Finlandia-talo

Finlandia-talo Oy tuplasi liikevaihtonsa lähes 16 miljoonaan euroon

Jaa

Taloudellinen menestys mahdollistaa liiketoiminnan laajentamisen Finlandia-ravintolaan. Finlandia-talo Oy:llä oli vuonna 2019 kaikkien aikojen huippuvuosi: liikevaihto lähes tuplaantui. Tilintarkastamaton liikevaihto on 15,9 miljoonaa euroa, kun edellisenä vuonna liikevaihto oli 8,7 miljoonaa euroa. Hyvää tulosta osattiin odottaa, mutta ennusteet ylittyivät silti reilusti. Ennätystuloksen takana on paitsi EU-puheenjohtajakauden kokousten järjestäminen myös se, että kansainvälisten kongressijärjestäjien kiinnostus Helsinkiä ja Finlandia-taloa kohtaan jatkaa kasvuaan. Taloudellinen menestys mahdollistaa sen, että Finlandia-talo Oy laajentaa liiketoimintaansa. Finlandia-ravintolan liiketoiminta siirtyy syyskuun alusta Finlandia-talo Oy:n omiin käsiin.

Viime vuonna Finlandia-talossa järjestettiin 50 kansainvälistä kongressia tai kokousta sekä yli 70 EU-puheenjohtajakauden kokousta. Niihin osallistui yli 35 000 kansainvälistä vierasta. Määrä on suurempi kuin koskaan aiemmin. Lisäksi talossa järjestettiin yli 650 juhlaa, seminaaria ja muuta tapahtumaa, joihin saavuttiin niin Suomesta kuin ulkomailta. Kokonaiskävijämäärä oli 225 000.

– Tiesimme, että tulossa on todellinen huippuvuosi. Liikevaihdon ennuste oli alun perin 14 miljoonaa euroa, mutta se ylitettiin reilusti. Lähes tuplasimme liikevaihdon edellisvuoteen verrattuna. Viime vuodet ovat olleet meille hurjaa kasvun aikaa, iloitsee Finlandia-talo Oy:n toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

Talouden avainluvut ovat nyt varmistuneet. Finlandia-talo Oy:n tilintarkastamaton liikevaihto nousee 15,9 miljoonaan euroon vuonna 2019. Liiketulos ennen veroja on 3,3 miljoonaa euroa, eli 20,8 prosenttia liikevaihdosta.

Vertailuksi vuonna 2018 liikevaihto oli 8,7 miljoonaa euroa ja liiketulos oli 725 000 euroa, eli 8,3 prosenttia liikevaihdosta.

Ravintolatoiminta siirtyy Finlandia-talon haltuun

Taloudellinen menestys mahdollistaa nyt sen, että Finlandia-talo Oy laajentaa liiketoimintaansa. Syyskuun 2020 alusta lähtien aiemmin Kanrestan pyörittämä Finlandia-ravintolan liiketoiminta siirtyy osaksi Finlandia-talo Oy:n liiketoimintaa. Sen jälkeen ravintolassa jatkaa Finlandia-talon oma henkilökunta.

– Muutoksella haluamme vahvistaa isoja strategisia linjauksia. Haluamme avata Finlandia-taloa enemmän kaupunkilaisille ja muille Helsingin kävijöille. Vuonna 2022 alkavan perusparannuksen myötä Finlandia-talossa toteutetaan suoraan kuluttaja-asiakkaille suunnattu uusi ravintolakonsepti, joka houkuttelee viettämään aikaa Töölönlahdella, Tolonen kertoo.

EU-puheenjohtajakauden kokouksista kiittävää palautetta

Merkittävä rooli Finlandia-talon ennätystuloksessa oli EU-puheenjohtajakauden kokousten järjestämisellä. Sujuvat kokousjärjestelyt ja osaava, palvelualtis henkilökunta saivat runsaasti kiitosta. Positiivista palautetta saatiin muun muassa siitä, että talon kauniin arkkitehtuurin ja designin annettiin näkyä, eikä sitä peitetty verhoin tai sermein. Myös ammattitaitoista ennakkosuunnittelua ja ehdotettuja ratkaisuja pidettiin erittäin toimivina tilojen, tekniikan ja somisteiden osalta.

– Finlandia-talo valittiin kokouspaikaksi keskeisen sijaintinsa ja EU-kokousten tarpeisiin soveltuvien tilojensa vuoksi. Olimme tyytyväisiä erinomaiseen ja asiakkaan tarpeet ymmärtävään yhteistyöhön, jolla puheenjohtajakauden kokousten onnistuminen varmistettiin, kommentoi EU-puheenjohtajuussihteeristön päällikkö Anja Laisi Valtioneuvoston kansliasta.

Suomen vetovoima jatkaa kasvuaan

Viime vuosina Finlandia-talo on saanut paljon positiivista huomiota kansainvälisessä mediassa. Trump-Putin-huippukokouksen mediakeskus nosti Finlandia-talo valokeilaan. Samana vuonna Finlandia-talo voitti maailman parhaan tapahtumatalon palkinnon Bea World Festivalilla 2018. Muun muassa nämä syyt ovat lisänneet kansainvälisten kongressijärjestäjien mielenkiintoa Suomea, Helsinkiä ja Finlandia-taloa kohtaan.

Suomi on nyt nosteessa. Union of International Associationsin (UIA) tuoreimpien lukujen mukaan Helsinki nousi 14. sijalle tilastossa, jossa verrataan maailman suosituimpia kongressikaupunkeja.

– Helsinki on noussut Pohjoismaiden suosituimmaksi kongressikaupungiksi, ohi Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan. Kansainväliset kongressit ovat Helsingille merkittävä tulonlähde. Yksittäinen kongressivieras käyttää vierailunsa aikana keskimäärin 1800 euroa alueen palveluihin, kuten ravintoloihin, hotelleihin, ostoksiin ja liikkumiseen, Tolonen toteaa.

 Lisätietoja:

Finlandia-talo Oy
toimitusjohtaja Johanna Tolonen
puh. 040 551 3168, johanna.tolonen@finlandiatalo.fi 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finlandia-talo
Mannerheimintie 13 e
00100 HELSINKI

09 402 41http://www.finlandiatalo.fi

Finlandia-talo tarjoaa ainutlaatuiset kokoustilat ja juhlatilat niin pienimuotoisille yritystapahtumille, upeille juhlille, maailmanluokan näyttelyille, megatähtien konserteille kuin kansainvälisille suurkongresseille. Oli kyseessä kokous, konsertti, tapahtuma tai juhla, Finlandia-talossa siitä kasvaa elämys. Maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo on myös suosittu matkailunähtävyys muotoilun ja arkkitehtuurin vuoksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finlandia-talo

Finlandia-talon liiketoiminta laajenee syyskuussa5.2.2020 14:33:13 EETTiedote

Vuosi 2019 oli Finlandia-talolle monella tapaa ennätyksellinen. Talossa järjestettiin 50 kansainvälistä kongressia tai kokousta sekä yli 70 EU-puheenjohtajakauden kokousta. Niihin osallistui yli 35 000 kansainvälistä vierasta. Määrä on suurempi kuin koskaan aiemmin. Lisäksi talossa järjestettiin yli 650 juhlaa, seminaaria ja muuta tapahtumaa, joihin saavuttiin niin Suomesta kuin ulkomailta. Kokonaiskävijämäärä nousi 225 000:een. Finlandia-talon liikevaihto lähes tuplaantui edelliseen vuoteen verrattuna. – Viime vuodet ovat olleet meille hurjaa kasvun aikaa. Helsinki ja Finlandia-talo ovat todella löytäneet tiensä kansainvälisten kongressijärjestäjien sydämiin, iloitsee toimitusjohtaja Johanna Tolonen. Taloudellisesti menestyksekkäät vuodet mahdollistavat Finlandia-talo Oy:n liiketoiminnan laajentamisen. Syyskuun 2020 alusta lähtien aiemmin Kanrestan pyörittämä Finlandia-ravintola yhdistyy Finlandia-talo Oy:n liiketoimintaan. Sen jälkeen ravintolassa jatkaa Finlandia-talon oma henkilöku

Finlandia-talo on saanut Laatukeskuksen suorittamasta kansainvälisestä Recognised for Excellence –arvioinnista erinomaisen 4 tähden arvion.6.6.2019 14:38:46 EESTTiedote

Suomen tunnetuin konsertti- ja kongressitalo Finlandia-talo on saanut Laatukeskuksen suorittamasta kansainvälisestä Recognised for Excellence –arvioinnista erinomaisen 4 tähden arvion. Ulkoisen arviointiryhmän mukaan Finlandia-talo on toteuttanut menestyksekkään muutoksen perinteisestä virastosta asiakaskeskeiseksi kansainväliseksi tapahtumataloksi.

Finlandia-talo vahvistaa johtoryhmäänsä ja varautuu perusparannukseen2.4.2019 11:11:35 EESTTiedote

Resursseja lisätään uusien palvelukonseptien kehittämiseen ja digiloikkaan. Finlandia-talon johtoryhmä kasvaa huhtikuun alussa. Finlandia-talon myynti- ja markkinointijohtaja Minna Sauramaa aloittaa uudessa tehtävässä markkinointi- ja asiakaskokemusjohtajana. Hän vastaa perusparannushankkeessa toteutettavista uusista palvelukokonaisuuksista, joilla vahvistetaan Finlandia-talon elämyksellisyyttä ja vetovoimaisuutta. Sauramaan tilalle myyntijohtajaksi on nimitetty talon sisältä myyntipäällikkö Johanna Vappula, jolla on monipuolinen kokemus kansainvälisestä myynnistä. Nimityksillä vahvistetaan Finlandia-talon myyntiä ja panostetaan talon tulevaisuuden kannalta strategisiin kehityshankkeisiin. Uudistuksen mahdollistaa myynnin loistava kehitys: kuuden vuoden aikana liikevaihto on tuplaantunut ja liiketulosta on syntynyt 3,2 miljoonaa euroa. Vuonna 2019 liikevaihdon ennustetaan kasvavan yli 20 miljoonan euron huippulukemiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme