Fingrid Oyj

Fingrid-lehden 1/2023 teemana sähköjärjestelmän modernisointi

Jaa
Vuoden ensimmäinen Fingrid-lehti on ilmestynyt. Tämän numeron teemana on sähköjärjestelmän modernisointi.

Lehden pääkirjoituksessa Fingridin johtaja Jussi Jyrinsalo kirjoittaa sähköjärjestelmän murroksesta. Yksi iso muutos kohdistuu sähköntuotannon tekniseen toteutukseen: tuotantolaitokset eivät enää toimi tahtikäytössä toisiaan tukien, vaan syöttävät tehoa verkkoon suuntaajan läpi, mikä vaatii lukuisten suuntaajien ja niitä ohjaavien säätäjien saumatonta yhteispeliä.

”On hienoa olla mukana tällaisessa modernisointityössä, jota jokainen sukupolvi ei pääse kokemaan”, hän iloitsee.

Suomen Tuulivoimayhdistyksen toimitusjohtaja Anni Mikkonen muistuttaa lehdessä Suomen kuuluvan Euroopan kuumimpiin tuulivoimamarkkinoihin. Tuulivoiman kasvun myötä sähköverkon stabiiliutta tulee vahvistaa, ja nämä vahvistukset voidaan Fingridin Antti Harjulan mukaan jakaa markkinoilta ostettaviin, tuulivoimalaitoksiin toteutettaviin ja verkkoon rakennettaviin ratkaisuihin.

Fingrid-lehdessä 1/2023 myös muiden muassa:

  • Kansijuttu: Seuraavan kymmenen vuoden aikana Fingridissa on käynnissä erilaisia sähköasemahankkeita kaikkiaan noin 180. Nuorempi projektipäällikkö Niina Hakkarainen on yksi näitä projekteja luotsaavista fingridiläisistä.
  • Boliden-konsernin ja Antilooppi-kiinteistösijoitusyhtiön kokemukset sähköjärjestelmän tuki -menettelystä
  • Sähköpulaan varautuminen jatkuu tänäkin vuonna
  • Voiko pienydinvoimalasta tulla uusi vientituote? LUT-yliopiston Juhani Hyvärinen vastaa.

Fingrid-lehden liitteenä julkaistaan kaksi kertaa vuodessa työturvallisuuden julkaisu Turvallisilla linjoilla. Tässä numerossa käsitellään mm. turvallisuusajattelua osana työmaan arkea sekä työmaadoituksia, joissa oli viime vuonna aiempaa enemmän läheltä piti -tapauksia.

Fingrid-lehti ilmestyy painettuna suomeksi ja englanniksi. Lehden ja liitteen artikkelit julkaistaan vaiheittain myös verkossa www.fingridlehti.fi.  Lehden voi lukea myös pdf-versiona:

Fingrid-lehti 1/2023 >

Turvallisilla linjoilla 1/2023 > 

Lisätiedot:

Marjut Määttänen, Fingrid Oyj, viestintä
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi

 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Fingrid Oyj
Fingrid Oyj
Läkkisepäntie 21
00620 Helsinki

https://www.fingrid.fi/

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää.

Fingrid välittää. Varmasti. 
www.fingrid.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingrid Oyj

Oikaisu Fingridin 25.5.2023 tiedotteeseen: Vuonna 2022 kantaverkkomaksut jätettiin perimättä joulukuulta, ei neljältä kuukaudelta26.5.2023 10:07:52 EEST | Tiedote

Fingrid vahvistaa aiemmin ilmoittamansa suunnitelman käyttää vuoden 2022 ennätyskorkeita pullonkaulatuottoja asiakkaidensa hyväksi ja jättää perimättä kantaverkkomaksuja kuudelta kuukaudelta vuoden 2023 aikana. Vuonna 2022 kantaverkkomaksut jätettiin perimättä joulukuulta. Vuoden 2023 osalta Fingrid on ilmoittanut tammikuun, helmikuun ja kesäkuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen ja vahvistaa nyt lisäksi heinäkuun, marraskuun ja joulukuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen. Tämä alentaa kantaverkkoasiakkaiden maksuja yhteensä noin 300 miljoonalla eurolla.

Fingrid uses congestion income to benefit customers and waives grid service fees25.5.2023 14:19:05 EEST | Press release

Fingrid is confirming its earlier plans to use the record-high congestion income from 2022 to benefit its customers and waive grid service fees for six months in 2023. In 2022, grid service fees were waived for four months. For 2023, Fingrid has announced that it will waive grid service fees for January, February and June and now confirms that it will waive grid service fees for July, November and December. This will reduce grid customers’ fees by altogether some EUR 300 million.

Fingrid käyttää pullonkaulatuottoja asiakkaiden hyväksi ja jättää perimättä kantaverkkomaksuja25.5.2023 14:18:34 EEST | Tiedote

Fingrid vahvistaa aiemmin ilmoittamansa suunnitelman käyttää vuoden 2022 ennätyskorkeita pullonkaulatuottoja asiakkaidensa hyväksi ja jättää perimättä kantaverkkomaksuja kuudelta kuukaudelta vuoden 2023 aikana. Vuonna 2022 kantaverkkomaksut jätettiin perimättä neljältä kuukaudelta. Vuoden 2023 osalta Fingrid on ilmoittanut tammikuun, helmikuun ja kesäkuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen ja vahvistaa nyt lisäksi heinäkuun, marraskuun ja joulukuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen. Tämä alentaa kantaverkkoasiakkaiden maksuja yhteensä noin 300 miljoonalla eurolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme