Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

FFC:s styrelse: Fler sanktioner mot Ryssland på grund av krigsförbrytelserna i Ukraina

Dela

Medlemmarna i FFC:s styrelse är chockade över händelserna i staden Butja i Ukraina. FFC:s styrelse kräver att Finland och EU skärper sanktionerna mot Ryssland.

De krigsförbrytelser som har avslöjats i den ukrainska staden Butja har orsakat starka reaktioner på olika håll i världen. Medlemmarna i de FFC-anslutna fackförbunden runt om i Finland är chockade över nyheterna under veckoslutet. FFC:s styrelse kräver att beslutsfattarna vidtar åtgärder.

– I synnerhet Europeiska unionen måste reagera på händelserna med ekonomiska sanktioner. Nu är det dags att utvidga sanktionerna till att också gälla import av energi från Ryssland. Det är det effektivaste sättet att träffa Rysslands ekonomi, konstaterar FFC:s ordförande Jarkko Eloranta.

Sanktionerna påverkar också ekonomin i de länder som utfärdar dem. Också i Finland känner vi av följderna av de nuvarande sanktionerna och eventuella kommande energisanktioner. FFC:s styrelse önskar därför att man vid beslutsfattandet minimerar de ekonomiska olägenheter som drabbar löntagarna.

– Coronapandemins inverkan syns fortfarande på våra arbetsplatser och många arbetstagare lider fortfarande av arbetslöshet eller har endast fått deltidsjobb. De finländska arbetstagarna känner stor solidaritet med Ukraina och dess medborgare. De förstår att det är nödvändigt att vidta olika sanktioner. Men arbetstagarna kan inte ensamma bära olägenheterna och kostnaderna.

FFC anser att den nya situationen innebär en möjlighet att försöka bli av med beroendet av fossila bränslen.

– Situationen tvingar oss att tänka om när det gäller energiförsörjningen. Den gröna omställningen har varit ett mål redan länge. Nu är ett bra tillfälle att reformera energisystemet och se till att den finländska energiekonomin är hållbar också i framtiden.

FFC:s styrelse vill påminna om att det i synnerhet i en krissituation som den här är viktigt att vi i Finland är beredda att söka lösningar tillsammans och agera enhetligt.

Nyckelord

Kontakter

Om

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Beställ FFC:s svenskspråkiga nyhetsbrev så får du aktuell information om arbetslivet per e-post varannan vecka: https://www.sak.fi/sv/nyhetsbrev

Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC är förbundens förbund. Vi representerar 18 fackförbund och mer än 800 000 medlemmar. Kommunala familjedagvårdare, flygvärdinnor, busschaufförer, servitörer, byggnadsarbetare, pappersarbetare och dansare – alla representerar de FFC:s branscher.

Följ Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

FFC:s måttstock på ett gott arbete: Arbetstagarna mår bättre på de arbetsplatser där det finns en förtroendeman18.5.2022 07:00:22 EEST | Tiedote

Kvaliteten på arbetslivet försämras av en allt högre arbetstakt och strävan efter att maximera effektiviteten, även om arbetsförhållandena som helhet har förbättrats under de senaste åren. Arbetslivskvaliteten är bättre på de arbetsplatser där det finns en förtroendeman. Det här framgår av FFC:s måttstock på ett gott arbete, som visar hur arbetsförhållandena i FFC:s branscher utvecklas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum