FIM

FIM ostaa AM Omaisuudenhoidon liiketoiminnot

Jaa

Yksityispankki ja varainhoitaja FIM vahvistaa asemaansa varakkaiden yksityishenkilöiden ja perheiden kumppanina. AM Omaisuudenhoidon toiminnot siirtyvät FIMille liiketoimintakaupalla.

FIM Varainhoito ja Ahola & Maliniemi Partners (AM Omaisuudenhoito) ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa vuonna 1997 perustetun omaisuudenhoitajan toiminnot siirtyvät FIMille.

Avainhenkilöidensä omistama AM Omaisuudenhoito tarjoaa yksilöllisiä palveluita sekä näkemyksellistä ja aktiivista varainhoitoa varakkaille yksityishenkilöille, perheille ja yhteisöille. AM Omaisuudenhoidon toiminta on perustunut hyvin henkilökohtaiseen palveluun, ja yhtiö on arvostettu, pitkäaikainen toimija alalla. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

30-vuotisjuhliaan viettävä FIM on tuttu yhtiö AM Omaisuudenhoidon toimitusjohtajalle Olli-Pekka Aholalle, joka työskenteli FIMissä varatoimitusjohtajana 1990-luvulla. ”Olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä FIMin kanssa. Uskon, että asiakkaamme hyötyvät jatkossa etenkin FIMin laajoista yksityispankki- ja Wealth Planning -palveluista”, Ahola sanoo.

”AM Omaisuudenhoito tunnetaan pitkäaikaisista asiakassuhteistaan ja olemme iloisia saadessamme tarjota uuden kodin yhtiön asiakkaille”, FIMin toimitusjohtaja Teri Heilala sanoo.

Kokonaisvaltaista omaisuudenhoitoa perheille

Suomalaiset kotitaloudet omistavat nettovarallisuutta 575 miljardin euron edestä, ja kaikkein varakkaimpia ovat 65–74-vuotiaat. FIM Private Bankingista vastaava myyntijohtaja Jussi Lilja muistuttaakin, että lähivuosina moni vaurastuu merkittävästi perintötilanteissa, joiden seurauksiin ei usein ole riittävästi varauduttu.

”Tämä näkyy jo nyt esimerkiksi perhe- ja verojuridiikan kysynnän kasvuna. Haluamme auttaa suomalaisia perheitä omalta osaltamme tässä historiallisen suuressa varallisuuden siirtymässä. Erityisiä haasteita syntyy perheyrittäjien varallisuuden siirroissa”, Lilja sanoo.

”Meillä on erinomaiset edellytykset tarjota kokonaisvaltaista omaisuudenhoitoa ja yksilöllistä vero- ja perintöneuvontaa varakkaille perheille”, Lilja sanoo.

FIMin toimitusjohtajan Teri Heilalan mukaan kotimaisella sijoitusalalla eletään parhaillaan murroskautta, johon FIM lähtee hyvistä asemista.

”Uudet avauksemme, kuten FIM Tekoäly -rahasto ja AM Omaisuudenhoidon liiketoimintojen osto osoittavat, että FIM on iskukunnossa. Seuraamme tarkasti kehitystä ja olemme aktiivisesti mukana markkinoiden muutoksessa myös jatkossa”, Heilala sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

FIM
FIM
Pohjoisesplanadi 33 A
00100 HELSINKI

09 613 4600https://www.fim.com

FIM on suomalainen varainhoitaja ja yksityispankki, joka palvelee asiakkaitaan yksilöllisesti. Kokeneet ammattilaisemme tarjoavat sijoitus- ja varainhoitopalveluja niin varakkaille yksityissijoittajille, yrityksille kuin instituutioille 30 vuoden kokemuksella. Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella, Turussa sekä Tukholmassa sijaitsevien toimipisteidemme lisäksi palvelemme asiakkaitamme kattavasti verkossa ja mobiilissa. FIM on osa suomalaista S-Pankki-konsernia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta FIM

FIMiltä Suomen ensimmäinen vihreiden joukkolainojen rahasto1.10.2018 07:20Tiedote

S-Pankki-konserniin kuuluva varainhoitaja ja yksityispankki FIM tuo markkinoille Suomen ensimmäisen pääasiassa vihreisiin joukkolainoihin (green bond) sijoittavan rahaston. Vihreiden joukkolainojen rahat on korvamerkitty projekteihin, joilla yritykset parantavat oman toimintansa ympäristöystävällisyyttä. Uusi rahasto nostaa ympäristöystävällisyyden uudelle tasolle asiakkaiden puolesta hoidettavissa sijoituksissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme