Uudenmaan ELY-keskus

Fagerviksvägen (Lv 1050) beläggs i Ingå och Raseborg i början av sommaren

Dela

Arbetet har kommit i gång bra vid sommarens beläggningsobjekt. För närvarande genomförs bland annat arbete på Fagerviksvägen (lv 1050), som beläggs i Ingå och Raseborg under början av sommaren. Asfalttikallio Oy utför arbetet för NTM-centralen.

Fagerviksvägen beläggs cirka 26 km.
Fagerviksvägen beläggs cirka 26 km.

Vägens längd är cirka 26 km och på sträckan görs olika reparationer på beläggningen beroende på skadorna i vägkonstruktionen. Sådana reparationer är till exempel att stärka vägkonstruktionen med hjälp av stålnät, avlägsna jordstenar från vägkonstruktionen och förbättra torrläggningen genom att förnya trummorna. För närvarande vidtas ovan nämnda åtgärder på hela vägsträckan och på grund av åtgärderna på underlaget kan arbetet se halvfärdigt ut för den som färdas på vägen under en rätt lång sträcka.

Samtidigt genomförs arbeten också på vägavsnitt i anslutning till Fagerviksvägen, såsom Barösundsvägen (lv 1104), Fiskarskullavägen (lv 1101) och Köpbölevägen (lv 11407). De anslutna avsnitten beläggs under samma tid som huvudvägen Fagervik, och därför sprids ingen asfalt alls på huvudobjektet under vissa dagar.

Beläggningsarbetet utförs vardagar från måndag till torsdag om väderförhållandena tillåter. För en del av avsnitten kan arbetet till och med utföras vid lite regn, eftersom asfaltkross inte behöver limmas ihop på samma sätt som när man normalt gör beläggning ovanpå gammal asfalt.

Avsikten är att vägarbetet ska vara klart i början av juni och en del mindre finslipningar samt arbetet med att göra vägmarkeringar på körbanan planeras vara klart kring midsommar. Vägarbetarna önskar att alla som rör sig på Fagerviksvägen visar tålamod och lugn när de rör sig på vägarbetsområdet, för att undvika att olyckor sker.

Nyckelord

Kontakter

NTM-centralen
projektchef Niklas Nevalainen, tfn 0295 021 234

Entreprenör Asfalttikallio Oy
Niko Sekki, tfn 040656 5199

Bilder

Fagerviksvägen beläggs cirka 26 km.
Fagerviksvägen beläggs cirka 26 km.
Ladda ned bild

Om

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

NTM-centralerna är statliga myndigheter som främjar den regionala utvecklingen genom att sköta statsförvaltningens uppgifter och utveckling. NTM-centralerna sköter uppgifter i anslutning till näringar, arbetskraft, kunnande samt trafik och infrastruktur samt miljö och naturresurser. NTM-centralerna utvecklar och stöder ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar välfärd.

Följ Uudenmaan ELY-keskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uudenmaan ELY-keskus

Nyland återhämtar sig långsammast från krisen (Nyland)25.5.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

I slutet av april var antalet arbetslösa arbetssökande sammanlagt 113 331 i kommunerna på området för Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen). Av dem var 90 035 utan anställning och 23 296 permitterade. Det totala antalet arbetslösa minskade med 29 930 (-20,9 %) personer jämfört med året innan. Arbetslösheten minskade långsammast i Nyland. I slutet av april uppgick andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften till 12,9 %, vilket är 3,6 procentenheter mindre än året innan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum