Ficolo Oy

Ficolo investoi yli 50 miljoonaa euroa pilvipalvelukeskuksen rakentamiseen, nousee alan suurimmaksi kotimaiseksi toimijaksi

Jaa

Data- ja pilvipalvelukeskusyritys Ficolo ostaa Vantaalla sijaitsevan datakeskuksen ja investoi voimakkaasti sen laajentamiseksi moderniksi pilvipalvelukeskukseksi. Yhteensä hankkeen suuruus on yli 50 miljoonaa euroa, josta valtaosa käytetään ensimmäisen 12 kuukauden aikana. Investointi kasvattaa Ficolon liiketoiminnan uudelle tasolle, nostaa pääkaupunkiseudun Euroopan datakeskusten kärkikastiin sekä vahvistaa osaltaan Suomen kilpailukykyä uuden sukupolven IoT-ratkaisujen ja teollisen internetin hyödyntämisessä.

Havainnekuva Ficolon uudesta pilvipalvelukeskuksesta.
Havainnekuva Ficolon uudesta pilvipalvelukeskuksesta.

Osana hanketta Ficolo ja Fujitsu Finland Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen. Sopimus ei vaikuta Fujitsun tuottamiin konesalipalveluihin tai asiakassuhteisiin.

Investoinnin myötä Ficolo on yksi Suomen datakeskusmarkkinan suurimmista toimijoista ja ainoa tämän kokoluokan kotimaisessa omistuksessa oleva yritys. Uutta keskusta markkinoidaan IT-palvelutaloille, SaaS-yrityksille ja ulkomaisille toimijoille, jotka tarvitsevat joko konesalitilaa omille palvelimilleen tai palvelintilaa pilvipalveluilleen.

”Ficolo voi nyt toimia entistä paremmin suomalaisomisteista datakeskusta etsivien kotimaisten yritysten kumppanina sekä myös Eurooppaan etabloituvien aasialaisten yritysten alueellisena keskuksena ja Euroopassa jo olevien yhdysvaltalaisyritysten paikallisena keskuksena. Tavoitteemme on nousta alan suurimmaksi toimijaksi Suomessa, vahva kotimainen omistus antaa tälle hyvän selkänojan”, Ficolon toimitusjohtaja Seppo Ihalainen sanoo.

Megatrendit lisäävät rakennettavan huippuluokan pilvipalvelukeskuksen kysyntää. Ensinnäkin teollinen internet, tekoäly, autonomisesti toimivat laitteet ja niihin liittyvän datan käsittely edellyttävät paikallisia datakeskuksia. Toiseksi yritykset etsivät laadukkaampia vaihtoehtoja pilvipalveluidensa järjestämiseksi. Ficolo tarjoaa privaattipilvi-, monipilvi- ja hajautettuja hybridipilviratkaisuja. Ne yhdistävät globaalien pilvialustojen skaalaedut digitaalisen transformaation erityistarpeet huomioiviin premiumtason pilvilalustoihin.

”Kolmas palveluidemme kysyntää lisäävä trendi on geoekonominen. Kun datan määrä jatkaa nopeaa kasvuaan, on keskeistä missä data sijaitsee sekä mistä ja miten digitaaliset palvelut tuotetaan. Suomen ja Euroopan on kyettävä tarjoamaan alueen yrityksille omia luotettavia, kustannustehokkaita ja uusiutuvaa energiaa hyödyntäviä data- ja pilvipalvelukeskuksia. Huippuluokan data- ja pilvipalveluilla on tärkeä merkitys yhteiskunnan toimivuudelle, kilpailukyvylle ja kasvulle”, Ihalainen toteaa.

Ficolo päätyi datakeskuksen ostoon ja sen laajentamiseen kartoitettuaan tarkemmin useita kohteita eri puolilta pääkaupunkiseutua. Keskus osoittautui ihanteelliseksi niin sijainnin, turvallisuuden, sähkönjakelun kuin lämmön talteenottomahdollisuuksien suhteen. Keskuksen laajentamisessa kiinnitetään huomiota erityisesti pilvipalveluiden vaatimuksiin, fyysiseen ja digitaaliseen turvallisuuteen, nopeisiin yhteyksiin, energiatehokkuuteen, keskitettyyn hybridipilven hallintaan sekä erilaisiin elinkaaripalveluihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Seppo Ihalainen
toimitusjohtaja
Ficolo Oy
p. 044 774 4300

Kuvat

Havainnekuva Ficolon uudesta pilvipalvelukeskuksesta.
Havainnekuva Ficolon uudesta pilvipalvelukeskuksesta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Ficolo Oy
Ficolo Oy
Konepajanranta 4
28100 Pori

Ficolo on vuonna 2011 perustettu Cloud Engineering -palveluihin erikoistunut data- ja pilvipalvelukeskusyritys. Ficololla on ennestään datakeskukset The Rock Porissa ja The Deck Tampereella. Nyt rakennettava uuden sukupolven pilvipalvelukeskus, Cloud Delivery Center, saa nimekseen The Air. Ficolo tarjoaa myös palveluverkon pilvi- ja konesaliyhteyksille sekä hybridipilvien keskitetyn hallinnan.
 
Ficolo auttaa asiakkaitaan muuntamaan liiketoimintansa pilvipalveluliiketoiminnaksi: yritys voi tarjota kaikki globaalien pilvipalveluiden tuottamiseen vaadittavat palvelukomponentit laitetilasta ja yhteyksistä huippuluokan tietoturvaratkaisuihin. Ficolon omistajia ovat Pontos (43 %), Taaleri (43 %) sekä yrityksen toimiva johto ja hallitus (14 %). 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ficolo Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme