Fimlab Laboratoriot Oy

Fimlabille jättiapuraha koronatutkimukseen

Jaa

Tampereen tuberkuloosisäätiö on päättänyt myöntää Fimlab Laboratoriot Oy:lle 0,5 miljoonan euron suuruisen apurahan COVID-19 -infektion diagnostiikkaa koskevaan tutkimukseen ja -tuotekehitykseen.

Apuraha myönnettiin tutkimukseen, jonka tavoitteena on tutkia koronaviruksen diagnostiikan vaikuttavuutta ja kustannustehokkuutta. Hankkeessa pyritään paitsi arvioimaan erilaisten diagnostisen menetelmien toimivuutta myös optimoimaan diagnostinen polku epidemian mahdollisten myöhempien aaltojen torjumiseksi. Tutkimus- ja kehitystyö tehdään yhteistyössä Tampereen yliopistollisen sairaalan ja Tampereen yliopiston kanssa.

– Koronaviruksen käyttäytymistä ja olemassa olevien testien toimivuutta ei vielä tarpeeksi tunneta. Kyseessä on merkittävä ja tärkeä panostus täysin uuden taudin diagnostiikkaa koskevaan tutkimukseen, toteaa Fimlabin toimitusjohtaja Ari Miettinen.

– Ulkopuolisen tutkimusrahoituksen merkitys korostuu erityisesti nyt, kun koronakriisin johdosta terveydenhuollon talous on poikkeuksellisella koetuksella, Miettinen kiittelee.

Tutkimustulokset auttavat kehittämään Suomen terveydenhuollon kykyä torjua epidemian mahdollisia myöhempiä aaltoja ja myös muita pandemioita.

– Markkinoilla olevista erilaisista koronavirustesteistä kertyvää aineistoa analysoidaan jo tämän vuoden aikana. Dataa pyritään rinnastamaan esimerkiksi THL:n tietoihin siitä, mikä osuus väestöstä on testattusekä tietoihin sairastuvuudesta ja kuolleisuudesta, kertoo osastonylilääkäri, dosentti Janne Aittoniemi

Päämääränä on optimoida koko diagnostiikkaprosessi aina näytteenotosta siihen asti, kun tiedot päätyvät asiakkaille ja lääkäreille.

– Tavoite on, että terveydenhuollolla on käytettävissään tutkitusti parhaat menetelmät ja toimintamallit kustannustehokkaaseen ja vaikuttavaan toimintaan, sanoo ylilääkäri Tapio Seiskari.

Tampereen tuberkuloosisäätiön tarkoitus on tukea tieteellistä tuberkuloosin ja hengityselinsairauksien tutkimustyötä Suomessa. Lahjoituksessa yhdistyvät säätiön tarkoitus ja tutkijoiden edellytykset käytännönläheiseen ja taudin vastustamistyötä välittömästi hyödyttävään tutkimukseen.

– Säätiön myöntämillä apurahoilla on merkittävä vaikutus hengityselinsairauksien tieteellisen tutkimustyön edistämisessä varsinkin Pirkanmaalla, jonne pääosa säätiön rahoituksesta suuntautuu. Myönnetty apuraha on säätiön 65-vuotisen historian selvästi suurin. Säätiö haluaa tällä apurahalla tukea Fimlabin merkittävää ja ajankohtaista tutkimushanketta koronaviruksen aiheuttaman vakavan pandemian torjunnassa, sanoo Tampereen tuberkuloosisäätiön puheenjohtaja Markku Lilja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat:

ylilääkäri Tapio Seiskari, tapio.seiskari@fimlab.fi, p. 050 440 0025
toimitusjohtaja Ari Miettinen, ari.miettinen@fimlab.fi, p. 050 587 6855

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fimlab Laboratoriot Oy
PL 66
33013 Tampere

(03) 311 717http://www.fimlab.fi/

Fimlab on Suomen suurin laboratorioalan yritys, joka toimintaan kuluu terveydenhuollon laboratoriopalveluiden tuotannon ohella laboratorioalan koulutus ja terveystieteellinen tutkimus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fimlab Laboratoriot Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme