Fingrid Oyj

Fingridin sähköjärjestelmävisio esitellään webinaarissa 22.3.

Jaa
Fingrid järjestää keskiviikkona 22.3. klo 9.00-10.30 sidosryhmäwebinaarin, jossa esittelemme sähköjärjestelmävision viimeistellyt skenaariot sekä esiin nousseet verkon vahvistustarpeet. Käsittelemme webinaarissa myös energiamurroksen asettamia tulevaisuuden haasteita ja mahdollisuuksia niin kantaverkon rakentamiselle, sähkömarkkinoille kuin järjestelmän tekniselle toiminalle.

Kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, käynnissä oleva energiamurros sekä sähköistyvä tulevaisuus haastavat sähköjärjestelmää ja -markkinoita. Samalla energiamurros on valtava mahdollisuus suomalaiselle teollisuudelle ja yhteiskunnalle. 

Fingrid on työstänyt sähköjärjestelmävision hiilineutraalille ja kilpailukykyiselle Suomelle. Syksyllä 2022 esittelimme luonnokset neljästä erilaisesta tulevaisuusskenaariosta, joihin pyysimme myös sidosryhmiltä kommentteja. Sähköjärjestelmävisiotyö esittelee skenaarioiden kautta Suomen mahdollisuuksia energiamurroksessa tulevina vuosikymmeninä. Visiotyön tarkoituksena on nostaa keskusteluun tulevaisuuden tarpeita, haasteita ja mahdollisuuksia, joita energiamurros tuo mukanaan.

Visiotyön pohjana toimii neljä erilaista tulevaisuusskenaariota, jotka esittävät sähköjärjestelmän kehityspolkuja vuosille 2035 ja 2045. Skenaarioiden pohjalta on edelleen selvitetty, millaista kantaverkkoa kukin skenaario tarvitsee.

Webinaari järjestetään keskiviikkona 22.3. klo 9.00 – 10.30. Rekisteröidy webinaariin >

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:

Mikko Heikkilä, strategisen verkkosuunnittelun päällikkö, Fingrid Oyj, puh. + 358 40 637 4720
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Fingrid Oyj
Fingrid Oyj
Läkkisepäntie 21
00620 Helsinki

https://www.fingrid.fi/

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää.

Fingrid välittää. Varmasti. 
www.fingrid.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingrid Oyj

Oikaisu Fingridin 25.5.2023 tiedotteeseen: Vuonna 2022 kantaverkkomaksut jätettiin perimättä joulukuulta, ei neljältä kuukaudelta26.5.2023 10:07:52 EEST | Tiedote

Fingrid vahvistaa aiemmin ilmoittamansa suunnitelman käyttää vuoden 2022 ennätyskorkeita pullonkaulatuottoja asiakkaidensa hyväksi ja jättää perimättä kantaverkkomaksuja kuudelta kuukaudelta vuoden 2023 aikana. Vuonna 2022 kantaverkkomaksut jätettiin perimättä joulukuulta. Vuoden 2023 osalta Fingrid on ilmoittanut tammikuun, helmikuun ja kesäkuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen ja vahvistaa nyt lisäksi heinäkuun, marraskuun ja joulukuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen. Tämä alentaa kantaverkkoasiakkaiden maksuja yhteensä noin 300 miljoonalla eurolla.

Fingrid uses congestion income to benefit customers and waives grid service fees25.5.2023 14:19:05 EEST | Press release

Fingrid is confirming its earlier plans to use the record-high congestion income from 2022 to benefit its customers and waive grid service fees for six months in 2023. In 2022, grid service fees were waived for four months. For 2023, Fingrid has announced that it will waive grid service fees for January, February and June and now confirms that it will waive grid service fees for July, November and December. This will reduce grid customers’ fees by altogether some EUR 300 million.

Fingrid käyttää pullonkaulatuottoja asiakkaiden hyväksi ja jättää perimättä kantaverkkomaksuja25.5.2023 14:18:34 EEST | Tiedote

Fingrid vahvistaa aiemmin ilmoittamansa suunnitelman käyttää vuoden 2022 ennätyskorkeita pullonkaulatuottoja asiakkaidensa hyväksi ja jättää perimättä kantaverkkomaksuja kuudelta kuukaudelta vuoden 2023 aikana. Vuonna 2022 kantaverkkomaksut jätettiin perimättä neljältä kuukaudelta. Vuoden 2023 osalta Fingrid on ilmoittanut tammikuun, helmikuun ja kesäkuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen ja vahvistaa nyt lisäksi heinäkuun, marraskuun ja joulukuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen. Tämä alentaa kantaverkkoasiakkaiden maksuja yhteensä noin 300 miljoonalla eurolla.

Tuulivoimatuotannon enimmäismäärää pienennetään länsirannikolla ajoittain lähikuukausien siirtokeskeytysten aikana25.5.2023 09:00:25 EEST | Tiedote

Fingrid asettaa länsirannikon tuulivoimatuotannolle normaalia tasoa pienemmän enimmäismäärän lähikuukausina suoritettavien siirtokeskeytysten ajaksi. Käytännössä muutos koskee ennen kaikkea siirtokeskeytysten aikaisia tuulivoiman huipputuotantotilanteita. Toimenpiteillä varmistetaan verkon vakautta ja ne toteutetaan tiiviissä yhteistyössä tuulivoimatuottajien kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme