Vasa Elektriska Ab

Färre elavbrott med brytare

Dela

Vasa Elnät installerar under hösten ett tiotal brytare i elnätet i Vikby, Petsmo och Kuni i Korsholm, på Bergö och i Svarvar i Malax samt i Laihela. Brytarna begränsar effekterna av eventuella elavbrott genom att koppla bort den delen av elnätet som inte fungerar, och på så sätt minskar också det avbrottsdrabbade området. År 2021 tas lösningen också i bruk i Replot och Björköby.

Bild: Vasa Elnät
Bild: Vasa Elnät

I praktiken betyder lösningen färre avbrott. De nu planerade förbättringarna påverkar cirka 4 000 kunder inom Vasa Elnäts distributionsområde.

Brytarna är en av de lösningar som ett smart elnät möjliggör och som förbättrar leveranssäkerheten.

- Nätbrytarna ökar intelligensen i elnätet och minskar snabbt och effektivt antalet elavbrott, kompar Vasa Elnäts verkställande direktör Juha Rintamäki.

Kostnaden uppgår till cirka 200 000 euro och utgör en del av distributionsområdets totala investeringar för i år om cirka 13 miljoner. När arbetet har färdigställts är antalet brytare i elnätet närmare 50 stycken.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild: Vasa Elnät
Bild: Vasa Elnät
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vasa Elektriska Ab
Vasa Elektriska Ab
Kyrkoesplanaden 0
65100 Vasa

06 324 5750http://www.vasaelektriska.fi

Vasa Elektriska är en stark energikoncern inom elhandel, elöverföring och fjärrvärme. Till koncernen hör dotterbolaget Vasa Elnät Ab. Koncernen sysselsätter ungefär 120 personer och omsättningen år 2019 utgjorde ca 153 milj. euro.

Följ Vasa Elektriska Ab

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vasa Elektriska Ab

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum