Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

f-ART House -ryhmän uusin teos BODYCTRL saa ensi-iltansa 15.8. Kulttuurikeskus Caisassa

Jaa

BODYCTRL on nykytanssiteos, jossa keho pääsee vapautumaan sitä rajoittavista oletuksista ja kuvastoista. Teoksellaan BODYCTRL f-ART House -ryhmä haastaa katsojaa kysymään ja tunnistamaan niitä kuvastoja, joiden lävitse naiskeho yhteiskunnassamme nähdään.

f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen
f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen

f-ART House on kuuden nuoren naisoletetun muodostama, ruumiillisuuteen ja yhteiskuntarakenteisiin keskittyvä taiteilijakollaboraatio, joka muodostui vuonna 2017. Ryhmään kuuluvat tanssitaiteilijat Suvi Kelloniemi, Siiri Kortelainen, Iiris Laakso, Janna Loukas ja Verna Nordlund sekä valon, äänen ja musiikin maastossa risteilevä Ellen Virman.

BODYCTRL on f-ART Housen toinen näyttämöteos. Ryhmän ensimmäinen teos 10tytöt (2017) tutki kympintyttöyttä niin henkilökohtaisena kokemuksena kuin yhteiskunnallisena ilmiönä.

Suvi Kelloniemi on oululaislähtöinen tanssitaiteilija. Hän valmistui keväällä 2019 tanssitaiteen kandidaatiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta ja jatkaa siellä tanssijantaiteen maisteriopintoja. Ennen Teatterikorkeakoulua hän on valmistunut myös Tampereen konservatoriosta tanssijaksi.

Iiris Laakso on helsinkiläinen tanssitaiteilija, joka on toiminut tanssin kentällä esiintyjänä, koreografina ja opettajana vuodesta 2013. Hän on Hyvinvoivan Taidetanssin tuki ry:n puheenjohtaja ja yksi perustajista.

Siiri Kortelainen on nurmeslaislähtöinen freelance-tanssitaiteilija. Hän valmistui Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen kandidaatiksi keväällä 2019, sekä sitä ennen tanssijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummusta keväällä 2017.

Janna Loukas on tanssitaiteilija, joka on toiminut tanssin ja esitystaiteen kentällä esiintyjänä, koreografina ja opettajana. Hän valmistui keväällä 2019 tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta ja on aikaisemmin valmistunut tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta.

Verna Nordlund on Helsingissä toimiva tanssitaiteilija. Hän opiskelee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa tanssitaiteen maisteriksi. Hän valmistui tanssitaiteen kandidaatiksi keväällä 2019 ja tanssijaksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2016.

Ellen Virman on helsinkiläinen valosuunnittelija ja musiikintekijä. Hän valmistui keväällä 2019 teatteritaiteen kandidaatiksi valosuunnittelun koulutusohjelmasta ja jatkaa nyt opintojaan äänisuunnittelun maisteriohjelmassa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Virman työskentelee valo-, video- ja äänisuunnittelun saroilla ja tekee kokeellista elektronista musiikkia nimellä Eilien.

Esitykset
to 15.8. klo 19 ensi-ilta
pe 16.8. klo 19
la 17.8. klo 14
la 17.8. klo 18


Esityksen kesto noin 60 min.
LIPUT: 10/5 € lippu.fi
Yhteistyössä f-ART House ja Caisa

Perjantaina 16.8. klo 15–17 järjestetään kaikille avoin BODYCTRL-työpaja, jossa tutkitaan sisäistettyä ruumiillista kontrollia liiketehtävien ja äänenkäytön parissa. Liiketehtävät pohjaavat improvisaatiolle ja liike tapahtuu omien halujen ja tarpeiden mukaisesti. Työpaja on suunnattu tanssista, liikkeestä ja ruumiillisuudesta kiinnostuneille. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 9.8. mennessä: f.art.house.collaboration@gmail.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suvi Kelloniemi (+358 404105208)
suvi_kelloniemi@hotmail.com
f.art.house.collaboration@gmail.com

Anne Malmström
viestintäsuunnittelija
040 334 1989, anne.malmstrom@hel.fi
Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aika

Kuvat

f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen
f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen
Lataa
f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen
f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen
Lataa
f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen
f-ART House: BODYCTRL, kuva Pasi Kostiainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Caisa on 1996 perustettu kulttuurikeskus, joka edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisassa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta. Tiloja on mahdollista myös vuokrata. Kulttuurikeskus Caisa on avoin kaikille!

Caisa kotisivut
Caisa FaceBook
Caisa Twitter
Caisa Instagram

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nostalgia, an entity of works by Jaakko Niemelä to be exhibited in HAM12.12.2019 11:56:18 EETPress release

The Nostalgia exhibition by visual artist Jaakko Niemelä is the striking final part of a research project focused on seafaring and the artist’s own memories of his father. The artist has followed in the footsteps of his father, Sea Captain Erkki Niemelä, on oceanliners and learned more about the places he visited. Niemelä has used the material he has been collecting since 2012 to make a new and spatially impressive installation in the arched hall on the upper level of HAM.

Installationen Nostalgi av Jaakko Niemelä öppnas på HAM12.12.2019 11:54:48 EETTiedote

Utställningen Nostalgi av bildkonstnären Jaakko Niemelä är en fin avslutning på forskningsprojektet om sjöfart, och minnen kring konstnärens egen pappa. Konstnären har stigit ombord på oceanfartyg i sin far sjökapten Erkki Niemeläs fotspår och besökt platser som också han besökte. Niemelä har bearbetat materialet som han samlat sedan 2012 till en ny, rumsmässigt imponerande installation i den ena av båghallarna på övre våningen i HAM.

Jaakko Niemelän teoskokonaisuus Nostalgia avautuu HAMissa12.12.2019 11:53:33 EETTiedote

Kuvataiteilija Jaakko Niemelän Nostalgia-näyttely on komea päätösosa tutkimusprojektille, jonka kohteina ovat olleet merenkulku ja taiteilijan isään liittyvät muistot. Taiteilija on matkustanut isänsä, merikapteeni Erkki Niemelän jalanjäljissä valtamerilaivoilla ja tutustunut tämän vierailemiin paikkoihin. Niemelä on työstänyt vuodesta 2012 lähtien keräämästään aineistosta uuden tilallisesti vaikuttavan installoinnin HAMin yläkerran kaarihalliin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme