Fingrid Oyj

Fingrid rakentaa kolme sähköasemaa Satakuntaan

Jaa
Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid rakentaa Nakkilaan, Harjavaltaan ja Kokemäelle kolme uutta sähköasemaa, joilla mahdollistetaan alueella toimivalle teollisuudelle ja uusille hankkeille varma sähkönsaanti. Sähköasemat rakennetaan ympäristöystävällisellä SF6-vapaalla teknologialla.

Fingrid rakentaa Satakuntaan Harjavaltaan, Nakkilaan ja Kokemäelle kolme uutta sähköasemaa yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Sähköasemille liittyvät Caruna, Lammaisten Energia, Länsi-Suomen Voiman Harjavallan vesivoimalaitos, Kolsin Voiman Kolsin vesivoimalaitos ja Boliden Harjavallan tehtaat. Uudet sähköasemat mahdollistavat alueelle suunnitelluille uusille hankkeille liittymisen kantaverkkoon.

Sähköasemat rakennetaan hyödyntäen ympäristöystävällistä SF6-vapaata teknologiaa. SF6 on erinomainen ja pysyvä eristekaasu, jota on perinteisesti käytetty sähkönsiirron kytkinlaitoksissa. Uudet innovaatiot mahdollistavat ilmastolle haitallisesta SF6-eristekaasusta luopumisen, ja Fingridin tavoite on, että kaikki uudet 110 kilovoltin GIS-kojeistot edustavat uutta eristetekniikkaa vuodesta 2025 lähtien.

Sähköasemien rakentaminen alkaa vuonna 2024 ja ne valmistuvat vuonna 2026.

Lisätiedot:

Timo Kiiveri, johtaja, Fingrid Oyj, puh. 040 543 3039

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Fingrid Oyj
Fingrid Oyj
Läkkisepäntie 21
00620 Helsinki

https://www.fingrid.fi/

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää.

Fingrid välittää. Varmasti. 
www.fingrid.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingrid Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme