Bazar Kustannus

Filosofi Timo Airaksinen tarkastelee uutuuskirjassaan kriittisesti ikääntyneiden hoidon etiikkaa ja ongelmia

Jaa

Olemme Suomessa tilanteessa, jossa vanhustenhoidolle on pakko tehdä jotain etiikan ja oikeudenmukaisuuden vuoksi. Hyvinvointivaltion hylkäämät -kirjassa käytännöllisen filosofian emeritusprofessori Timo Airaksinen pohtii suomalaisen vanhainhoivan kipupisteitä ja etsii sille uusia suuntaviivoja.

Painokelpoinen kansikuva (kansi: Johanna Aulén)
Painokelpoinen kansikuva (kansi: Johanna Aulén)

Yhteiskunnan päättäjät ja viranomaiset pyrkivät pidentämään suomalaisten elinikää. Jokaisen olisi siis tarkoitus elää vanhaksi.

Samaan aikaan yhteiskunta tuntuu kuitenkin arvostavan vanhuutta aina vain vähemmän. Vanha on pelkkä tilastollinen suure, siten arvokas mutta hoivattavana ihmisenä jotakin aivan muuta. Tällainen suhtautuminen on tullut viimeistään näkyväksi hoivakotien laiminlyönneistä tehtyjen paljastusten avulla.

Tämä kirja kertoo, miten ihminen vanhetessaan menettää oman minuutensa ja identiteettinsä ja siten häviää kartalta. Häntä ei enää tunnisteta eikä tunnusteta, joten häntä ei myöskään kunnioiteta.

Hyvinvointivaltion hylkäämät on osa Timo Airaksisen kirjoittamaa suomalaisten arvojen kriisiä käsittelevää trilogiaa, jonka ensimmäinen osa Jäähyväiset uskonnolle julkaistiin keväällä 2020 ja kolmas, seksiä ja seksuaalisuutta käsittelevä osa Himon ilo ilmestyy helmikuussa 2021.

Timo Airaksinen (s. 1947) on käytännöllisen filosofian emeritusprofessori. Hänet tunnetaan paitsi ateistina ja totuudenpuhujana myös laajalti matkustaneena akateemisena työläisenä. Airaksinen on työskennellyt tutkijana eri puolilla maailmaa. Häneltä on julkaistu useita kirjoja, joiden aiheena ovat olleet ihmisyyden ja yhteiskunnan eri ilmiöt, kuten onnellisuus.

Timo Airaksinen: Hyvinvointivaltion hylkäämät – Ikääntyneiden hoidon etiikka
272 sivua | Saatavana painettuna kirjana, sähkökirjana ja äänikirjana

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Painokelpoinen kansikuva (kansi: Johanna Aulén)
Painokelpoinen kansikuva (kansi: Johanna Aulén)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus
Bazar Kustannus
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus Oy on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 60 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme