HUS

FINENTRY-palvelu sujuvoittaa maahantuloa – uudet ominaisuudet myös jalkapallon EM-kisakävijöiden hyödynnettävissä

Jaa

FINENTRY-palvelu opastaa pandemian aikana Suomeen saapuvia sekä sujuvoittaa koronavirustestausta. Ulkomailta Suomeen palaavat jalkapallon EM-kisaturistit sekä muut Suomeen ulkomailta saapuvat saavat FINENTRY-palvelun kautta ajankohtaiset toimintaohjeet sekä tilannekohtaisen ohjauksen koronavirusnäytteenottoon. Koronavirustestauksilla voi lyhentää omaehtoista karanteenia.

Finentryn yhteenvetonäkymät
Finentryn yhteenvetonäkymät

Finentry.fi-infosivu on julkaistu jo 13 kielellä ja palvelussa on vieraillut jo lähes 270 000 kävijää. Palvelun kautta voi varata ajan koronavirustestaukseen jo ennen Suomeen saapumista.

”Virusmuunnoksen leviämisen estämiseksi on tärkeää, että Suomeen saapuvat matkailijat noudattavat toimintaohjeita ja hakeutuvat koronavirusnäytteenottoon. FINENTRY-palvelun käyttö tekee testiin hakeutumisen helpoksi ja sujuvoittaa maahantuloa maahantulopisteissä”, sanoo ylilääkäri Asko Järvinen HUSista.

Uutta FINENTRY-palvelussa: henkilökohtainen yhteenvetonäkymä nopeuttaa ja helpottaa maahantuloa rajapisteessä

FINENTRY-palvelussa on uusi ominaisuus, jonka avulla palvelun käyttäjä saa näkyviin yhteenvetonäkymän, jota hän voi näyttää maahantulopisteessä. Näkymän värikoodit vihreä, keltainen ja oranssi osoittavat sen, tarvitseeko hän Suomeen saavuttaessa koronavirusnäytteenottoa ja onko testiaika jo varattu. Tämä palvelun lisäominaisuus sujuvoittaa rajalla maahantuloa Suomeen.

Mikä FINENTRY on?

FINENTRY-palvelussa maahantulija voi kartoittaa jo ennen matkaa tai matkan aikana Suomeen matkustamisen toimintaohjeita, varata ajan Suomessa tehtävään koronavirustestiin, saada tekstiviestillä ohjeet testiin saapumiseen sekä koronavirustestin tuloksen. Palvelu ohjaa toimenpiteisiin ja tarvittaessa koronavirustestiin lähtömaan ja yksilöllisen kartoituksen mukaisesti. Palvelun käyttäjä voi osoittaa yksinkertaisella yhteenvetonäkymällä testaustarpeen olevan huomioitu ja siten nopeuttaa toimintaa rajalla.

Suomen viranomaisten ohjeiden mukaan päivittyvä palvelu sujuvoittaa ajantasaisten ohjeiden saamista. Selaimessa toimivan palvelun käyttö on vapaaehtoista ja maksutonta.

Lisätietoa:

www.finentry.fi

Suomeen matkustamisen rajoituksista:

www.raja.fi/korona-info

www.raja.fi/rajaliikenne-ohjeet-korona

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sähköposti: finentry@hus.fi
Haastattelupyynnöt: laura.arho@hus.fi

Kuvat

Finentryn yhteenvetonäkymät
Finentryn yhteenvetonäkymät
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme