Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

f-ART House -ryhmän uusin teos BODYCTRL saa ensi-iltansa 15.8. Kulttuurikeskus Caisassa

Jaa

BODYCTRL on nykytanssiteos, jossa keho pääsee vapautumaan sitä rajoittavista oletuksista ja kuvastoista. Teoksellaan BODYCTRL f-ART House -ryhmä haastaa katsojaa kysymään ja tunnistamaan niitä kuvastoja, joiden lävitse naiskeho yhteiskunnassamme nähdään.

f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen
f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen

f-ART House on kuuden nuoren naisoletetun muodostama, ruumiillisuuteen ja yhteiskuntarakenteisiin keskittyvä taiteilijakollaboraatio, joka muodostui vuonna 2017. Ryhmään kuuluvat tanssitaiteilijat Suvi Kelloniemi, Siiri Kortelainen, Iiris Laakso, Janna Loukas ja Verna Nordlund sekä valon, äänen ja musiikin maastossa risteilevä Ellen Virman.

BODYCTRL on f-ART Housen toinen näyttämöteos. Ryhmän ensimmäinen teos 10tytöt (2017) tutki kympintyttöyttä niin henkilökohtaisena kokemuksena kuin yhteiskunnallisena ilmiönä.

Suvi Kelloniemi on oululaislähtöinen tanssitaiteilija. Hän valmistui keväällä 2019 tanssitaiteen kandidaatiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta ja jatkaa siellä tanssijantaiteen maisteriopintoja. Ennen Teatterikorkeakoulua hän on valmistunut myös Tampereen konservatoriosta tanssijaksi.

Iiris Laakso on helsinkiläinen tanssitaiteilija, joka on toiminut tanssin kentällä esiintyjänä, koreografina ja opettajana vuodesta 2013. Hän on Hyvinvoivan Taidetanssin tuki ry:n puheenjohtaja ja yksi perustajista.

Siiri Kortelainen on nurmeslaislähtöinen freelance-tanssitaiteilija. Hän valmistui Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen kandidaatiksi keväällä 2019, sekä sitä ennen tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummusta keväällä 2017.

Janna Loukas on tanssitaiteilija, joka on toiminut tanssin ja esitystaiteen kentällä esiintyjänä, koreografina ja opettajana. Hän valmistui keväällä 2019 tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta ja on aikaisemmin valmistunut tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta.

Verna Nordlund on Helsingissä toimiva tanssitaiteilija. Hän opiskelee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa tanssitaiteen maisteriksi. Hän valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi keväällä 2019 ja tanssijaksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2016.

Ellen Virman on helsinkiläinen valosuunnittelija ja musiikintekijä. Hän valmistui keväällä 2019 teatteritaiteen kandidaatiksi valosuunnittelun koulutusohjelmasta ja jatkaa nyt opintojaan äänisuunnittelun maisteriohjelmassa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Virman työskentelee valo-, video- ja äänisuunnittelun saroilla ja tekee kokeellista elektronista musiikkia nimellä Eilien.

Esitykset
to 15.8. klo 19 ensi-ilta
pe 16.8. klo 19
la 17.8. klo 14
la 17.8. klo 18


Esityksen kesto noin 60 min.
LIPUT: 10/5 € lippu.fi
Yhteistyössä f-ART House ja Caisa

Perjantaina 16.8. klo 15–17 järjestetään kaikille avoin BODYCTRL-työpaja, jossa tutkitaan sisäistettyä ruumiillista kontrollia liiketehtävien ja äänenkäytön parissa. Liiketehtävät pohjaavat improvisaatiolle ja liike tapahtuu omien halujen ja tarpeiden mukaisesti. Työpaja on suunnattu tanssista, liikkeestä ja ruumiillisuudesta kiinnostuneille. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 9.8. mennessä: f.art.house.collaboration@gmail.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suvi Kelloniemi (+358 404105208)
suvi_kelloniemi@hotmail.com
f.art.house.collaboration@gmail.com

Anne Malmström
viestintäsuunnittelija
040 334 1989, anne.malmstrom@hel.fi
Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aika

Kuvat

f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen
f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen
Lataa
f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen
f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen
Lataa
f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen
f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Caisa on 1996 perustettu kulttuurikeskus, joka edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisassa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta. Tiloja on mahdollista myös vuokrata. Kulttuurikeskus Caisa on avoin kaikille!

Caisa kotisivut
Caisa FaceBook
Caisa Twitter
Caisa Instagram

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/KORJAUS KUVATEKSTIIN: ITÄ-festivaali juhlii itähelsinkiläisten taidetta Stoassa22.8.2019 10:57:38 EESTTiedote

ITÄ-festivaali saapuu jälleen Stoaan 6.–8.9.2019 juhlimaan itähelsinkiläisten taidetta. ITÄ on itähelsinkiläisten taiteilijoiden tuottama kolmipäiväinen esittävien taiteiden festivaali, joka on vahvasti ankkuroitunut taiteilijoiden oman asuinalueen identiteetin, yhteisöllisyyden ja dialogin kehittämiseen. KORJAUS LIITTEISSÄ OLEVAAN YHTEEN KUVATEKSTIIN: kyseessä ei ole kuva esityksestä SPA, kuten edellisessä tiedotteessa ilmoitettiin, vaan Kilpatanssi Remix. Kuvan teksti nyt korjattu tässä tiedotteessa ko. liitteen kohdalla.

Vuotalon katukulttuuripäivä 7.9. on osa Helsinki Design Weekiä ja Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä19.8.2019 11:00:00 EESTTiedote

Vuotalon katukulttuuripäivä 7. syyskuuta on osa Helsinki Design Weekiä ja Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, tutkien ympäristön haltuun ottamista taiteella. Päivän aikana on Mimmit ry:n työpajoja ja katutaidekierroksia, ulkoilmaelokuva, breikataan pihalla ja Vuotalon julkisivussa on nähtävillä Andy Bestin ja Merja Puustisen teos Strange Fruits. Päivän huipentaa rap-artisti Asteen konsertti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme