Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Färdcentralen Västra Nyland inleder sin verksamhet i Esbo

Dela

Färdcentralen Västra Nyland tar över färdtjänsten i Esbo 2.2.2021. Nu byter seniorer och personer med funktionsnedsättning från färdtjänstkortet till den nya Färdcentralen. På Färdcentralen beställer de som beviljats färdtjänst skjuts för att uträtta ärenden, pendla till jobbet eller studera.

På Färdcentralens taxibilar finns en logo i vitt på violett botten. (Foto: Esbo stad)
På Färdcentralens taxibilar finns en logo i vitt på violett botten. (Foto: Esbo stad)

Skjutsen kan beställas via telefon, applikation, sms, e-post eller webbläsare. Det är klienten som väljer. Förmedlingen av skjuts sköts av FCG Smart Transportation Oy.

För varje klient upprättas en egen klientprofil med information om bl.a. behov av assistans, medföljande hjälpmedel och vilken typ av bil klienten behöver. Med hjälp av profilen ser vi till att klienten får rätt slags färdtjänst.

Färdtjänstkortet försvinner

Hittills har det behövts ett färdtjänstkort. Det har ofta tagit flera veckor att få kortet och det har förekommit problem i dess funktion. Nu behövs inget kort längre. Klienten identifierar sig för chauffören med ett identitetsbevis med foto. Som identitetsbevis duger till exempel Funktionshinderkortet, ett studentkort, ett FPA-kort med foto, ett identitetskort eller ett pass. Det viktigaste är att kortet har klientens namn, födelseår och foto. Personbeteckningen behöver inte visas för chauffören.

Klienten kan påverka färdtjänstens utveckling

Klienten kan i det nya systemet behändigt bedöma skjutsens kvalitet och ge annan respons, och på så sätt påverka utvecklingen av skjutsverksamheten. Efter en skjuts får klienten en fråga om resans kvalitet på Färdcentralens applikation Kulkukeskus eller per sms.

Färdcentralen ordnar skjutsen i enlighet med kommunens beslut om färdtjänst för klienten. Besluten fattas av Esbo stads funktionshinderservice och Esbo stads seniorrådgivning Nestor. Färdtjänsten är avsedd för de invånare som på grund av en sjukdom eller en funktionsnedsättning inte kan använda kollektivtrafik.

I Färdcentralen deltar också nio andra kommuner i västra Nyland. Färdcentralen utvidgas till andra kommuner under våren.

Nyckelord

Kontakter

Kari Sirviö
logistikdirektör
kari.sirvio@esbo.fi
050 581 0906

Kari Vilppula
transportchef
kari.vilppula@esbo.fi
043 827 1052

Bilder

På Färdcentralens taxibilar finns en logo i vitt på violett botten. (Foto: Esbo stad)
På Färdcentralens taxibilar finns en logo i vitt på violett botten. (Foto: Esbo stad)
Ladda ned bild

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

Yrittäjien ja yritysten tapahtumat kokoava kalenteri saa jatkoa 3.3.2021 08:43:07 EETTiedote

Espoossa on testattu uutta digitaalista tapahtumakalenteria, joka kokoaa yhteen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien ja koulutusten tiedot. Kokeilu on onnistunut niin hyvin, että kalenterin käyttö jatkuu ainakin kesäkuun 2021 loppuun saakka. Tavoitteena on, että laajenee pysyväksi, koko pääkaupunkiseudun yrittäjätapahtumat kattavaksi kalenteriksi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum