Valokuitunen Oy

Evijärven kunnan kaikkiin vuokrataloihin valokuituyhteydet

Jaa
Valokuitunen rakentaa Evijärven kunnan omistamiin vuokrahuoneistoihin valokuituyhteydet. Hyväksytty tarjous käsittää 99 huoneistoa. Jokaiseen asuntoon tulee oma yhteys, ja asukas voi itse tilata valokuituun haluamansa nettipalvelut Valokuitusen verkon laajakaista- ja palveluvalikoimista. Valokuituverkko rakennetaan tämän vuoden aikana.

Evijärven kunnan omistamat vuokrahuoneistot saavat modernit tietoliikenneyhteydet, kun Valokuitunen rakentaa jokaiseen huoneistoon oman valokuituyhteyden. Kiinteistöihin rakennetaan valokuituverkkoratkaisu, jossa Valokuitunen rakentaa asuntoihin valokuituyhteydet ja asukkaat saavat itse vapaasti valita ja hankkia omiin tarpeisiinsa sopivan laajakaistaliittymän Valokuitusen verkon laajakaista- ja palveluvalikoimista.

Pienelle kunnalle toimintavarma valokuitu on tärkeä elinvoima- ja kilpailukykytekijä. Etätöiden lisääntyminen ja netinkäytön kasvu arjessa muun muassa eri laitteiden ja palveluiden nopean digitalisoitumisen vuoksi ovat luoneet toimintavarmojen nettiyhteyksien jatkuvasti kasvavan tarpeen.

- Kunnassa halutaan panostaa vuokratalojen tasoon ja pitää asunnot nykyaikaisina. Osana tätä tavoitetta on luontevaa rakentaa kiinteä verkkoyhteys kunnan vuokra-asuntoihin. Kiinteä, nopea ja toimintavarma nettiyhteys antaa mahdollisuuden myös esimerkiksi etätyöskentelyyn Evijärveltä, kunnanjohtaja Mikko Huhtala kertoo.

Evijärvi valitsi valokuituverkon toteutustavaksi verkon, jossa kuituverkko ja laajakaistapalvelut on selkeästi eriytetty toisistaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kunta ei päätä kuntalaistensa puolesta heidän laajakaistapalveluoperaattoreitaan. Päätös ei myöskään luo eriarvoisuutta kuntalaisten kesken, koska kunta ei kustanna asukkaiden nettiliittymiä, vaan ainoastaan huolehtii siitä, että kiinteistöön tulee yhteys. Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kauniston mukaan valokuitua voi pitää jo kiinteistössä samankaltaisena perusinfrana kuten sähköä ja vettä.

- Verkossamme on asiakkaille kymmeniä eri nettiliittymävaihtoehtoja ja niiden tarjoajiakin jo kahdeksan. Tuoreimpana on tammikuussa Suomeen tullut kansainvälinen toimija Bahnhof. Kun laajakaistaliittymissä on runsaasti valinnanvaraa, tarkoittaa se kuluttajalle sitä, että hinnat ja palvelut pysyvät kilpailukykyisinä, Kaunisto kertoo.

Valokuitunen rakentaa yhteydet Evijärven kunnan kohteisiin tämän vuoden aikana.

- Olemme erittäin iloisia, että saimme tehtyä kunnan kanssa sopimuksen, joka hyödyttää myös muita kuntalaisia eikä pelkästään näissä asunnoissa asuvia. Evijärvelle nyt rakentuvaan verkkoon on myös muiden lähistöllä asuvien mahdollisuus liittyä. Laajennamme verkkoa, kun kiinnostusta liittymiseen riittää. Ponnistelemme sen eteen tulevina kuukausina, että mahdollisimman monelle saataisiin nyt samalla kertaa yhteydet toteutettua, jotta verkonrakentamistöistä aiheutuisi mahdollisimman vähän häiriöitä, Kaunisto kertoo.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Valokuituverkon rakentamista pientalossa.
Valokuituverkon rakentamista pientalossa.
Lataa
Valokuituverkon suunnittelua talon pihalla.
Valokuituverkon suunnittelua talon pihalla.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Valokuitunen Oy
Valokuitunen Oy
Hämeentie 15
00500 Helsinki

https://valokuitunen.fi/

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, jo pelkästään vuoden 2022 aikana olemme investoineet 50 miljoonaa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistaa suomalaisen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia, jotka tukevat voimakasta kasvuamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valokuitunen Oy

Muonion kunnan vuokrataloihin valokuituyhteydet27.2.2023 07:55:00 EET | Tiedote

Valokuitunen rakentaa Muonion kunnan ja kunnan yhtiöiden vuokrahuoneistoihin valokuituyhteydet. Rakentaminen aloitetaan tänä vuonna. Hyväksytty tarjous käsittää 101 huoneistoa. Jokaiseen asuntoon tulee oma yhteys, ja asukas voi itse tilata valokuituun haluamansa nettipalvelut Valokuitusen verkon laajakaista- ja palveluvalikoimista. Kunnan elinvoimaisuudelle toimintavarmat ja nopeat nettiyhteydet ovat äärimmäisen tärkeitä.

Kiteelle miljoonan euron valokuituverkon investoinnit – lähes koko keskusta ja alueita Kesälahdesta sekä Puhoksesta verkon piiriin21.12.2022 10:26:37 EET | Tiedote

Valokuitunen on tehnyt valokuituverkon investointipäätöksiä, jotka tuovat avoimen palvelun valokuituverkon lähes koko Kiteen keskustan alueelle. Verkkoa rakennetaan myös Kesälahdelle ja Puhoksen kylään. Kaiken kaikkiaan noin 1 700 kiteeläistä kotitaloutta ja yritystä sijaitsee ensi vuonna rakennettavien verkkojen piirissä. Verkkojen rakentaminen työllistää paikallisesti, ja rakennusurakan toteuttajaksi on valittu pohjoiskarjalainen Cap-Net Oy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme