad en programansökan för Kaamos som resulterade i nästan hundra programförslag. Bland dessa valdes fjorton verk och föreställningar ut för evenemanget.

De huvudsakliga evenemangsplatserna för Kaamos-evenemanget är Medborgartorget i centrum, Cittertorget i Gamlas, skvären vid Stoa i Östra centrum och Nedre Malms torg i Malm. Evenemanget sträcker sig också till exempelvis Södervik, där gasklockan i stål vaknar till liv.

”Vi är verkligen glada över att vi genom att genomföra evenemanget Kaamos kan sprida glädje och ljus bland stadsborna under den mörkaste tiden på året. Det är också viktigt att programproducenter och konstnärer i Helsingfors får möjlighet att visa upp sina verk och möta publiken under trygga förhållanden. Samtidigt stöder vi också konst- och kulturbranschens aktörer under dessa exceptionella och utmanande tider”, säger Mari Kauppinen som är projektchef för evenemanget.

Evenemangen ordnas utomhus med beaktande av coronarestriktionerna och säkerhetsavstånden. Programmet är öppet för alla och i huvudsak avgiftsfritt. Alla utomhusevenemang är avgiftsfria. Välkommen för att se staden vakna till liv.

Gamlasgården, Cittertorget 20–21.11
Ode, Medborgartorget 22–23.11
Skvären vid kulturcentret Stoa 25–26.11
Malms kulturhus, Nedre Malms torg 28.11

Se hela programmet på tapahtumat.hel.fi/sv

Kontakter

Mari Kauppinen, projektchef
Tfn +358 9 310 22899 och +358 40 593 7962, mari.j.kauppinen@hel.fi
Kultur- och fritidssektorn
Helsingfors stad

Bilder

Evenemanget Kaamos hämtar med sig ljus i novembermörkret. Bild från Belenos Groups eldshow. Foto: Mikko Strandberg.
Evenemanget Kaamos hämtar med sig ljus i novembermörkret. Bild från Belenos Groups eldshow. Foto: Mikko Strandberg.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Digitala samlingen för barn och ungdomar öppnar den 9 juli – Digital litteratur önskas bli en naturlig del av barns och ungdomars vardag6.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Den nationella digitala samlingen för barn och ungdomar är nu för första gången tillgänglig för alla familjer och skolor i hela Finland. Öppnandet av samlingen den 9 juli gör det möjligt att använda och hitta materialen på ett enklare sätt än tidigare samt ger skolorna bättre möjligheter att verkställa sina läroplaner.

Odes app Obotti använder artificiell intelligens för att hjälpa sina kunder att hitta något att läsa16.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

I Helsingfors centrumbibliotek Ode har man tagit i bruk en bokrekommendationsrobot, som hjälper en att hitta intressanta saker att läsa. Obotti rekommenderar litteratur ur Odes hyllor som motsvarar användarens egna unika smak. Obotti är ett exempel på försöken med artificiell intelligens som Helsingfors stad utför, genom vilka man vill förbättra servicen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum