Finlandia-talo

Finlandia-talo Oy:n pitkittyneen koronakriisin vuoksi käydyt yt-neuvottelut ovat päättyneet

Jaa
Finlandia-talo Oy aloitti tammikuussa kolmannet yt -neuvottelut vuoden sisään. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat Finlandia-talon koko henkilöstöä. Koronapandemia käytännössä pysäytti tapahtuma-alan maaliskuussa 2020. Tapahtumien järjestämiseen vaikuttavien kokoontumisrajoitusten kestosta ei ole tietoa. Pitkittynyt koronakriisi yhdistettynä tulevaan perusparannukseen vähentää Finlandia-talo Oy:n henkilöstötarvetta vuosiksi eteenpäin.

- Koronakriisi on lamaannuttanut koko tapahtuma-alaa viime keväästä lähtien. Finlandia-talon viime vuoden liikevaihto putosi noin 80 prosenttia, ja tappiot ovat huomattavat. Siksi meidän on sopeutettava toimintaamme ja varauduttava siihen, että tapahtumia järjestetään normaalisti vasta rokotekattavuuden myötä, kertoo Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

Tällä hetkellä Finlandia-talo Oy:n työntekijöiden määrä on 61. Neuvottelujen lopputuloksena työsuhde päättyi 22 henkilöllä.

Keväällä alkaneilla ja pitkään jatkuneilla lomautuksilla on tähän asti yritetty säilyttää työpaikat. Henkilöstöä on lomautettu osa- ja kokoaikaisesti. Näitä lomautuksia joudutaan edelleen jatkamaan.

- Korona on runnellut tapahtuma-alaa. Tulevien vuosien henkilöstötarpeeseen vaikuttaa lisäksi Finlandia-talon perusparannus, joka alkaa tammikuussa 2022. Perusparannuksen ajan palvelemme asiakkaitamme Pikku-Finlandian uudessa puurakenteisessa tapahtumatilassa, joka tuo uudenlaista elämää Töölönlahdelle, Tolonen toteaa. Uuteen meren rannalla sijaitsevaan tapahtumakeskukseen kohdistuu valtava kiinnostus, mikä tuo valoa muuten vaikeaan kevääseen.

Finlandia-talo Oy haluaa pitää huolta henkilöstöstään tässä vaikeassa tilanteessa. Irtisanottaville tarjotaan tukea uuden työpaikan löytämiseen. Finlandia-talo Oy tarjoaa myös uudelleensijoittumisvalmennusta tai -koulutusta ja kartoittaa avoimia työpaikkoja Helsingin kaupungilla.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Finlandia-talo Oy
toimitusjohtaja
Johanna Tolonen
puh. 040 551 3168
johanna.tolonen@finlandiatalo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finlandia-talo
Finlandia-talo
Mannerheimintie 13 e
00100 HELSINKI

09 402 41https://www.finlandiatalo.fi/fi/

Finlandia-talo tarjoaa ainutlaatuiset kokoustilat ja juhlatilat niin pienimuotoisille yritystapahtumille, upeille juhlille, maailmanluokan näyttelyille, megatähtien konserteille kuin kansainvälisille suurkongresseille. Finlandia-talo valittiin maailman parhaimmaksi tapahtumataloksi Bea World Festivalilla 2018 ja Suomen parhaimmaksi Evento Awards-kisassa 2019. Maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo on myös suosittu matkailunähtävyys muotoilun ja arkkitehtuurin vuoksi. www.finlandiatalo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finlandia-talo

Töölönlahden lintuparatiisia siistitään yhdessä Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -tempauksessa 25.4.202324.4.2023 07:30:00 EEST | Tiedote

Finlandia-talo on jälleen haastanut Töölönlahden toimijat ja kaikki kaupunkilaiset Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -tempaukseen 25.4.2023. Tempauksessa on mukana kulttuuritoimijoiden lisäksi ympäristöjärjestöjä. Tapahtuman avaa Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki. Töölönlahti on kaupungin keskeisin ulkoilupaikka, joten alueen siisteys lisää myös kaupunkilaisen viihtyvyyttä. Kaikki ovat tervetulleita siistimistalkoisiin. Talkoolaiset saavat tapahtumasta lainaan haravat, pihdit ja jätesäkit, omat hanskat on hyvä ottaa mukaan. Lähtö Pikku-Finlandian terassilta Töölönlahden rannalta.

Töölönlahden valkea linna juhlii tänään 50 vuotistaivaltaan16.12.2021 09:41:42 EET | Tiedote

Joulukuussa 2021 Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo täyttää 50 vuotta. Töölönlahden puiston valkeaksi linnaksi ja Töölönlahden valkeaksi laivaksikin kutsuttu talo on toiminut näyttämönä niin politiikan huipputapaamisille kuin viihdetähtien säihkeellekin. Viidenkymmenen vuoden aikana Finlandia-talossa on vieraillut jo lähes 18 miljoonaa kävijää. Tammikuussa 2022 tapahtumatalossa alkaa 2,5 vuoden perusparannus, ja Finlandia-talon viereen meren rantaan avautuu upea lasiseinäinen Pikku-Finlandia. Tämä puurakentamisen taidonnäyte toimii Finlandia-talon perusparannuksen aikana kaupunkilaisten olohuoneena kahviloineen ja terasseineen sekä areenana live-musiikille, juhlille ja kongresseille.

Töölönlahden puiston valkea linna täyttää 50 vuotta30.11.2021 11:01:48 EET | Tiedote

Joulukuussa 2021 Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo täyttää 50 vuotta. Töölönlahden puiston valkeaksi linnaksi ja Töölönlahden valkeaksi laivaksikin kutsuttu talo on toiminut näyttämönä niin politiikan huipputapaamisille kuin viihdetähtien säihkeellekin. Viidenkymmenen vuoden aikana Finlandia-talossa on vieraillut jo lähes 18 miljoonaa kävijää. Tammikuussa 2022 tapahtumatalossa alkaa 2,5 vuoden perusparannus, ja Finlandia-talon viereen meren rantaan avautuu upea lasiseinäinen Pikku-Finlandia. Tämä puurakentamisen taidonnäyte toimii Finlandia-talon perusparannuksen aikana kaupunkilaisten olohuoneena kahviloineen ja terasseineen sekä areenana live-musiikille, juhlille ja kongresseille.

Viime vuonna lasten itsenäisyyspäivän juhlat jäivät väliin – nyt juhlitaan tuplasti3.8.2021 10:40:30 EEST | Tiedote

Finlandia-talon syksyn tapahtumakalenteri näyttää tiiviiltä. Vahvistettuja tapahtumia on tällä hetkellä yli sata ja päärakennukseen on jonossa tapahtumajärjestäjiä syyskuusta joulukuuhun. Elokuussa musiikkielämystä tarjoilevat Varusmiessoittokunnan sata alokasta, loppuvuoden aikana estradille nousevat esimerkiksi Diandra, Kaija Koo, Mikko Leppilampi ja Ismo Leikola. Kansainvälisistä tapahtumista suurin on hybridinä järjestettävä lokakuun tietohallinnon konferenssi. Tällä hetkellä tapahtumajärjestäjien valintakriteereinä paikan suhteen korostuvat turvallisuus, vastuullisuus ja ruokatarjonta. Finlandia-talon turvatoimet koronaviruksen leviämisen osalta on otettu asianmukaisesti huomioon kaikissa tapahtumissa. Tähän mennessä Finlandia-talolla ei ole todettu yhtään tartuntaa tai altistumista. Tapahtuma-alan epävarmuutta ja ahdinkoa poistamaan tarvitaan nyt aktiivisia toimenpiteitä. Viranomaisten suunnitelmissa olevalla koronapassilla on kiire eikä sen toteutuksen kanssa kannata viivytellä.

Kansainvälinen Red Alert -tempaus värjää Finlandia-talon illalla punaiseksi8.9.2020 09:32:37 EEST | Tiedote

Punaisella valaisulla halutaan kiinnittää huomiota tapahtuma-alan ahdinkoon. Tapahtuma-alan yritykset ovat menettäneet koronakriisin vuoksi jopa 90 prosenttia normaalivuoden liikevaihdosta. Tapahtuma-alan ahdinko vaikuttaa negatiivisesti myös hotellien, ravintoloiden ja taksien kysyntään sekä tekniikka-, vartiointi- ja siivousalan yrityksiin. Tämä merkitsee kaupungeille merkittäviä verotulojen menetyksiä. Tiistai-iltana 8.9. kansainvälinen Red Alert -liike rantautuu Helsinkiin. Maailmalla tapahtuma- ja kulttuuritaloja punaiseksi hätähuudoksi värjännyt tempaus näkyy muun muassa Finlandia-talon, Kansallisoopperan ja Helsingin Kaupunginteatterin julkisivuissa illalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme