Fingrid Oyj

Fingridin kunnossapito edelleen kansainvälistä kärkiluokkaa

Jaa
Fingrid on saavuttanut erittäin hyvän tuloksen kansainvälisessä kunnossapidon ITOMS (International Transmission Operations and Maintenance Study) -tutkimuksessa, jossa arvioidaan sähkönsiirtoyhtiöiden kunnossapidon tehokkuutta.

Fingrid sijoittui jälleen kerran parhaiden yhtiöiden joukkoon sähkönsiirtoverkkojen kunnossapidon tehokkuutta mittaavassa ITOMS-vertailussa. Tutkimuksessa tarkasteltiin vuoden 2021 kunnossapitotoimintaa, ja vertailussa oli mukana yhteensä 25 verkkoyhtiötä eri puolilta maailmaa.

Fingridin kantaverkon käyttövarmuus oli jälleen kerran huippuluokkaa. Kunnossapidon kustannukset olivat hieman keskimääräistä pienemmät, vaikka joillain osa-alueilla kustannukset kasvoivatkin hieman vertailujoukkoa enemmän. Sähköasemien kunnossapidossa Fingrid sai huippusuoriutuja-maininnan. Erityisen hyvin onnistuttiin katkaisijoiden kunnossapidossa, jossa sekä käyttövarmuus että kustannustaso todettiin vertailujoukon parhaimmiksi.

”Huippuluokan kunnossapito edellyttää pitkäjänteistä työtä sekä uudistumiskykyä. Käytössä olevia prosesseja ja toimintatapoja on uskallettava haastaa ja pyrittävä kehittämään kaiken aikaa. Tästä viimeisimpänä esimerkkinä on digitaalinen kunnonvalvonta sähköasemilla. Sen avulla meillä on ajantasainen tieto komponenttien kunnosta ja voimme tehdä toimenpiteet oikea-aikaisesti ja tehokkaasti – emme turhan aikaisin, mutta toisaalta hyvissä ajoin ennen komponenttien vikaantumista”, kertoo Fingridin omaisuuden hallinnan johtaja Timo Kiiveri.

”Tulokset osoittavat, että kiivaasta investointitahdista huolimatta emme ole unohtaneet nykyisen verkon kunnossapitoa. Se on tärkeää perustyötä, jolla pidämme moottorimme, kantaverkon, käynnissä kaiken aikaa”, Kiiveri jatkaa.

Lisätiedot:

Timo Kiiveri, Johtaja, Fingrid Oyj, puh. 040 543 3039

Faktaboksi:

ITOMS (International Transmission Operations and Maintenance Study) on kansainvälinen siirtoverkkoyhtiöiden kunnossapidon tehokkuutta vertaileva, kahden vuoden välein toteutettava tutkimus. Fingrid on osallistunut vertailuun vuodesta 1995, ja kuulunut siitä lähtien tutkimuksessa tunnistettuihin huippusuoriutujiin. Tämänkertaiseen tutkimukseen osallistui 25 yhtiötä ympäri maailman.

Fingrid osallistuu ITOMS-tutkimukseen edistääkseen parhaita toimintatapoja yhtiön toiminnassa. Lisäksi tutkimukseen osallistuminen tukee kantaverkkoyhtiön tehokkuuden ylläpitämistä sekä toiminnan parantamista, ja tarjoaa mahdollisuuden vertailla toimintaa muihin vastaaviin toimijoihin.

Kuvat

Lataa
ITOMS-tutkimuksen painotettu kokonaissijoittuminen. Pystyakselilla on kuvattu käyttövarmuutta (ylhäällä korkea, alhaalla matala) ja vaaka-akselilla kustannuksia (vasemmalla korkeat, oikealla alhaiset). Osallistujayhtiöt on kuvattu pisteinä kuvaajalle. Fingridin sijoittuminen on korostettu punaisella pisteellä ja tekstillä. Fingrid sijoittuu kuvaajan oikeaan yläneljännekseen, jossa kustannukset ovat keskiarvoa alhaisemmat ja käyttövarmuus keskiarvoa korkeampi.
ITOMS-tutkimuksen painotettu kokonaissijoittuminen. Pystyakselilla on kuvattu käyttövarmuutta (ylhäällä korkea, alhaalla matala) ja vaaka-akselilla kustannuksia (vasemmalla korkeat, oikealla alhaiset). Osallistujayhtiöt on kuvattu pisteinä kuvaajalle. Fingridin sijoittuminen on korostettu punaisella pisteellä ja tekstillä. Fingrid sijoittuu kuvaajan oikeaan yläneljännekseen, jossa kustannukset ovat keskiarvoa alhaisemmat ja käyttövarmuus keskiarvoa korkeampi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Fingrid Oyj
Fingrid Oyj
Läkkisepäntie 21
00620 Helsinki

https://www.fingrid.fi/

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää.

Fingrid välittää. Varmasti. 
www.fingrid.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingrid Oyj

aFRR-energian kaupankäynti PICASSO-kauppapaikalla Suomen ja Viron välillä alkoi8.5.2025 14:00:20 EEST | Tiedote

Kaupankäynti eurooppalaisella aFRR-reservin PICASSO-kauppapaikalla Suomen ja Viron välillä on alkanut. Suunniteltuna käyttöönottopäivänä 6.5. kaupankäynnin aloitusta jouduttiin lykkäämään tietojärjestelmien teknisten ongelmien takia. Korjaustöiden jälkeen kaupankäynti aloitettiin 7.5. klo 10.15. aFRR-energian kaupankäynti käyttää Estlink 1-tasasähköyhteyttä. PICASSO-kauppapaikalle ei varata siirtokapasiteettia, vaan kauppapaikalle annetaan käyttöhetkellä vapaana olevan siirtokapasiteetti tasasähköyhteyksien ohjausjärjestelmien tekniset rajoitteet huomioiden. Tällä hetkellä ohjausjärjestelmien rajoitteet mahdollistavat 30 MW vienti- ja tuontikapasiteettia aFRR-energialle. Lisätiedot: Tuomas Mattila, Fingrid Oyj, puh. 030 395 4180

Sähköjärjestelmän toimintaa siirtokeskeytystilanteissa todennetaan verkkokokeilla länsirannikolla2.5.2025 13:55:57 EEST | Tiedote

Fingrid järjestää toukokuussa länsirannikolla verkkokokeita, joilla todennetaan sähköjärjestelmän luotettavaa toimintaa suuntaajavaltaisen alueen eri käyttötilanteissa ja etenkin siirtokeskeytystilanteissa. Verkkokokeilla varmistetaan, että edellytykset verkon käytön vaatimien toimenpiteiden suunnittelulle ja määrittämiselle ovat mahdollisimman hyvät.

Fingrid-konsernin johdon katsaus 1.1.−31.3.202528.4.2025 13:48:12 EEST | Tiedote

Fingrid noudattaa arvopaperimarkkinalain mukaista puolivuosiraportointia ja julkistaa vuoden kolmen ja yhdeksän ensimmäisen kuukauden osalta johdon katsaukset, joissa esitetään yhtiön taloudellista ja muuta kehitystä kuvaavia keskeisiä tietoja. Johdon katsauksessa esitetyt tiedot koskevat Fingrid-konsernin kehitystä tammi-maaliskuussa 2025 ja vastaavalla jaksolla 2024, ellei toisin ole mainittu. Tässä esitetyt luvut ovat laadittu kansainvälisten tilinpäätösstandardien (International Financial Reporting Standards IFRS) mukaisesti. Johdon katsaus ei ole IAS 34 –standardin mukainen osavuosikatsaus. Luvut ovat tilintarkastamattomat. Fingridin kantaverkon siirtovarmuus oli korkea 100 (99,99991) prosenttia ja sähkön riittävyys oli hyvä. Lauhan talven vuoksi Suomen sähkön kulutus laski tammi-maaliskuussa 23,8 (24,6) terawattituntiin. Suomessa kulutetun sähkön päästöt alenivat. Yhtiö arvioi vuosien 2025–2028 bruttoinvestointien määrän olevan noin 1,7 miljardia euroa, josta on sidottu 623 miljo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye