Ficolo Oy

Ficolo keräsi 20 miljoonan euron rahoituksen Suomen ensimmäisellä yksityisesti omistetun yhtiön vihreällä joukkolainalla

Jaa

Auditoijan mukaan kerättyjen varojen käyttötarkoitus auttaa ehkäisemään ilmastonmuutosta.

Havainnekuva Ficolon uudesta pilvipalvelukeskuksesta.
Havainnekuva Ficolon uudesta pilvipalvelukeskuksesta.

Data- ja pilvipalvelukeskusyritys Ficolo Oy keräsi Taalerin järjestämällä joukkolainalla 20 miljoonaa euroa, joista valtaosa käytetään Vantaalla sijaitsevan pilvipalvelukeskuksen modernisointiin ja laajentamiseen. Varoja voidaan käyttää myös yritysostoihin.

Joukkolaina on Suomen ensimmäinen yksityisesti omistetun yhtiön vihreä joukkolaina. Sen on sertifioinut norjalainen ilmastontutkimuslaitos CICERO, joka tutki joukkolainan ympäristövaikutuksia. Ficolo sai joukkolainalleen ensimmäisenä suomalaisena liikkeeseenlaskijana CICEROn korkeimman arvosanan: tämä Dark Green -arvosana annetaan hankkeille, jotka auttavat ehkäisemään ilmastonmuutosta.

Ilmastonmuutoksen ehkäiseminen toteutuu Vantaan pilvipalvelukeskuksen energiatehokkuudessa, lämmön talteenotossa ja kierrätyksessä sekä sataprosenttisena uusiutuvan energian, käytännössä tuulivoiman, hyödyntämisenä.

”Datakeskukset ovat hyvin energiaintensiivisiä, ja niillä on siten rooli ilmastonmuutoksen torjumisessa. Olemme alusta asti käyttäneet pelkästään uusiutuvia energiamuotoja ja kehittäneet energiatehokkuuttamme maailman ehdottomaan kärkeen. Ympäristöasioihin panostaminen on meille selkeä strateginen valinta ja vastuullinen toimintamalli tuo samalla kilpailuetua. Se että joukkolainamme sai CICEROn korkeimman mahdollisen luokituksen on vahva viesti myös asiakkaillemme”, Ficolo Oy:n toimitusjohtaja Seppo Ihalainen sanoo.

Ficolon vihreä joukkolaina on nelivuotinen ja sen kiinteä kuponkikorko on 5,5%. Joukkolainan liikkeeseenlaskupäivä on 2.10.2019. Joukkolainan liikkeeseenlaskun järjestäjänä toimi Taaleri Varainhoito Oy ja taloudellisena neuvonantajana Taaleri Kapitaali Oy. Järjestelyn oikeudellisena neuvonantajana toimi Borenius Asianajotoimisto.

”On hienoa, että muutkin kuin suuryritykset lähtevät hakemaan vihreää rahoitusta suoraan markkinoilta. Yrityssektori vastaa yli kahdesta kolmasosasta BKT:n arvonlisästä, joten ilmastonmuutos on torjuttava ensisijaisesti yrityksissä. Vihreä rahoitus on erinomainen keino sitouttaa sekä yritys että sijoittajat kaikkein vaikuttavimpiin hankkeisiin. Ficolo on uuden talouden yhtiönä esimerkki siitä, että uuden kasvun luominen ja ilmastonmuutoksen torjunta eivät ole toisiaan poissulkevia tavoitteita”, sanoo Vesa Heikkilä, Taaleri Kapitaali Oy:n toimitusjohtaja.

”Olemme ilahtuneita, että Ficolon vihreä joukkolaina on herättänyt näin suurta suosiota sekä yksityisten että institutionaalisten sijoittajien keskuudessa. Pontokselle kiinteistöjen ympäristövaikutusten minimointi on tärkeää ja vihreä joukkolaina vahvistaa Ficolon jo entuudestaan esimerkillistä asemaa tämän arvon toteutuksessa. Joukkolainan lyhyt myyntiaika ja merkittävä ylimerkintä kertoo, että sijoittajat luottavat Ficolon kykyyn toteuttaa historiansa suurin investointi menestyksekkäästi”, toteaa Tom Järvi, Ficolon hallituksen jäsen ja sen toisen pääomistajan Pontos Oy:n talousjohtaja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Seppo Ihalainen
toimitusjohtaja
Ficolo Oy
p. 044 774 4300

Kuvat

Havainnekuva Ficolon uudesta pilvipalvelukeskuksesta.
Havainnekuva Ficolon uudesta pilvipalvelukeskuksesta.
Lataa
Ficolon toimitusjohtaja Seppo Ihalainen.
Ficolon toimitusjohtaja Seppo Ihalainen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ficolo Oy
Ficolo Oy
Konepajanranta 4
28100 Pori

Ficolo lyhyesti:

Ficolo on vuonna 2011 perustettu Cloud Delivery-palveluihin erikoistunut data- ja pilvipalvelukeskusyritys. Ficololla on kolme datakeskusta: The Air Helsingissä, The Rock Porissa sekä The Deck Tampereella. Lisäksi yritys operoi Ficolo-IX yhteyskeskusta Helsingissä. Ficolo tarjoaa yrityksille myös palveluverkon pilvi- ja konesaliyhteyksille, SDN-pohjaiset pilviyhteyksiä sekä hybridipilvien keskitetyn hallinnan.

Ficolo auttaa asiakkaitaan muuttamaan liiketoimintansa pilvipalveluliiketoiminnaksi: yritys voi tarjota kaikki globaalien pilvipalveluiden tuottamiseen vaadittavat palvelukomponentit laiteitilasta ja yhteyksistä huippuluokan tietoturvaratkaisuihin. Ficolon omistajia ovat Pontos (n.43 %), Taalerin pääomarahasto (n.43 %), sekä yrityksen toimiva johto ja hallitus (n.14 %).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ficolo Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme