MaxBuild Uudistuotanto Oy, Jealha OyMaxBuild Uudistuotanto Oy, Jealha OyMaxBuild Uudistuotanto Oy, Jealha Oy

Feenix-veistoksen paljastaminen antaa lähtölaukauksen tornitaloille Tapiolan sydämessä

Jaa
Tapiolan Feenix -hankkeen rakentamisen suunnitelmat ja ennakkomarkkinoinnin valmistelut ovat loppusuoralla. Asunto Oy Espoon Tulilintu rakennetaan Tapiolaan unelmapaikalle, sillä Feenix sijaitsee Tapiolan kävelykeskuksen ytimessä.

Kohteen suunnittelijan, professori, arkkitehti Antti-Matti Siikalan mukaan kyseessä on yksi Espoon halutuimmista asuinpaikoista, koska sijainti on erinomaisten palvelujen äärellä. Metroasema on pihan tuntumassa ja kauppakeskus Ainoa myös aivan vieressä.

”Kohde sijaitsee Tapiolan sydämessä ja rakentamissa on käytetty korkeatasoisia materiaaleja – paljon vaaleita sävyjä, valkoista betonia ja puuta, kuvailee Siikala, jonka tunnetuimpia töitä ovat muun muassa Uusi lastensairaala sekä Sanomatalo Helsingissä.

Tapiolan Feenix muodostuu kahdesta 12-kerroksisesta tornitalosta sekä viisikerroksisesta välisiivestä, jonka päälle tulee vehreä asukaspiha.

”Ympäröivien viheralueiden lisäksi asukkaat pääsevät nauttimaan korkealaatuisesta viher- ja pihasuunnittelusta”, Siikala toteaa.

Professori, kuvanveistäjä ja korutaiteilija Björn Weckström on suunnitellut jatoteuttanut talon pihalle sijoitettavan veistoksen, joka toimii puhuttelevana käyntikorttina talon asukkaille. Feenix-veistos esitellään ensimmäisen kerran keskiviikkona. Feenix antaa rakennukselle oman identiteetin – rakennuksen ja veistostaiteen yhdistäminen näkyy taideteoksessa, joka on persoonaltaan vahva ja voimakas.

Muuntelumahdollisuudet tarjoavat moderneja asumisratkaisuja

Ensimmäisenä tornitaloista rakennettavaan As Oy Espoon Tulilintuun tulee yhteensä noin 78 huoneistoa. Ulkorakenne, julkisivu parvekkeineen, piha-alueet sekä pihavalaistus on suunniteltu kestämään aikaa ja katseita. Rakennukseen tulee lisäksi liiketiloja sekä pysäköintihalli asukkaille.

Asunnoissa on huomioitu asumisen muuntelumahdollisuus ja yksilöllisyys. Talosta löytyy esimerkiksi 61 neliömetrin yksiö, jossa on avokeittiö, olohuone, suuri kylpyhuone, sauna, alkovi, lasitettu parveke sekä jopa kahdeksan neliön suuruinen vaatehuone. Osassa asunnoista on kolmeen eri ilmansuuntaan lasitettuja parvekkeita.

Aikaisemmin Feenix-hankkeen tontilla sijaitsi Vesiputoustalo, joka purettiin vuoden 2018 aikana.

MaxBuild Oy toteuttaa hankkeen yhteistyössä Jealha Oy:n kanssa. Asunto Oy Espoon Tulilinnun on määrä valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä.

Yhteyshenkilöt

Kristo Herold
Toimitusjohtaja
MaxBuild Oy
puh 040 5504371
email: kristo.herold@maxbuild.fi

Jere Hanttu
Hallituksen puheenjohtaja
Jealha Oy
puh 040 5500437
email: jere.hanttu@mirelco.fi

Kuvat

Lataa
Kuva: AJ Johansson
Kuva: AJ Johansson
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

MaxBuild Uudistuotanto Oy, Jealha Oy
MaxBuild Uudistuotanto Oy, Jealha OyFaktalaatikko / Tapiolan Feenix -hanke

Sijainti: Tapiola, Espoo.

Rakennukset: Kaksi 12-kerroksista tornitaloa sekä viisikerroksinen välisiipi, jonka päälle tulee vehreä asukaspiha.
Tontti: Yhtiöt omistavat tontin määräosin ja hallitsevat omaa aluettaan hallinnanjakosopimuksen perusteella.

Huoneistojen koot: 1–5 huonetta + keittiö.
Koot: 29,5–172,5 m²
Asuntotyyppi: Kerrostalo
Tyyppi: Omistusasunto
Osoite: Helmakuja 3, 02100 Espoo 

Arvioitu valmistumisaika: Asunto Oy Espoon Tulilintu vuoden 2022 loppuun mennessä

Lisätietoa kohteesta osoitteesta www.tapiolanfeenix.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.